open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 750/1869/19

Провадження № 1-кс/750/1031/19

У Х В А Л А

26 лютого 2019 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12019270010000773 від 04.02.2019, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернулась до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Чернігівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить зобов`язати операторів телекомунікаційних послуг ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , БЦ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », адреса місцезнаходження: АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ) виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з мобільних терміналів ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 у період часу з 00:00 год. 01.01.2019 по 00:00 год. 04.02.2019, ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_7 ), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з мобільних терміналів ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 у період часу з 00:00 год. 01.01.2019 по 00:00 год. 04.02.2019; ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_8 ), що розташовується за адресою: АДРЕСА_4 , виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з мобільних терміналів ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 у період часу з 00:00 год. 01.01.2019 по 00:00 год. 04.02.2019; та надати групі слідчиху складі: слідчого СВ ЧВП ГУ НП в Чернігівській області ОСОБА_3 , слідчого СВ ЧВП ГУ НП в Чернігівській області ОСОБА_5 тимчасовий доступ і можливість вилучення наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій; типи з`єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, з`єднання нульової тривалості); дату, час та тривалість з`єднання; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентаА) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ, з`єднання нульової тривалості); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонентБ), з`єднання нульової тривалості.

В судове засідання слідчий не з`явилась, у клопотанні просить подане клопотання розглядати без її участі.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України представники ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликалися.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, з огляду на таке.

Слідчим відділом Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019270010000773, розпочатому 04.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.190 КК України, за фактом закінченого замаху на заволодіння майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_6 , 04.02.2019, близько 18 год. 00 хв., за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, діючи з корисливих мотивів і керуючись метою незаконного заволодіння чужим майном, шляхом шахрайства, після того, як невстановлена особа зателефонувала на стаціонарний номер телефону НОМЕР_9 до потерпілої ОСОБА_7 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_5 , та повідомила неправдиву інформацію про те, що її родич ніби спричинив ДТП,діючи з єдиним спільним умислом із вказаною особою, зустрівся з потерпілою ОСОБА_7 поряд із квартирою за вищевказаною адресою, в ході чого підтвердив неправдиву інформацію про те, що її родич вчинив ДТП та про необхідність передачі йому грошей в сумі 5000 доларів США, які необхідні для залагодження ситуації, яка виникла внаслідок ДТП, вчинивши всі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, однак злочин не було завершено з причини, які не залежали від його волі, оскільки потерпіла відмовилася передавати кошти.

Допитана в якості потерпілого ОСОБА_7 , яка показала, що 04.02.2019 близько 18 год. 00 хв. вона отримала телефонний дзвінок на стаціонарний телефон НОМЕР_9 . Піднявши слухавку вона почула чоловічий голос, який представився її сином та повідомив, що він в поліції, так як збив жінку та ніби то передав слухавку слідчому. Після чого, з потерпілою став розмовляти інший чоловічий голос, який пояснив, що для того щоб закрити кримінальну справу відносно її сина, необхідно сплатити потерпілій грошові кошти в розмірі 5000 доларів США і зробити це негайно, доки потерпіла згодна. Через деякий час той же чоловік, який представився слідчим, зателефонував на мобільний телефон потерпілої та продиктував їй текст заяви зі змістом розписки, про те що потерпіла сплачує грошові кошти. Після того, як ОСОБА_8 написала власноруч заяву вона зателефонувала своєму чоловікові та повідомила про ситуацію, яка з нею трапилась. У той час коли, потерпіла розмовляла зі своїм чоловіком, їй зателефонував невідомий чоловік з прихованого номеру телефону та попросив, щоб вона швидко зібралася та поїхала за адресою: АДРЕСА_6 та привезти грошові кошти в розмірі 5000 доларів США. Після телефонної розмови з невідомим чоловіком, ОСОБА_8 почула шум на загальному коридорі. Відчинивши в тамбурі двері, потерпіла поряд зі своїми вхідними дверима побачила невідомого їй раніше чоловіка. Після чого вона запитала в чоловіка хто він такий, на що останній відповів, що він прийшов за посилкою. Потерпіла взяла заяву, яку вона власноруч написала так би мовити під диктовку слідчого, з яким вона розмовляла по телефону та передала її невідомому чоловіку, а той в свою чергу поклав її до своєї сумочки. У той час як раз додому повернувся її чоловік разом із працівниками поліції та вони разом зупинили невідомого чоловіка і грошові кошти ОСОБА_8 не передала так як, вона зрозуміла, що їй телефонують шахраї, оскільки сина в неї не має.

04.02.2019 у період часу з 23 год. 30 хв. до 00 год. 20 хв. проведено огляд речей, а саме сумочки з речами, на підставі добровільної згоди власника ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 . Огляд проводився на сходовому майданчику у приміщенні під`їзду №3 за адресою: АДРЕСА_7 . ОСОБА_6 надав добровільно письмову згоду на огляд сумки та добровільно видав наступні речі, а саме: мобільний телефон «Nokia RM-1133» ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 у корпусі блакитного кольору з сім-карткою « ІНФОРМАЦІЯ_6 » з номером НОМЕР_10 та сім-карткою « ІНФОРМАЦІЯ_6 », сім-картку « ІНФОРМАЦІЯ_7 » з номером телефону НОМЕР_11 , банківську картку « ІНФОРМАЦІЯ_8 », дві банківські картки « ІНФОРМАЦІЯ_9 ».

Проміжок часу за який необхідно отримати інформацію про дзвінкимобільного терміналу ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 у період часу з 00:00 год. 01.01.2019 по 00:00 год. 04.02.2019

З метою встановлення фактичних обставин кримінального провадження, встановлення особи, яка вчинила кримінального правопорушення, слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч.5 ст. 163 КПК України).

За змістом положень ст.ст. 9, 34 Закону України «Про телекомунікації», ст. 14 Закону України «Про захист персональних даних», ч.2 ст. 159, п.7 ч.1 ст. 162 КПК України, документи, які цікавлять слідство, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст. 163, ч.6 ст. 164 КПК України.

В ході розгляду даного клопотання, зазначені у ньому данні дають достатні підстави вважати, що документи з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, знаходяться у операторів телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », необхідні органу досудового розслідування для встановлення осіб, які вчинили злочин, зазначені документи можуть бути використані як доказ та матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення вказаної мети, тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 162, 163, 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Зобов`язати операторів телекомунікаційних послуг ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , БЦ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », адреса місцезнаходження: АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ) виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з мобільних терміналів ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 у період часу з 00:00 год. 01.01.2019 по 00:00 год. 04.02.2019, ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_7 ), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з мобільних терміналів ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 у період часу з 00:00 год. 01.01.2019 по 00:00 год. 04.02.2019; ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_8 ),що розташовуєтьсяза адресою: АДРЕСА_4 ,виготовити напаперовому таелектронному носіїдокумент,що міститьінформацію протелефонні дзвінкиз мобільнихтерміналів ІМЕІ1: НОМЕР_5 ,ІМЕІ2: НОМЕР_6 у періодчасу з00:00год.01.01.2019по 00:00год.04.02.2019; та надати групі слідчих у складі: слідчого СВ ЧВП ГУ НП в Чернігівській області ОСОБА_3 , слідчого СВ ЧВП ГУ НП в Чернігівській області ОСОБА_5 тимчасовий доступ і можливість вилучення наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій; типи з`єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, з`єднання нульової тривалості); дату, час та тривалість з`єднання; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентаА) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ, з`єднання нульової тривалості); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонентБ), з`єднання нульової тривалості.

Строк дії ухвали встановити до 26 березня 2019 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80114144
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку