open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 569/2332/19

1-кс/569/1560/19

УХВАЛА

18 лютого 2019 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні клопотання слідчого Рівненського ВП ГУ Національної поліції України в Рівненській області ОСОБА_3 (далі слідчий) про проведення експертизи, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, в рамках кримінального провадження № 12019180010000365 від 18.01.2019 року, за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.1 ст.309 КК України (далі це ж кримінальне провадження) звернувся до суду з клопотанням про проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, на вирішення якої перед експертом поставити питання наведені у клопотанні.

У клопотанні вказує, що 18.01.2019 року до Рівненського ВП ГУ НП в Рівненській області надійшов рапорт від командира роти №2 батальйону УПП в Рівненській області ДПП ОСОБА_4 , про те, що під час несення служби 18.01.2019 року, близько 16:51 годин, по вул. Поповича 53 в м. Рівне, було зупинено транспортний засіб "Тойота Авенсіс" з .н.з. НОМЕР_1 під керуванням гр. ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , при поверхневій перевірці якого, у нього було виявлено поліетиленовий пакет з 1 паперовий згорток з порошкоподібною речовиною.

Органом досудового розслідування встановлено факт незаконного збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, чим порушується порядок встановлений ст.12 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними», ст. ст. 4, 6, 7 Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів», а також вищеперераховані речі, предмети та речовини можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування та судового розгляду.

Покликаючись на наведене. слідчий просить призначити у кримінальному провадженні даний вид експертизи.

Слідчий для розгляду клопотання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання без його участі.

З урахуванням заяви слідчого, відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши клопотання та додані матеріали, слідчий суддя приходить до висновку.

Згідно ч.1 ст. 242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Враховуючи, що клопотання слідчого відповідає вимогам ч.2 ст. 244 КПК України, а також, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, є необхідним призначити судову експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, проведення якої доручити експертам Рівненського НДЕКЦ МВС України

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 242, 243, 244, 245 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Призначити по кримінальному провадженню № 12019180010000365 від 18.01.2019 року, за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.1 ст.309 КК України судову експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, проведення якої доручити експертам Рівненського НДЕКЦ МВС України, на вирішення якої поставити наступні запитання:

1.Чи являється представлена на експертизу порошкоподібна речовина, що знаходиться в поліетиленовому пакетику та паперовому згортку, що знаходиться в поліетиленовому пакетику, наркотичним засобом, психотропною речовиною їх аналогом або прекурсором, якщо так, то яким саме, та яка його маса?

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків судом за ст. ст. 384, 385 КК України.

Для дослідження експерту(-ам) надати: Спец пакет НПУ № ЕХР0165094 в якому знаходиться поліетиленовий пакетик, в якому знаходиться в паперовий згорток з порошкоподібною речовиною та поліетиленовий пакетик з порошкоподібною речовиною; При необхідності матеріали кримінального провадження.

Надати експерту(ам) дозвіл на повне або часткове знищення об`єктів дослідження або зміну їх властивостей відповідно до існуючих методик проведення експертиз даного виду.

У разі встановлення невідповідності речових доказів до опису, що зазначений в ухвалі суду, повернути ухвалу з речовими доказами без виконання до слідчого відділу Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області.

Після виконання експертизи висновок експерта Рівненського НДЕКЦ МВС України разом із об`єктами дослідження передати до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області.

Ухвала остаточна, в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79878412
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку