open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 367/1318/19

Провадження №1-кс/367/443/2019

УХВАЛА

Іменем України

27 лютого 2019 року Ірпінський міський суд Київської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області клопотання начальника Бучанської виправної колонії (№85) про вилучення заборонених предметів,-

в с т а н о в и в:

18.07.2018 року працівниками установи при обшуку у засудженого ОСОБА_3 виявлено і вилучено мобільний телефон «Samsung GT-E 1080i» без сім карти (імей НОМЕР_1 ), про що складено протокол № 60 про вилучення заборонених предметів від 18.07.2018 року, висновок від 25.07.2018 року по факту виявлення та вилучення мобільного телефону «Samsung GT-E 1080i» без сім карти (імей НОМЕР_1 ). Даний заборонений предмет переданий на зберігання до складу установи.

Прокурор Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області в судове засідання не з`явився, про дату та час судового засідання повідомлений належним чином.

Представник Бучанської виправної колонії № 85 в судове засідання не з`явився, надав суду заяву про слухання клопотання без його участі.

Судом встановлено, що 18.07.2018 року працівниками установи під час обшуку у засудженого ОСОБА_3 виявлено і вилучено мобільний телефон «Samsung GT-E 1080i» без сім карти (імей НОМЕР_1 ). Даний мобільний телефон є забороненим предметом для зберігання та використання засудженим і підлягає вилученню.

За вказаним фактом було складено протокол № 60 від 18.07.2018 року про вилучення заборонених предметів у засудженого ОСОБА_3 та висновок від 25.07.2019 року по факту виявлення та вилучення заборонених предметів у засудженого ОСОБА_3 , яким останній притягнутий до дисциплінарної відповідальності та вилучений мобільний телефон зданий на склад установи для зберігання.

Відповідно до ч.7 ст. 102 КВК України, якою встановлено режим у колоніях та його основні вимоги, не допускається зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях. Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого відповідно до положень розділу VII КПК України.

Згідно ч.4 ст. 107 КВК України, засудженим забороняється придбавати, зберігати і використовувати гроші та речі, заборонені до використання в колонії.

Відповідно до Додатку 3 до Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених Наказом Міністерства Юстиції України від 28.08.2018 року № 2823/5 до Переліку предметів, виробів і речовин, зберігання і використання яких засудженими заборонено віднесено радіоелектронні засоби, призначені для передавання чи приймання радіосигналів (радіостанції, мобільні телефони та зарядні пристрої до них, SIM-картки, скретч-картки поповнення рахунку мобільного зв`язку, пейджери тощо), друкарські машинки, розмножувальні прилади.

Пунктом 3 Глави XXV Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань перебачений порядок вилучення предметів, виробів, речей та продуктів харчування, придбаних незаконним шляхом, а також заборонених для зберігання і використання засудженими, згідно із яким рішення про конфіскацію грошей, цінностей, предметів, речей, речовин і виробів або про передання їх на зберігання до звільнення засудженого приймаєслідчий суддяза клопотанням адміністрації установи виконання покарань.

На підставі вищевикладеного, та з урахуванням того, що судом встановлено, що засуджений на порушення вимог закону зберігав мобільний телефон «Samsung GT-E 1080i» без сім карти (імей НОМЕР_1 ), суд вважає за необхідне передати мобільний телефон, який вилучений у ОСОБА_3 в дохід держави.

На підставі вищевикладеного та керуючись ч. 5 ст. 59, ч. 7 ст. 102, ч. 4 ст. 107 КВК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання начальника Бучанської виправної колонії (№85) про вилучення заборонених предметів задовольнити.

Передати в дохід держави мобільний телефон «Samsung GT-E 1080i» без сім карти (імей НОМЕР_1 ), вилучений 18.07.2018 року у засудженого ОСОБА_3 згідно протоколу вилучення №60.

На ухвалу до Київського апеляційного суду через Ірпінський міський суд Київської області може бути подано апеляційну скаргу протягом 7 (семи) днів.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80129635
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку