open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 194/145/19

Номер провадженняя № 1-кс/194/107/19

УХВАЛА

про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання

20 лютого 2019 року м. Тернівка

Слідчий суддя Тернівського міського суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора Тернівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Тернівського ВП ПВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Тернівка Дніпропетровської області, громадянина України, з середньою освітою, вдівця, пенсіонера, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України та додані до клопотання матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Тернівського ВП ПВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, узгодженим з начальником Тернівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_6 , про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання підозрюваному ОСОБА_5 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Своє клопотання мотивує тим, що ОСОБА_5 21січня 2019року о12-30год.,знаходячись натериторії спортивногомайданчику середньоїзагальноосвітньої школи№4м.Тернівка Дніпропетровськоїобласті,що розташованапо вул.С.Маркова вм.Тернівка Дніпропетровськоїобласті,та немаючи спеціальногодозволу -ліцензії напридбання тазберігання наркотичнихзасобів,умисно ігноруючивимоги ЗаконуУкраїни «Прообіг вУкраїні наркотичнихзасобів,психотропних речовинїх аналогіві прекурсорів»від 08.07.1999,з подальшимивнесеними донього змінамита доповненнями,а такожПостанови КабінетуМіністрів Українивід 06.05.2000№770«Про затвердженняпереліку наркотичнихзасобів,психотропних речовинїх аналогіві прекурсорів»із змінами,умисно,незаконно придбав(знайшов)медичний шприц,заповнений рідиноюкоричневого кольорумасою 2,0546г.,яка міститьособливо небезпечнийнаркотичний засіб,обіг якогозаборонений опій ацетильований.Маса опіюацетильованого вперерахунку насуху речовинустановить 0,0894г.Переконавшись утому,що вшприці дійсно знаходиться наркотичний засіб опій ацетильований, ОСОБА_5 , маючи умисел на його незаконне зберігання для особистого вживання без мети збуту, поклав шприц з рідиною коричневого кольору у праву зовнішню кишеню куртки, яка була одягнута на ньому, та продовжив умисно, незаконно зберігати для особистого вживання без мети збуту.

21 січня 2019 року приблизно о 12-40 год. ОСОБА_5 ,знаходячись наділянці місцевості,розташованої зтильної сторонибуд.№20пор вул.Лермонтова вм.Тернівка Дніпропетровськоїобласті,продовжуючи умисно,незаконно зберігати присобі вказаний шприц,заповнений рідиноюкоричневого кольору,був зупиненийпрацівниками поліціїдля проведенняповерхневого огляду,на підставіст.34Закону України«Про Національнуполіцію»,у ходіякого вприсутності двохпонятих в період часу з 12-40 год. до 13-00 год. у правій зовнішній кишені куртки, яка була одягнута на ньому, виявлено та вилучено шприц, заповнений рідиною коричневого кольору, масою 2,0546 г., яка є опієм ацетильованим, який відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Маса опію ацетильованого (в перерахунку на висушену речовину) становить 0,0894 г.

У діях ОСОБА_5 вбачаються ознаки злочину, відповідальність за вчинення якого передбачена ч. 1 ст. 309 КК України.

Слідчий в судовому засіданні підтримав клопотання щодо обрання у відношенні підозрюваного запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання.

Прокурорвсудовому засіданні підтримавклопотання слідчогощодо обранняу відношенніпідозрюваного запобіжногозаходу увигляді особистогозобов`язання,посилаючись на обставини, викладені в клопотанні.

Підозрюваний ОСОБА_5 не заперечував проти обрання йому запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання.

Матеріали досудового розслідування внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21 січня 2019 року за №12019040400000034.

Наявність обґрунтованої підозри у вчинені ОСОБА_5 інкримінованого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами: протоколом огляду місця подій від 21 січня 2019 року, висновком судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 1/8.6/401 від05 лютого 2019 року.

Таким чином ОСОБА_5 обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

14 лютого 2019 року ОСОБА_5 повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 309 КК України.

Метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов`язків, в тому числі запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

Відповідно до вимог п. 4 ч. 1 ст. 184 КПК України під час досудового слідства встановлено наявність ризику, передбаченого у п. 1 ч. 1 ст. 177 КПК України і в обґрунтування застосування запобіжного заходу щодо ОСОБА_5 покладається необхідність запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

Вислухавши прокурора, слідчого, та підозрюваного, вивчивши матеріали клопотання, враховуючи вимоги ст.ст. 177,178,179 КПК України, та те, що ОСОБА_5 , підозрюється у вчиненні злочину, який у відповідності зі ст. 12 КК України відноситься до категорії середньої тяжкості, за який передбачено покарання до трьох років позбавлення волі, вважаю, що клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки ОСОБА_5 розлучений, на утриманні нікого не має, що вказує на відсутність міцних соціальних зв`язків, не має постійного місця роботи, в силу ст. 89 КК України раніше не судимий, 14 лютого 2019 року йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, з метою запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування та суду, відносно підозрюваного ОСОБА_5 слід застосувати запобіжний захід - особисте зобов`язання, з покладенням на підозрюваного ОСОБА_5 передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України обов`язків.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.177,178,179,184,193,194,196 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Тернівського ВП ПВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 погоджене значальником Тернівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_6 , про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання у відношенні ОСОБА_5 задовольнити.

Застосувати відносно підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Тернівка Дніпропетровської області, запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання строком до 19 квітня 2019 року.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_5 такі обов`язки: прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою; не відлучатися з м. Тернівка Дніпропетровської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи.

Встановити строк дії ухвали терміном до 19 квітня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79965771
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку