open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 390/1644/18

Провадження № 2/390/96/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

"11" лютого 2019 р. Кіровоградський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючої - судді Бойко І.А.,

при секретарі - Губанові М.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в заочному порядку в м. Кропивницький цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, м.Київ, 02099) до ОСОБА_2 (вул.Перемоги, 117, с.Веселівка, Кіровоградського району та області, 27603) про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, обґрунтовуючи свої вимоги тим, що в шлюбі з відповідачем перебуває з 26 вересня 2015 року. Від шлюбу мають малолітню дитину. Подружнє життя у них не склалося через психологічну несумісність характерів, на підставі чого між ними постійно виникали сварки. Шлюбні відносини вони не підтримують з вересня 2016 року, з того часу вони не проживають разом, шлюб між ними існує формально.

В судове засідання позивач не з’явилась, надала до суду клопотання, в якому просила слухати справу без її участі, позовні вимоги підтримала.

Відповідач в судове засідання не з’явився, про день, місце та час розгляду справи був повідомлений за зареєстрованим місцем проживання. Правом надання відзиву на позов він не скористався, клопотань про відкладення розгляду справи від нього до суду не надходило, тому розгляд справи проведено без його участі.

Матеріалами справи встановлено, що сторони перебувають у зареєстрованому шлюбі з 26 вересня 2015 року, що підтверджується свідоцтвом про шлюб серії 1-БК № 304063, виданим Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Дніпровського районного управління юстиції у м.Києві (а.с.12). Від спільного проживання сторони мають малолітню дитину – ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.13).

Шлюбні відносини між сторонами не склалися, в зв’язку з психологічною несумісністю характерів. На даний час шлюб має формальний характер.

Відповідно до п.1 ст.110 Сімейного Кодексу України позов про розірвання шлюбу може бути пред”явлений одним із подружжя.

Згідно з п.2 ст.112 цього Кодексу суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

З урахуванням викладеного, суд приходить до висновку, що сім'я сторін розпалася, відновлена бути не може, а подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам сторін, тому позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі ст.ст.110, 112, 114 СК України, керуючись ст.ст.12, 13, 81, 89, 259, 263-265, 268, 280-282 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, м.Київ, 02099) до ОСОБА_2 (вул.Перемоги, 117, с.Веселівка, Кіровоградського району та області, 27603) про розірвання шлюбу - задовольнити повністю.

Шлюб, укладений між ОСОБА_2 та ОСОБА_2 (дошлюбне прізвище -Дубовенко) ОСОБА_4, зареєстрований 26.09.2015 року Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Дніпровського районного управління юстиції у м.Києві, актовий запис № 2541, - розірвати.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи. Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Кропивницького апеляційного суду через суд першої інстанції.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 79974476
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку