open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 359/999/19

Провадження №1-в/359/89/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25лютого 2019року м. Бориспіль

Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 , представника колонії ОСОБА_4 , засудженого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду з технічною фіксацією в режимі відеоконференції з ДУ «Бориспільська виправна колонія (№119)», клопотання засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання,

в с т а н о в и в :

05.02.2019 до Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшло клопотання засудженого ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання, на підставі ст.81 КК України.

У судовому засіданні прокурор заперечив проти задоволення клопотання, представник Державної установи «Бориспільська виправна колонія (№119)» щодо розгляду клопотання поклався на розсуд суду, засуджений клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши учасників провадження, дослідивши матеріали клопотання та особову справу засудженого, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

ОСОБА_5 засуджений 13.01.2015 Бородянським районним судом Київської області за ч.2 ст.121 КК України до 7 (семи) років позбавлення волі.

Ухвалою Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 15.03.2016 засудженому зараховано строк попереднього ув`язнення з 27.09.2014 до 13.01.2015 з розрахунку: один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

Раніше судимим не був. Початок строку відбування покарання: 27.09.2014. Кінець строку: 11.05.2021.

З матеріалів клопотання та особової справи вбачається, що засуджений ОСОБА_5 відбув 2/3 строку покарання, та така пільга у нього настала 11.01.2019 року.

З матеріалів подання вбачається, що засуджений ОСОБА_6 відбув 2/3 строку покарання. Засуджений в місцях позбавлення волі знаходиться з 07.10.2014. Під час знаходження в державній установі «Київський слідчий ізолятор» зарекомендував себе посередньо, стягнень та заохочень не мав, до праці не залучався. У державній установі «Бориспільська виправна колонія (№119)» відбуває покарання з 14.03.2015. за час відбування покарання характеризується з позитивного боку. На даний час засуджений працює на підприємстві установи на дільниці «Допоміжні роботи». За сумлінну поведінку та ставлення до праці має два заохочення, стягнень не має. У колективі засуджений підтримує рівні доброзичливі відносини, не конфліктує, до лідерства не прагне, спілкується переважно на цікаві для себе теми із засудженими свого віку. Велику увагу приділяє перегляду телепередач та фільмів, за можливості читає пізнавальну літературу. До майна установи і предметів, якими користується при виконанні дорученої роботи, ставиться дбайливо, використовує за призначенням. Дотримується правомірних взаємовідносин та ввічливого ставлення до персоналу установи. Встановлені законодавством вимоги персоналу установи виконує. За характером спокійний врівноважений. Не допускає порушень вимог пожежної безпеки та безпеки праці. Спальне місце та при ліжкову тумбочку утримує в истоті та порядку, завжди має охайний вигляд. Поставлені завдання і трудові доручення виконує вчасно і якісно, залучається до робіт по благоустрою установи. Приймає активну участь у суспільному житті відділення. Дотримається правил особистої гігієни, зауважень з цього приводу до нього не було. Виконує роботу по самообслуговуванню, рівень необхідних навичок достатній. 28.09.2016 засуджений розглядався на комісії щодо застосування до нього ст. 101 КВК України, а саме переведення до дільниці соціальної реабілітації, проте рішенням комісії було відмовлено у застосуванні пільги, оскільки засуджений не стає на шлях виправлення. 16.11.2017 засуджений розглядався на комісії щодо застосування до нього ст. 82 КК України, а саме зміну не відбутої частини покарання більш м`яким, але за рішенням комісії було відмовлено у застосуванні пільги, оскільки засуджений не став на шлях виправлення. 16.01.2019 засуджений розглядався на комісії щодо застосування до нього ст. 81 КК України, а саме застосування умовно-дострокового звільнення від подальшого відбування покарання, однак за рішенням комісії було відмовлено у застосуванні пільги, оскільки засуджений не довів своє виправлення.

Таким чином, суд приходить до висновку, що ОСОБА_5 відмовлено комісією адміністрації колонії щодо умовно-дострокового звільнення зважаючи на наявність попередніх відмов у переведенні на дільницю ресоціалізації та у заміні на більш м`яке покарання.

В той же час, відповідно до статті 123 Кримінально-виконавчого кодексу України бере участь у реалізації програм диференційованого виховного впливу на засуджених в розділі «Правова просвіта», «Духовне відродження», «Фізкультура та спорт».

Відповідно до ст. 110 Кримінально - виконавчого кодексу України підтримує зв`язки з рідними шляхом телефонних розмов та отримує від них передачі.

Згідно вироку позову не має. Вину у скоєному злочині визнав повністю.

За положеннями ст.12, 24 КК України злочин, передбачений ч.2 ст.121 КК України, за вчинення якого засуджений ОСОБА_5 є умисним тяжким.

Згідно ч. 1 ст. 81 КК України, до осіб, що відбувають покарання у виді виправних робіт, службових обмежень для військовослужбовців, обмеження волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Відповідно до ч. 2 вказаної статті умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Для застосування звільнення, згідно п. 2 ч. 3 ст. 81 КК України, необхідно щоб засуджений фактично відбув не менше двох третин строку покарання, призначеного судом за корупційний злочин середньої тяжкості, умисний тяжкий злочин чи необережний особливо тяжкий злочин, а також у разі, якщо особа раніше відбувала покарання у виді позбавлення волі за умисний злочин і до погашення або зняття судимості знову вчинила умисний злочин, за який вона засуджена до позбавлення волі;

Як встановлено судом, ОСОБА_5 своєю сумлінною поведінкою довів, що став на шлях виправлення. За час відбування покарання зарекомендував себе з позитивного боку. За зразковуповедінку ісумлінне ставленнядо праці,має двазаохочення. Стягнень не має. Відношення до праці добре, поведінка сумлінна, бере участь у реалізації програм диференційованого виховного впливу на засуджених, виконує встановлені законодавством вимоги персоналу установи, вказане підтверджується відповідними характеристиками на засудженого, наданими адміністрацією державної установи «Бориспільська виправна колонія (№119)».

Крім того, суд враховує, що ОСОБА_5 є учасником ліквідації наслідків на ЧАЕС ІІ групи, вік останнього та характеристику представника колонії відносно останнього, надану в судовому засіданні, яка є позитивною.

Такі докази є достатніми та допустимими для прийняття позитивного рішення за клопотанням засудженого.

Тому суд вважає за доцільне клопотання ОСОБА_5 задовольнити та звільнити умовно-достроково засудженого від відбування покарання призначеного судом на не відбуту ним частину покарання, яка становить 2 роки 4 місяці 16 днів.

Враховуючи зазначене, на підставі ст. 81 КК України, ст. 158 КВК України, та керуючись ст.ст. 376, 536-539 КПК України, суд -

у х в а л и в:

Клопотання засудженого ОСОБА_5 задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , умовно-достроково на невідбуту частину покарання за вироком Бородянського районного суду Київської області від 13.01.2015 року за ч. 2 ст. 121 КК України, на сім років позбавлення волі, - що становить станом на 25.02.2019 року два роки чотири місяці 16 днів.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду на протязі 7 днів з дня проголошення судового рішення шляхом подання апеляції через Бориспільський міськрайонний суд Київської області.

Повний текст ухвали оголошено 27.02.2019 року.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80129379
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку