open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 449/101/19

Перемишлянський районний суд Львівської області

вул.Галицька, 67а м. м. Перемишляни Перемишлянський район Львівська область Україна 81200

УХВАЛА

20.02.2019 м.Перемишляни

Слідчий суддя Перемишлянського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання про проведення експертизи,

В С Т А Н О В И В:

19 лютого 2019 року в.о. начальника СВ Перемишлянського ВП Золочівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про проведення експертизи.

Подане клопотання обґрунтоване тим, що 20.01.2019 року близько 05.30 год., на автодорозі сполучення м. Бібрка с. Великі Глібовичі Перемишлянського району Львівської області, водій ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с. Лани Перемишлянського району Львівської області, керуючи автомобілем марки «Volkswagen Golf 4», реєстраційний номер НОМЕР_1 (німецька реєстрація), рухаючись в сторону м. Бібрка, з`їхав на узбіччя де здійснив наїзд на стовбур дерева. Внаслідок ДТП у 8-му лікарню м. Львова було доставлено ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительку АДРЕСА_1 , з діагнозом : закритий перелом середньої третини обох кісток лівого передпліччя та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 жителя с. Лани Перемишлянського району Львівської області з діагнозом : забій м`яких тканин грудного відділу хребта. 20.01.2019 року в.о. начальника СВ Перемишлянського відділення поліції Золочівського відділу поліції ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 зареєстровано кримінальне провадження № 12019140260000019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України. 20.01.2019 в приміщенні Бібрської РЛ у ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 було відібрано зразки крові.

В.о. начальника слідчого відділення Перемишлянського ВП Золочівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, належним чином був повідомлений про дату та місце розгляду справи.

Згідно ч.4 ст.244 КПК України - особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Згідно ч.4 ст.107 КПК України - фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження №12019140260000019, слідчий суддя приходить до наступного.

Згідно ст.242 КПК України - експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Ст.243 КПК України передбачено, що експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Таким чином, суд приходить до висновку про можливість задоволення клопотання слідчого.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 242, 243, 244 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання - задоволити.

Призначити судово-токсикологічну експертизу, проведення якої доручити експертам КЗ ЛОР ЛОБСМЕ (м. Львів, вул. Пекарська, 61) та призначити такі питання:

1. Чи є вміст алкоголю у крові ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ? Якщо так, то яка його кількість?

2. Чи є вміст наркотичних засобів у крові ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ? Якщо так, то яких і яка їх кількість?

Для дослідження експерту направити скляний флакон, в якому знаходиться кров громадянина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя с. Лани Перемишлянського району Львівської області, яка була відібрана 20.01.2019 у приміщенні Бібрської РЛ.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність, передбачену ст.384 та ст.385 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її оголошення.

Суддя Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80103298
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку