open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 362/876/19

Провадження № 1-кс/362/372/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 лютого 2019 року Слідчий суддяВасильківського міськрайонногосуду Київськоїобласті ОСОБА_1 ,розглянувши клопотанняслідчого СВ Васильківського ВП ГУ НП в Київській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 , про накладення арешту на майно,-

В С Т А Н О В И В :

Згідноз клопотанням,в провадженні СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019110140000208 від 09.02.2019 року, з правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 185 КК України, тобто вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи.

Клопотання мотивовано тим, що 09.02.2019 до ЧЧ Васильківського ВП ГУНП в Київській області надійшло повідомлення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про те, що невідомі особи перебуваючи на території шино монтажу, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , вчинили крадіжку 15 шин.

09.02.2019 в порядку ст. 208 КПК України затримано ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Який в ході допиту повідомив, що крім крадіжки вчиненої з шино монтажу вчиняв інші кримінальні правопорушення, а саме с. Здорівка, Васильківського району, Київської області разом зі ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 здійснив крадіжку чотирьох овечих шкур (вичинок), двох офісних крісел з сидіннями зі шкірозамінника червоного кольору, телевізора марки «Hitachi», мікрохвильової печі марки «LG», мото-костюм, міні мийку «Кагспег». В подальшому частину вищезазначених речей забрав з собою до місця проживання ОСОБА_5 .

В своєму поясненні 09.02.2019 ОСОБА_5 вказаний факт підтвердив та повідомив, що одне крісло з сидінням зі шкірозамінника червоного кольору, телевізор марки «Hitachi», мікрохвильова піч марки «KG» та одна овеча шкура (вичинка) знаходиться за його місцем проживання за адресою: АДРЕСА_2 .

В подальшому з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та предметів, які мають значення для кримінального провадження, виникла необхідність у невідкладному обшуці будинку, що розташованого за адресою: АДРЕСА_2 . Відповідно Витягу з Державного реєстру реєстру речових прав на нерухоме майно відомості відсутні.

Виходячи з вище викладеного, 09 лютого 2019 року, відповідно до вимог статей 214, 233, 234 КПК України, слідчий СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_2 без ухвали слідчого судді, на підставі заяви користувача вищевказаного будинку ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , провів обшук будинку за адресою: АДРЕСА_3 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та врятування речей, які мають істотне значення для досудового розслідування, а також збереження їх властивостей, з будинку за вищевказаною адресою під час обшуку виявлено та вилучено до камери зберігання речових доказів при Васильківському ВП:

*одне крісло з сидінням зі шкірозамінника червоного кольору,

*телевізор марки «Hitachi» чорного кольору модель Р42А01А серійний номер 67J003215;

*мікрохвильову піч марки «LG» модель MS-2047C білого кольору серійний номер67Д)03215;

*одна овеча шкура (вичинка) білого кольору.

В подальшому вказані речовини вилучено до камери зберігання речових доказів Васильківського ВП, про що було складено відповідний протокол огляду від 09.02.2019 року.

Таким чином, на даному етапі досудового розслідування виникла необхідність у накладенні арешту на вищевказане тимчасово вилучене майно.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали поданого клопотання приходить до висновку про необхідність його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ст.170 КПКУкраїни,арештом майнає тимчасовепозбавлення підозрюваного,обвинуваченого абоосіб,які всилу законунесуть цивільнувідповідальність зашкоду,завдану діяннямипідозрюваного,обвинуваченого абонеосудної особи,яка вчиниласуспільно небезпечнедіяння,а такожюридичної особи,щодо якоїздійснюється провадження,у разіякщо дотакої юридичноїособи можебути застосованозахід кримінально-правовогохарактеру увигляді конфіскаціїмайна,можливості відчужуватипевне йогомайно заухвалою слідчогосудді абосуду доскасування арештумайна увстановленому цимКодексом порядку.Відповідно довимог цьогоКодексу арештмайна можетакож передбачатизаборону дляособи,на майноякої накладеноарешт,іншої особи,у володінніякої перебуваємайно,розпоряджатися будь-якимчином такиммайном тавикористовувати його.Слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 цього Кодексу. Крім того, у випадку задоволення цивільного позову суд за клопотанням прокурора, цивільного позивача може вирішити питання про накладення арешту на майно для забезпечення цивільного позову до набрання судовим рішенням законної сили, якщо таких заходів не було вжито раніше.

Відповідно до ч. 1 ст. 167 КПК України тимчасовим вилученням майна є фактичне позбавлення підозрюваного можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним його майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

Відповідно до ч. 7 ст. 236 КПК України, вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відноситься до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Таким чином,вважаю,що клопотанняпідлягає дозадоволення,оскільки ценеобхідно зметою забезпечення дієвості даного провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 40, 131, 132,159-160, 170-175 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого - задоволити.

Накласти арешт на одне крісло з сидінням зі шкірозамінника червоного кольору; телевізор марки «Hitachi» чорного кольору модель Р42А01А серійний номер 67J003215; мікрохвильову піч марки «LG» модель MS-2047C білого кольору серійний номер 67J003215; одну овечу шкуру (вичинку) білого кольору.

Ухвала підлягає до негайного виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80129464
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку