open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 545/3149/18

Провадження № 1-в/545/22/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.02.2019 року. Полтавський районний суд Полтавської області у складі :

головуючого - судді: ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2

за участю прокурора: ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтава в приміщенні Полтавського районного суду Полтавської області заяву засудженого про застосування пільги у вигляді умовно дострокового звільнення гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця та мешканця АДРЕСА_1 , раніше судимого :

- 20.09.2016 року Путивльським районним судом Сумської області за ст. 309 ч.1, 75 КК України до 1 року 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік;

засудженого :

- 02.10.2017 року Конотопським міськрайонним судом Сумської області за ст. 309 ч.2, 71 ч.1 КК України остаточно до 2 років 3 місяців позбавлення волі; -

в с т а н о в и в :

Засуджений гр. ОСОБА_4 03.12.2018 року звернувся до суду із заявою про застосування щодо нього пільги у вигляді умовно дострокового звільнення від відбування покарання, посилаючись на те, що він відбув більше половини строку покарання, має 1 заохочення, працює, позитивно характеризується та не має стягнень. Прохав звільнити його умовно-достроково з встановленням адміністративного нагляду.

В судове засідання засуджений і представник адміністрації не з`явилися, надавши заяви про розгляд справи без їх участі та без фіксування технічними засобами, засуджений заяву підтримав. Прокурор заперечив проти задоволення заяви засудженого, вказавши на те, що засуджений не довів свого виправлення.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали справи та особової справи № 210-П-17., суд приходить до висновку, що клопотання не підлягає задоволенню із підстав, викладених прокурором, які повністю доводяться матеріалами справи, оскільки засуджений на даний час не досяг належного ступеня виправлення, виходячи з наступного.

Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 81 КК України умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття засудженим не менше половини строку покарання, призначеного судом за злочин невеликої або середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, а також за необережний тяжкий злочин.

Як встановлено судом, засуджений гр. ОСОБА_4 в місцях позбавлення волі знаходиться з 02.10.2017 року, під час перебування в слідчому ізоляторі м. Суми характеризувався посередньо, стягнень та заохочень не мав. З 29.11.2017 року відбуває покарання в державній установі «Божковська виправна колоні (№ 16)». Працевлаштований різноробочим житлової зони, де працює до даного часу. До праці відноситься сумлінно, проявляє розумну ініціативу. В теперішній час характеризується позитивно, має одне заохочення. Дотримується виконання покладених обов`язків та додержання правил поведінки, встановлених Кримінально-виконавчим кодексом України та «Правилами внутрішнього розпорядку», вимог безпеки праці, за що був заохочений один раз рішенням дисциплінарної комісії. Дотримується правомірних та ввічливих взаємовідносин з персоналом установи. До виконання передбаченим законом вимог персоналу установи ставиться сумлінно.

Відповідно до ст. 123 Кримінально-виконавчого кодексу України приймає особисту участь в організації виховних заходів, які проводяться в установі.

Відповідно до ст. 123 КВК України бере участь у реалізації програм диференційного виховного впливу «Духовне відродження», «Фізкультура і спорт», відвідує заплановані заходи, читає духовну літературу.

Відповідно до ст. 127 КВК України бере участь у роботі самодіяльних організацій, проявляє соціально корисну ініціативу в організації їх роботи. Входить до складу фізкультурно-спортивної секції.

За вироком суду позову не має. Виконавчі листи на адресу установи не надходили.

Вину у вчиненому злочині визнає. Міру покарання вважає справедливою.

Засуджений гр. ОСОБА_4 , під час відбування покарання на профілактичному обліку в установі не перебував.

Згідно характеристики засуджений гр. ОСОБА_4 довів своє виправлення, тому заслуговує умовно-дострокового звільнення з встановленням щодо нього після звільнення адміністративного нагляду.

Як вбачається з даної характеристики засуджений гр. ОСОБА_4 працевлаштований, але суду не надано доказів щодо отримання ним оплати за роботу в установі. В характеристиці, затвердженій 12.09.2018 року зазначено, що засуджений допускав порушення вимог режиму тримання, але стягнення не накладались, в зв`язку з чим йому відмовлено в заміні невідбутої частини покарання у вигляді позбавлення волі на більш м`яке покарання як такому, що не став на шлях виправлення ( витяг з протоколу № 17 від 12.09.2018 року ). Також, в особовій справі мається опитувальний лист щодо застосування умовно-дострокового звільнення до засудженого ОСОБА_4 , де зазначено, що керівники частин та служб установи все зазначили своє думку «не заслуговує» ( а. с.75 ), та йому відмовлено в умовно-достроковому звільненні як такому, що не досяг необхідного ступеня виправлення ( витяг з протоколу № 22 від 28.11.2018 року ) ( а. с. 78 ) , що свідчить про його нестабільну поведінку та недостатній ступінь виправлення.

Таким чином, суд приходить до висновку, що гр. ОСОБА_4 станом на 15.02.2019 року відбув 01 рік 04 місяці 13 днів ( більше 1/2 частини строку покарання ), але сумлінною поведінкою і ставленням до праці не довів своє виправлення і не заслуговує на умовно-дострокового звільнення від відбуття невідбутої частини покарання за вказаних обставин.

Керуючись ст. 81 КК України, ст. 537-539, 395 КПК України, суд, -

у х в а л и в :

В задоволенні заяви засудженого ОСОБА_4 про умовно дострокове звільнення відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через Полтавський районний суд Полтавської області на протязі 7 діб з моменту її проголошення.

Ухвала надрукована суддею в нарадчій кімнаті та є оригіналом.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79980888
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку