open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 404/488/19

Номер провадження 1-кс/404/736/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2019 року Слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в залі Кіровського районного суду міста Кіровограда клопотання слідчого СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12019120020000460, з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст. 15 ч.1 ст. 115 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, за погодженням з прокурором Кіровоградської місцевої прокуратури, звернувся до слідчого судді Кіровського районного суду м. Кіровограда з клопотанням, про надання тимчасового доступу до речей та документів, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована по АДРЕСА_1 .

В обґрунтування послався на те, що в провадженні СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області знаходяться матеріали вказаного кримінального провадження, відомості про яке внесені до ЄРДР за фактом закінченого замаху на вбивство ОСОБА_5 , яке полягало в тому, що 18.01.2019 року близько 15:00 год., ОСОБА_6 поблизу навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташований по АДРЕСА_2 , тримаючи в правій руці предмет ззовні схожий на ніж, наніс ОСОБА_5 один удар ножем в життєво важливий орган, в область серця, але довести свій умисел до кінця не зміг за обставин, що не залежали від його волі, так як на потерпілому було декілька шарів верхнього одягу.

За даним фактом розпочато розслідування кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 15 ч.1 ст. 115 КК України.

Вилучення медичної документації слідчий мотивує рядом слідчих дій, зокрема з метою проведення судово-медичної експертизи потерпілого, висновок якої може вплинути на подальшу кваліфікацію дій винних, а також матиме суттєве значення для встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні.

Дослідивши матеріали додані до клопотання, приходжу до висновку про обґрунтованість клопотання, виходячи із наступного.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч.2 п.7 ст.160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей та документів зазначається обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

В силу вимог ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Як регламентовано ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ст.40 Основ законодавства України про охорону здоров`я, медичними працівниками та іншими особами, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стали відомі відомості про стан здоров`я, хворобу, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя особи не мають права розголошуватись і відносяться до лікарської таємниці.

Відомості, які містяться в медичній документації, становлять охоронювану законом таємницю (лікарську таємницю), доступ до якої отримується відповідно до глави 15 КПК України.

Медичні документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, можуть бути отримані з ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована по АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст.ст.161, 162 КПК України, документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, не є документами, до яких заборонено доступ, але містять охоронювану законом таємницю.

Таким чином, вважаю, що слідчий довів наявність всіх обставин, передбачених п.п.1, 2 ч. 5, ч.6 та ч.7 ст.163 КПК України, для вилучення медичної документації, оскільки зазначені у клопотанні обставини свідчать про те, що медична картка стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а надані докази обґрунтовують ці обставини.

Керуючись ст.ст.159-164 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до медичної документації з усіма додатками (рентгенограмами за наявності) на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з можливістю їх вилучення із ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована по АДРЕСА_1 .

Встановити строк дії цієї ухвали по 15.03.2019 року включно.

Невиконання вимог ухвали слідчого судді, на тимчасовий доступ до речей і документів, є підставою для застосування положень ст.166 КПК України, - проведення обшуку (примусове вилучення).

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79974763
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку