open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 626/2634/18

Провадження № 1-кп/626/247/2018

УХВАЛА

Іменем України

15 січня 2019 року Красноградський районний суд Харківської області

в складі: судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Краснограді клопотання начальника відділу по контролю за виконанням судових рішень ДУ «Харківська установа виконання покарань № 27» про уточнення строку відбування покарання, порядку направлення та зарахування часу попереднього ув`язнення засудженому ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,-

В С Т А Н О В И В:

До Красноградського районного суду звернулася із клопотанням начальник відділу по контролю за виконанням судових рішень ДУ «Харківська установа виконання покарань № 27» про уточнення строку відбування покарання, порядку направлення та зарахування часу попереднього ув`язнення засудженому ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В клопотанні зазначено, що у резолютивній частині вироку вказано, що ОСОБА_4 фактично був затриманий 14.10.2018 року, а згідно рапорту працівників поліції він був затриманий 19.10.2018 року.

Крім того, у вироку відсутня вказівка на порядок направлення та зарахування часу слідування засудженого до виправного центру.

Приймаючи до уваги викладене, начальник відділу просила уточнити строк відбування покарання, порядок направлення та зарахування часу попереднього ув`язнення засудженому ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Суд, вислухавши думку прокурора, який не заперечував проти задоволення клопотання, вважає за необхідне вказати таке.

Під час судового розгляду було встановлено, що ОСОБА_4 дійсно був затриманий 14.10.2018 року, а рапорт працівниками поліції був складений на п`ять днів пізніше, тобто 19.10.2018 року, тому дата затримання засудженого у вироку вказана вірно.

Порядок направлення засуджених до обмеження волі регулюється ст. 57 КВК України. Згідно ч.2 цієї статті суд, з урахуванням особи та інших обставин кримінального провадження може направити засудженого до обмеження волі до місця відбування покарання у порядку, встановленому для осіб, засуджених до позбавлення волі. У цьому випадку засуджений звільняється з-під варти при прибутті до місця відбування покарання.

Також ч.ч.1, 2 ст. 58 КВК України передбачено, що строк покарання у виді обмеження волі обчислюється з дня прибуття і постановки засудженого на облік у виправний центр. У строк покарання за правилами, передбаченими у статті 72 КК України, зараховується час попереднього ув`язнення під вартою, а також час слідування під вартою до виправного центру.

Крім того, згідно ч.1 ст. 72 КК України, при складанні покарань за сукупністю злочинів та сукупністю вироків менш суворий вид покарання переводиться в більш суворий із розрахунку, що одному дню позбавлення волі відповідає два дні обмеження волі.

Згідно п.14, ч.1 ст.537 КПК України під час виконання вироків судом вирішуються питання про всякого роду сумніви та протиріччя.

Суд вважає, що ОСОБА_4 необхідно направити до місця відбування покарання у порядку, встановленому для осіб, засуджених до позбавлення волі, так як він постійного місця проживання не має, не працює, вчинив серію крадіжок чужого майна та йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Крім того, строк покарання йому необхідно рахувати з моменту прибуття і постановки на облік у виправному центрі.

Також відповідно до ч.,ч.1, 5 ст. 72 КК України, слід зарахувати засудженому час попереднього ув`язнення під вартою, а також час слідування під вартою до виправного центру саме з 14.10.2018 року до постановки його на облік із розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні обмеження волі.

Керуючись ст. ст. 537, 539 КПК України, ст. ст. 57, 58 КВК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання начальника відділу по контролю за виконанням судових рішень ДУ «Харківська установа виконання покарань № 27» про уточнення строку відбування покарання, порядку направлення та зарахування часу попереднього ув`язнення засудженому вироком Красноградського районного суду Харківської області від 17 грудня 2018 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за ч.2, ст. 28, ч.1, ст. 162; ч.2 ст. 185 КК України до обмеження волі на строк два роки , задовольнити.

Строк покарання засудженому ОСОБА_4 необхідно рахувати з моменту прибуття і постановки на облік у виправному центрі.

Відповідно до ч.,ч.1, 5 ст. 72 КК України, зарахувати засудженому ОСОБА_4 час попереднього ув`язнення під вартою, а також час слідування під вартою до виправного центру саме з 14.10.2018 року до постановки його на облік із розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні обмеження волі.

Засудженого ОСОБА_4 направити до місця відбування покарання у порядку, встановленому для осіб, засуджених до позбавлення волі.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду через Красноградський районний суд Харківської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 79767163
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку