open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження № 3-1372/19

в справі № 760/1192/19

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2019 року суддя Солом'янського районного суду м. Києва Криворот О.О., розглянувши за участі другого учасника ДТП - ОСОБА_1., адміністративну справу, що надійшла з Управління патрульної поліції в м. Києві, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 р-н., громадянку України, працюючу на посаді секретаря в ТОВ «ДБК «ФУНДАМЕНТ», яка проживає за адресою: АДРЕСА_1,

за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

згідно із протоколом про адміністративне правопорушення серії БД № 302410 від 13.12.2018, ОСОБА_2 13.12.2018 о 08 год. 00 хв. в м. Києві по вул. В. Гетьмана, 38, керуючи автомобілем марки «Nissan JUKE» д.н.з. НОМЕР_1, перед поворотом праворуч на вул. М. Голего, не врахувала дорожньої обстановки, не зайняла відповідне крайнє положення на проїжджій частині та здійснила зіткнення з автомобілем марки «Land Rover Range Rover» д.н.з. НОМЕР_2, який рухався в попутному напрямку, що призвело до механічних пошкоджень обох транспортних засобів, чим порушила вимоги п.п. 2.3.б), 10.4, 13.1 ПДР України, тобто вчинила правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП.

ОСОБА_2 в судове засідання з'явилася, вину не визнала, повністю заперечувала проти обставин вказаних в протоколі про адміністративне правопорушення та пояснила, що дорожньо-транспортна пригода сталася виключно з вини водія автомобіля марки «Land Rover Range Rover» д.н.з. НОМЕР_2.

Водій автомобіля марки «Land Rover Range Rover» д.н.з. НОМЕР_2 - ОСОБА_1 в судовому засіданні свою вину у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди заперечував та вважав, що дана дорожньо-транспортна пригода відбувалася з вини водія ОСОБА_2, оскільки остання виконувала маневр правого повороту через суцільну лінію дорожньої розмітки із середньої смуги руху.

Відповідно до ст. 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ст.ст. 251, 273 КУпАП експертиза може бути призначена в суді виключно у випадках, коли виникає потреба в спеціальних знаннях і з метою отримання даних, що мають значення для правильного вирішення справи. Коли з'ясування певних обставин не потребує спеціальних знань або не має значення для вирішення справи, а також для вирішення правових питань призначення експертизи є неприпустимим.

Згідно з вимогами ст.ст. 14 та 41 Закону України «Про дорожній рух» від 30 червня 1993 року, учасники дорожнього руху зобов'язані знати і неухильно дотримувати вимог цього Закону та Правил, які входять до системи нормативних актів з питань безпеки дорожнього руху і встановлюють порядок початку руху, зміни за напрямком, розташування транспортних засобів і пішоходів, вибору швидкості руху та дистанції, обгону та стоянки, а також інші питання організації руху та його безпеки.

Вивчивши матеріали справи прихожу до висновку про необхідність призначення по справі автотехнічної експертизи для всебічного, повного та об'єктивного розгляду справи, при цьому вихідними даними для експертного дослідження є фактичні дані, які викладені в протоколі про адміністративне правопорушення, в поясненнях водіїв, схемі дорожньо - транспортної пригоди, наявних в матеріалах справи фотознімках.

Керуючись ст. 251 КУпАП суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

призначити по даній справі автотехнічну експертизу.

Поставити експертам наступні питання:

Чи відповідають дії водія автомобіля марки Nissan JUKE» д.н.з. НОМЕР_1 та «Land Rover Range Rover» д.н.з. НОМЕР_2, вимогам Правил дорожнього руху в ситуації, що склалась 13.12.2018?

Хто з технічної точки зору став винним у ДТП, яка сталась 13.12.2018?

Проведення експертизи доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (адреса 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 6), попередивши експертів про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку та за відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов'язків стосовно проведення експертизи за ст.ст. 384, 385 КК України.

Проведення автотехнічної експертизи здійснити за рахунок Державного бюджету України.

Надати експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз матеріали адміністративної справи №760/1192/19 (№3-1372/19).

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Криворот

Джерело: ЄДРСР 79986239
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку