open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа №295/1415/19

1-кс/295/815/19

УХВАЛА

Іменем України

01.02.2019 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 внесене в кримінальному провадженні №12018060020005339, слідчим Житомирського BП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

В клопотанні слідчий зазначив, що у провадженні СВ Житомирського ВП ГУ НП в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного 23.12.2018 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018060020005339 з приводу вчинення самоправних діянь невідомими особами, які виразилися в тому, що за допомогою будівельної техніки останні незаконно руйнують будівлю ангару, яка належить ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того у клопотанні зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Житомирської області ОСОБА_4 , шляхом обману було незаконно зареєстровано право власності на об`єкт нерухомого майна, а саме столярного цеху літ. «Т», площею 276,4 кв. м., що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , в той час, як земельна ділянка, на якій розташований цех належала ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Відповідно до п. 9«Загального положення про юридичну службу міністерства, іншого центрального органу державної виконавчої влади, державного підприємства, установи, організації», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 1995 р. № 690, юридична особа організує претензійну і веде позовну роботу, представляє у встановленому законодавством порядку інтереси підприємства в судах, інших органах під час розгляду правових питань і спорів, дає правову оцінку претензіям, що пред`явлені підприємству чи підприємством у зв`язку з порушенням його майнових прав і законних інтересів, контролює додержання структурними підрозділами встановленого на підприємстві порядку пред`явлення і розгляду претензій, аналізує наслідки розгляду претензій, позовів і судових спорів.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий зазначив, що на даний час у досудового слідства виникла необхідність у вилученні та дослідженні документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме повного пакету документів щодо проведення претензійно позовної роботи між ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 приводу набуття, зміни та припинення права власності, реєстрації столярного цеху літ. «Т», площею 276,4 кв. м., що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (Ідентифікаційний код юридичної особи - НОМЕР_1 ) не перебуває у процесі припинення та знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи у його відсутності.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення документів.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Виходячи зтого,що єдостатньо підставвважати,що зазначена інформація, містить охоронювану законом таємницю, є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, та те, що іншими способами неможливо отримати вказану інформацію, керуючись ст.ст.159-166 КПК України слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Житомирського ВП ГУНП лейтенанту поліції ОСОБА_3 або за його дорученням чи дорученням прокурора оперативному працівнику Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, старшому оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України ОСОБА_5 , тимчасовий доступ до речей та документів, а саме повного пакету документів щодо проведення претензійно позовної роботи між ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з приводу набуття, зміни та припинення права власності, реєстрації столярного цеху літ. «Т», площею 276,4 кв. м., що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю виготовлення їх копій, які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_2 .

Встановити строк дії ухвали до 28.02.2019 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 79970935
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку