open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

19 лютого 2019 р. Справа №0540/6522/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Логойди Т.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Слов'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 30 серпня 2018 року позов ОСОБА_1 до Слов'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії задоволено: визнано протиправним та скасовано рішення Слов'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області від 25 березня 2017 року; зобов'язано Слов'янське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області поновити нарахування та виплату пенсії ОСОБА_1, і сплатити заборгованість по ній з 01 квітня 2017 року.

Вказаним судовим рішенням також стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Слов'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на користь державного бюджету України судовий збір в сумі 704,80 грн.

Після набрання вказаним рішенням законної сили адміністративним судом оформлено та видано виконавчий лист.

У лютому 2019 року Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області звернулося до суду із заявою, в якій зазначало, що відповідно до рішення №914290852520 ОСОБА_1 з 01 жовтня 2018 року перебуває на обліку в Маріупольському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України Донецької області. Отже, права та обов'язки Слов'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області щодо нарахування та виплати їй пенсії перейшли до Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Просило замінити відповідача у справі на його правонаступника, а саме: Слов'янське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області - на Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Заявник подав клопотання про розгляд заяви за відсутності його представника.

В судове засідання позивач та представник відповідача не з'явилися, про дату, час і місце його розгляду заяви повідомлялися належним чином. Неприбуття у судове засідання таких осіб не перешкоджає розгляду заяви.

Розглянувши заяву суд дійшов висновку про наступне.

Відповідно до ст. 85 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» пенсії виплачуються без урахування одержуваного заробітку (прибутку) за місцем проживання пенсіонера, незалежно від реєстрації місця проживання.

Дослідженими судом доказами (рішенням Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області про перерахунок пенсії від 31 січня 2019 року №914290852520) підтверджується, що у зв'язку зі зміною фактичного місця проживання позивача ОСОБА_1 та зняття її з обліку з одного органу Пенсійного фонду та постановленням на облік до іншого органу Пенсійного фонду, права та обов'язки боржника в частині нарахування та виплати пенсії перейшли до Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області (код ЄДРПОУ 41250905), яке перебуває в стані припинення і правонаступником якого є Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Статтею 1 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що юрисдикція та повноваження адміністративних судів, порядок здійснення судочинства в адміністративних судах визначає Кодекс адміністративного судочинства України.

Відповідно до ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Стаття 52 Кодексу адміністративного судочинства України, яка регулює питання процесуального правонаступництва, судом першої інстанції підлягає застосуванню лише під час розгляду адміністративної справи, тобто під час вирішення спору.

В даному випадку відносин, щодо яких є спір, не існує, оскільки спір вирішено судовим рішенням, яке набрало законної сили.

Розгляд заяв, з якою до суду звернулося Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області, після ухвалення судового рішення вказаним Кодексом не передбачено.

Клопотання про заміну сторони виконавчого провадження або про заміну боржника у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження, яке підлягало би розгляду в порядку, передбаченому ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, в заяві не міститься.

Враховуючи наведене та керуючись ст. 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

В задоволенні заяви Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Слов'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Логойда Т. В.

Джерело: ЄДРСР 79966054
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку