open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 523/17000/18

Номер провадження 3/523/237/19

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" січня 2019 р. м. Одеса

Суддя Суворовського районного суду м. Одеси Шепітко І.Г., розглянувши матеріали, які надійшли з Державної екологічної інспекції в Одеській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, що проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 164 КпАП України, -

В С Т А Н О В И В :

До Суворовського районного суду міста Одеси надійшли матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, який 16.11.2018 року о 11:55 год. допустив провадження господарської діяльності підприємства ( ПрАТ «ВО « Облпаливо») без одержання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викидів, порушив п. 30 ЗУ «Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» та ст. 10 ЗУ «Про охорону атмосферного повітря».

Представник ОСОБА_1 у судовому засіданні вину не визнав, надав клопотання в якому зазначає, що станом на 16.11.2018р. підприємством вже здійснювалось розроблення документації для отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, яку було доручено ТОВ НВП «ЕКС». Крім того представником ОСОБА_1 зазначено, що державним інспектором невірно було кваліфіковані дії ОСОБА_1 за ч.1 ст. 164 КупАП, оскільки є спеціальна норма ст. 78 КУпАП, тому просив закрити провадження за вищевказаною справою у відповідності до ч. 1 ст. 247 КУпАП

Відповідно до вимог ст. 251 КУпАП, доказами - є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення та винність даної особи в його вчиненні та інші обставини що мають значення для вирішення справи. І ці данні встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності та іншими доказами, свідченнями та документами, які також повинні бути відносними і допустимими.

Згідно ст. 256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, імя, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

Положення ст. 280 КУпАП України, передбачають, що орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов’язаний з’ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративної відповідальності, а також з’ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Матеріали справи, крім протоколу про адміністративне правопорушення серії №001364 жодних доказів вчинення зазначеного правопорушення не містять.

Виходячи з викладеного, суд вважає за необхідне провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст. 164 КУпАП закрити у відповідності до ч.1 ст. 247 КУпАП, оскільки у судовому засіданні не встановлено складу адміністративного правопорушення в діях ОСОБА_1.

Керуючись ч.1 ст. 164, ч.1 ст. 247, ст..ст. 256, 268, 280 КУпАП, -

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1, 17.12.1967року народження, за ч.1 ст. 164 КУпАП закрити у відповідності до ч. 1 ст. 247 КУпАП.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Одеської області через Суворовський районний суд м. Одеси, протягом 10-ти днів з дня винесення постанови.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 79755161
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку