open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 214/8108/18

1-в/214/98/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 лютого 2019 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Кривому Розі клопотання відносно засудженого ОСОБА_3 про розстрочку сплати штрафу або заміну покарання, суд, -

встановив:

До Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу надійшло клопотання представника органу пробації про вирішення питання щодо розстрочки штрафу чи заміни покарання, призначеного ОСОБА_3 вироком Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу від 10 грудня 2018 року у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

В обґрунтування клопотання представник органу пробації зазначає, що зазначеним вироком ОСОБА_3 засуджено до штрафу, який не сплачено.

Від прокурора надійшла заява про розгляд клопотання без його участі.

Засуджений до судового засідання не з`явився.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що наявні підстави для розстрочки штрафу. При цьому суд виходить з наступного.

Згідно з ст. 537 ч.1 п.1 КПК України, під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про відстрочку виконання вироку.

У відповідності до ст. 539 ч.2 п.4 КПК України, питання, які виникають під час виконання вироку вирішуються судом, який ухвалив вирок.

За ч.1 ст. 26 КВК України, засуджений до основного покарання у виді штрафу зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це відповідний суд шляхом представлення документа про сплату штрафу.

У відповідності до ч.3ст. 26 КВК України, у разі несплати засудженим штрафу, призначеного як основне покарання, у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавленням волі відповідно до закону.

Згідно вимог ст. 53 ч.4 КК України, суд, з урахуванням майнового стану особи, може розстрочити виплату штрафу певними частинами строком до одного року.

Вироком Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу від 10.12.2019 року ОСОБА_3 визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. Засуджений до даного часу штраф не сплатив.

Так, у судовому засіданні встановлено, що засуджений ОСОБА_3 у місячний строк після набрання вироком суду законної сили штраф не сплатив, суд, враховуючи майновий стан засудженого, приходить до висновку про можливість розстрочення виплати штрафу останньому строком на десять місяців щомісячними платежами по 85 грн. на користь держави.

Питання заміни покарання на більш суворе за відсутності засудженого не вирішується, оскільки вказаним рішенням може бути погіршене його становище.

Керуючись ст. 26 КВК України, ст. 53 КК України, п. 14 ч. 1ст.537, п. 4 ч. 2 ст. 539 КПК України, суд

ухвалив:

Клопотання прокурора відносно засудженого ОСОБА_3 про розстрочку сплати штрафу - задовольнити.

Розстрочити засудженому ОСОБА_3 виплату несплаченої суми штрафу в сумі 850 грн., призначеного за вироком Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу від 10 грудня 2018 року строком на 10 місяців з щомісячними платежами в розмірі 85 (вісімдесят п`ять) грн. на користь держави.

На ухвалу на протязі 7 діб з дня її проголошення може бути подана апеляція до Дніпровського апеляційного суду.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80120572
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку