open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 215/2992/17

2-а/215/5/19

У Х В А Л А

06 лютого 2019 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

у складі: головуючого, судді - Демиденка Ю.Ю.

за участю: секретаря - Зоріної А.В.

позивача - ОСОБА_1

представників: відповідача - ОСОБА_2

третіх осіб: - ОСОБА_3

- ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду №1 справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Криворізької міської ради про визнання дій протиправними, зобов’язання вчинити певні дії та стягнення моральної шкоди; треті особи: Управління комунальної власності міста Виконавчого комітету Криворізької міської ради, Департамент освіти і науки Виконкому Криворізької міської ради, Відділ освіти Виконкому Тернівської районної у місті ради,-

ВСТАНОВИВ:

07.07.2017 до суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Криворізької міської ради про визнання дій протиправними, зобов’язання вчинити певні дії та стягнення моральної шкоди.

06.02.2019 позивачем ОСОБА_1 в судовому засіданні надана письмова заява про звільнення його від сплати судового збору, посилаючись на тяжкий матеріальний стан.

Позивач в судовому засіданні заявлені вимоги підтримав.

Представник відповідача в судовому засіданні вирішення питання про звільнення позивача від сплати судового збору залишає на розсуд суду.

Представники третіх осіб в судовому засіданні проти заяви позивача заперечували, оскільки вважають, що позивач працездатний, питання які він порушує в своїй позовній заяві не стосуються його прав, а тому він повинен платити судовий збір

Заслухавши думки сторін, дослідивши матеріали заяви, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.133 КАС України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Згідно наданої позивачем довідки Тернівського УПСЗН м. Кривий Ріг від 24.01.2019, позивач ОСОБА_1 отримує компенсаційні виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І гр. – ОСОБА_5, сукупний розмір отриманої виплати за період з 01.01.2017 по 24.12.2018 склав 689,11 грн.

Згідно п.1 Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №558 від 29.04.2004, непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами), призначається щомісячна компенсаційна виплата.

Таким чином, згідно аналізу наведеної вище норми слідує, що обов’язковою умовою для призначення компенсаційної виплати є те, що особа якій вона призначена повинна бути непрацюючою.

Таким чином суд, погоджується з доводами позивача ОСОБА_1, щодо його тяжкого матеріального стану та вважає необхідним звільнити його від сплати судового збору.

Керуючись ч.1 ст.133 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору – задовольнити.

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору за падання його позовної заяви до Виконавчого комітету Криворізької міської ради про визнання дій протиправними, зобов’язання вчинити певні дії та стягнення моральної шкоди; треті особи: Управління комунальної власності міста Виконавчого комітету Криворізької міської ради, Департамент освіти і науки Виконкому Криворізької міської ради, Відділ освіти Виконкому Тернівської районної у місті ради.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення суддею.

Ухвала проголошена суддею 06.02.2019.

СУДДЯ:

Джерело: ЄДРСР 79637937
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку