open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"18" лютого 2019 р. Справа № 480/151/19

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Прилипчук О.А., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду в м. Суми клопотання представника Департамента соціального захисту населення Сумської міської ради про залучення третьої особи до участі у справі

за позовом ОСОБА_1

до Департамента соціального захисту населення Сумської міської ради

про визнання рішення протиправним та зобов'язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА _1 звернулась до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, в якій просить:

- визнати протиправним рішення Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради від 09.01.2019 р. про відмову у встановленні ОСОБА_1 статусу особи, на яку поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", яка має право на пільги, гарантії та компенсації, передбачені цим Законом;

- зобов'язати відповідача встановити позивачу статус особи і вчинити необхідні дії по видачі посвідчення "Члена сім'ї загиблого ветерана війни", на яку поширюється Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Ухвалою суду від 18.01.2019 р. відкрито провадження по справі, вирішено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, про що сторони повідомлені належним чином.

08.02.2019 р. представником відповідача подано клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Центральну військово-лікарську комісію Міністерства оборони України. Клопотання мотивує тим, що відповідно до п. 4 Порядку надання статусу особи, на яку поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", деяким категоріям осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №740 від 23.09.2015 р. однією з підстав для надання статусу особи, на яку поширюється чинність Закону є постанова штатної військово-лікарської комісії відповідного військового формування.

Дослідивши доводи клопотання, суд приходить висновку, що заява представника відповідача про залучення третьої особи задоволенню не підлягає.

Суд зазначає, що предметом розгляду по справі заявлених вимог є оскарження рішення Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради від 09.01.2019 р. про відмову у встановленні ОСОБА_1 статусу особи, на яку поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", яка має право на пільги, гарантії та компенсації, передбачені цим Законом.

Згідно ч.1 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Суд наголошує, що представником відповідача не наведено на які права та обов'язки Центральної військово-лікарської комісії Міністерства оборони України вплине прийняте рішення по справі.

Враховуючи вищезазначене, суд вважає, що рішення по справі не може вплинути на права чи обов'язки Центральної військово-лікарської комісії Міністерства оборони України, а тому немає необхідності у залученні її до участі у справі у якості третьої особи.

Керуючись ст. 49, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання представника Департамента соціального захисту населення Сумської міської ради про вступ у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Центральну військово-лікарську комісію Міністерства оборони України - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Прилипчук

Джерело: ЄДРСР 79871864
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку