open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

_________________________________________________________________

УХВАЛА

"19" лютого 2019 р. Справа № 924/1004/18

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю. В., розглянувши матеріали

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Бембі", м. Хмельницький, Україна

до індивідуального підприємця Рагозіна Віталія Миколайовича, АДРЕСА_1

про стягнення 36 632, 46 доларів США

Представники сторін: не з'явилися

встановив:

Ухвалою господарського суду Хмельницької області від 01.11.2018р. прийнято позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Бембі", м. Хмельницький, Україна до індивідуального підприємця Рагозіна Віталія Миколайовича, АДРЕСА_1 про стягнення 36 632, 46 доларів США, до розгляду та порушено провадження у справі.

Призначено підготовче засідання на 10:00 год. 19.02.2019р.

Зупинено провадження у справі на період вручення документів відповідачу.

До дня судового засідання на адресу суду від товариства з обмеженою відповідальністю "Бембі" надійшла заява про закриття провадження у справі №924/1004/18 у зв'язку з відмовою позивача від позову. Вказану заяву представник позивача обгрунтовує виконанням індивідуальним підприємцем Рагозіним Віталієм Миколайовичем зобов'язання по сплаті спірної заборгованості у розмірі 36 632, 46 доларів США.

У даній заяві представник товариства зазначає, що наслідки закриття провадження йому відомі. Просить суд справу №924/1004/18 розглядати за відсутності представника товариства з обмеженою відповідальністю "Бембі".

Згідно ч. ч. 1, 3 ст. 230 Господарського процесуального кодексу України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Провадження у справі продовжується із стадії, на якій його було зупинено.

З огляду на надходження від представника позивача заяви про закриття провадження у справі, суд вважає за належне провадження у справі №924/1004/18, поновити.

В судове засідання 19.02.2019р. відповідач (його належний представник) не з'явився.

Виходячи із змісту поданої заяви від 18.02.2019р., суд вважає за необхідне відмову позивача від позову, прийняти.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 231 ГПК України господарський суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Враховуючи вищевикладене та наведені законодавчі приписи, суд вважає за належне провадження у справі №924/1004/18, закрити.

Судом враховується що відповідач - індивідуальний підприємець Рагозін Віталій Миколайович є іноземною особою.

Відповідно до ст.ст. 365 ГПК України іноземні особи мають такі самі процесуальні права та обов'язки, що і громадяни України та юридичні особи, створені за законодавством України, крім винятків, встановлених законом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Частиною 1 ст. 367 ГПК України визначено, що у разі якщо в процесі розгляду справи господарському суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, господарський суд може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Згідно ч.ч. 3, 4 ст. 368 ГПК України судове доручення про надання правової допомоги оформлюється українською мовою. До судового доручення додається засвідчений переклад офіційною мовою відповідної держави, якщо інше не встановлено міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України. Судове доручення про надання правової допомоги, процесуальні та інші документи, що додано до нього, засвідчуються підписом судді, який складає доручення, та скріплюються гербовою печаткою.

Відповідно до конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах установи юстиції Договірних Сторін надають правову допомогу у цивільних, сімейних і кримінальних справах відповідно до положень цієї Конвенції.

Договірні Сторони надають один одному правову допомогу шляхом виконання процесуальних і інших дій, передбачених законодавством запитуваної Договірної Сторони, зокрема складання і пересилання документів, проведення обшуків, вилучення, пересилання і видачі речових доказів, проведення експертизи, допиту сторін, обвинувачених, свідків, експертів, порушення карного переслідування, розшуку і видачі осіб, що вчинили злочини, визнання і виконання судових рішень по цивільним справам, вироків у частині цивільного позову, виконавчих написів, а також шляхом вручення документів.

У відношеннях один з одним при виконанні цієї Конвенції установи юстиції Договірних Сторін користуються державними мовами Договірних Сторін або російською мовою.

За таких обставин, для належного повідомлення відповідача - індивідуального підприємця Рагозіна Віталія Миколайовича, АДРЕСА_1 про закриття провадження у справі, суд вважає за необхідне зобов'язати позивача - товариство з обмеженою відповідальністю "Бембі", м. Хмельницький, Україна здійснити переклад даної ухвали та Доручення про вручення документів у цивільній справі російською мовою для подальшого їх скерування. Для цього господарський суд направляє позивачу по три примірники даної ухвали та Доручення про вручення документів у цивільній справі.

Керуючись положеннями Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах та ст.ст. 230, 231, 234, 365, 366, 367, 368 Господарського процесуального кодексу України, суд

постановив:

Провадження у справі 924/1004/18, поновити.

Провадження у справі №924/1004/18, закрити, у зв'язку з відмовою позивача від позову.

Оформити Доручення про вручення документів у цивільній справі відповідно до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах

Зобов 'язати позивача до 28.02.2019р. надати суду посвідчений переклад офіційним перекладачем або нотаріусом на російську мову ухвали господарського суду Хмельницької області від 19.02.2019р. та Доручення про вручення документів у цивільній справі.

Після надходження від позивача зазначених в ухвалі документів через Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області звернутися до компетентного органу Республіки Білорусь із судовими дорученнями про надання правової допомоги щодо вручення копії цієї ухвали відповідачу - індивідуальному підприємцю Рагозіну Віталію Миколайовичу, АДРЕСА_1.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://km.arbitr.gov.ua.

Ухвала набрала законної сили 19.02.2019р. та може бути оскаржена в порядку та строки визначені ст.ст. 256, 257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Ю.В. Гладюк

Віддрук. 2 прим.:

1- до справи

2- позивачу (29025, Україна, Хмельницька обл. м Хмельницький, вул. Курчатова, буд. 8/7) - рек. з повід.

Джерело: ЄДРСР 79897104
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку