open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 359/8777/18

Провадження №1-в/359/6/2019

У Х В А Л А

Іменем України

20лютого 2019 м. Бориспіль

Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участі прокурора ОСОБА_3

засудженого ОСОБА_4 ,

представника БВК-119 ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні з технічною фіксацією у режимі відеоконференції в залі суду клопотання засудженого ОСОБА_4 про умовно-дострокове звільнення його від відбування покарання, який відбуває покарання за вироком від 25.05.2016 року Миронівського районного суду Київської області за ч. 3 ст. 185, ст. 69, 75 КК України засудженого на 1 рік позбавлення волі, з іспитовим терміном на 1 рік; 22.07.2016 року Миронівського районного суду Київської області за ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 71 КК України засудженого на 2 роки 6 місяців позбавлення волі. Ухвалою Бориспільського міськрайонного суду Київської області відповідно до Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув`язнення у строк покарання, зарахований в строк покарання період з 25.08.2016 по 15.11.2016,

в с т а н о в и в:

Згідно вказаного вироку ОСОБА_4 відбуває покарання у виді позбавлення волі у Бориспільській виправній колонії №119.

До Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшло клопотання засудженого ОСОБА_4 про застосування донього умовно-достроковогозвільнення відвідбування покарання на підставі ст. 81 КК України. Клопотання засуджений ОСОБА_4 обґрунтовує тим,що відбувполовину строкупризначеного покараннята вінсумлінною поведінкою та ставленням до праці, став на шлях виправлення та є таким засудженим до якого слід застосувати ст. 81 КК України.

У судовому засіданні засуджений ОСОБА_4 клопотання підтримав у повному обсязі та просив суд задовольнити з підстав зазначених в ньому.

Прокурор Бориспільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 та представник Бориспільської виправної колонії №119 ОСОБА_5 клопотання засудженого ОСОБА_4 , підтримали у повному обсязі та просили суд задовольнити з підстав зазначених в ньому.

Ознайомившись з матеріалами клопотання та особовою справою засудженого, враховуючи позицію прокурора, представника Бориспільської виправної колонії та засудженого, суд приходить до висновку про можливість задоволення клопотання, з наступних підстав.

Згідно вирокувід 22.07.2016Миронівського районногосуду Київськоїобласті ОСОБА_4 засуджено зач.2ст.185,ч.1ст.71КК Українидо 2років 6місяців позбавленняволі.Ухвалою Бориспільськогоміськрайонного судуКиївської областівідповідно дозасудженого ОСОБА_4 застосовано Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув`язнення у строк покарання, зарахований в строк покарання період з 25.08.2016 по 15.11.2016.

На час розгляду клопотання засуджений відбув більше половини строку покарання та невідбута частина становить 4 місяців 25 днів.

Відповідно до ч. 2 ст. 81 КК України умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Пунктом 2 ППВСУ «Про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання і заміну невідбутої частини покарання більш м`яким» № 2 від 26.02.2002 року передбачено, що умовно-дострокове звільнення від відбування покарання і заміна невідбутої частини покарання більш м`яким можливі лише після повного та всебічного вивчення даних про особу засудженого. Крім того, пунктом 17 даної Постанови передбачено, під час судового розгляду справ даної категорії, судам слід ретельно з`ясувати ставлення засудженого до вчиненого злочину, праці, додержання ним вимог режиму, участі у самодіяльних організаціях засуджених та інше. При цьому головною умовою прийняття такого рішення є доведеність того, що засуджений став на шлях виправлення.

З матеріалів особової справи та клопотання засудженого вбачається, що засуджений ОСОБА_4 , міру кримінального покарання в місцях позбавлення волі відбуває з 25.08.2016. Під час знаходження в Київському СІЗО зарекомендував себе посередньо, стягнень та заохочень не мав. До праці не залучався.

В Державній установі «Бориспільська виправна колонія (№119)» відбуває покарання з 01.09.2016 року. За час знаходження в установі зарекомендував себе з позитивного боку, працює днювальним відділення, за що отримав 2 заохочення. Стягнень немає. У взаємовідносинах з іншими засудженими не конфліктний, підтримує дружні стосунки із засудженими позитивної спрямованості. Дотримується правомірних взаємовідносин та ввічливого ставлення до персоналу установи. За характером спокійний, врівноважений. Не допускає порушень вимог пожежної безпеки.

Відповідно до ст. 127 Кримінально-виконавчого кодексу України не бере участі у роботі самодіяльних організацій, не проявляє розумну соціально-корисну активність в організації їх роботи. Згідно ст. 123 Кримінально-виконавчого кодексу України не приймає участь у реалізації програм диференційованого виховного впливу. Підтримує зв`язки з рідними шляхом побачень та отримує від них передачі.

Згідно вироку позову немає. Вину у скоєному злочині визнав повністю

Відповідно до ч. 1 ст. 81 КК України до осіб, що відбувають покарання у виді позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Для застосування звільнення, згідно п. 1 ч. 3 ст. 81 КК України необхідно щоб засуджений фактично відбув не менше половини строку покарання, призначеного судом за злочин невеликої або середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, а також за необережний тяжкий злочин.

Як встановлено судом, ОСОБА_4 на момент розгляду клопотання фактично відбув більше половини строку призначеного судом покарання за вчинений ним злочин середньої тяжкості. Своєю сумлінною поведінкою та ставленням до праці засуджений довів, що став на шлях виправлення.

Тому судвважає задоцільне звільнитиумовно-достроковозасудженого ОСОБА_4 від відбуванняпокарання призначеноговироком Миронівськогорайонного судуКиївської області на не відбуту його частину, яка становить 4 місяців 25 днів.

Враховуючи зазначене, на підставі ст. 81 КК України та керуючись ст. 536-539 КПК України, суд,-

у х в а л и в:

Клопотання засудженого ОСОБА_4 про умовно-дострокове звільнення його від відбування покарання - задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - звільнити умовно-достроково від відбування покарання за вироком Миронівського районного суду Київської області від 22.07.2016 за ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 71 КК України засудженого на 2 роки 6 місяців позбавлення волі, на не відбуту частину покарання - 4 місяці 25 днів.

Повний текст ухвали буде виготовлено протягом трьох днів.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду на протязі 7 днів з дня проголошення шляхом подання апеляції через Бориспільський міськрайонний суд Київської області.

Суддя

Бориспільського міськрайонного суду

Київської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80129434
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку