open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
справа № 495/11384/18

номер провадження 3/495/143/2019

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2019 року

м

.Білгород-Дністровський

Суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гусєва Н.Д.,

розглянувши справу про адміністративне правопорушення, яка надійшла з Нижньодністровського національного природного парку, про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, тимчасово не працюючого проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2,

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

встановив:

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення № 000914 від 03 листопада 2018 року, 03 листопада 2018 року, о 15 год. 20 хв., ОСОБА_1 на лівому березі річки Глибокий Турунчук в зоні регульованої рекреації Нижньодністровського національного природного парку допустив розведення вогнища, що призвело до зменшення водно-болотної рослинності на площі 0,0001 га, чим заподіяв шкоду природним комплексам Нижньодністровського національного природного парку, що є порушенням ст. ст. 61 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 7, 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», п. 4.3.2. Положення про Нижньодністровський національний природний парк, затвердженого наказом Мінприроди № 202 від 13 червня 2018 року, відповідальність за яке передбачена ст. 68 «к» Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 64 «ж» Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та ст. 91 КУпАП.

В судове засідання ОСОБА_1 не з’явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про причини своєї неявки суд не повідомив, у зв’язку з чим суддя, відповідно до ч. 1 ст. 268 КУпАП, вважає за можливе розглянути справу у його відсутність.

Розглянувши протокол про адміністративне правопорушення, дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, суддя вважає, що провадження по справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП, оскільки на момент розгляду справи закінчилися строки, передбачені ст. 38 КУпАП.

Як вбачається з матеріалів справи про адміністративне правопорушення, ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення 03 листопада 2018 року, справа про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 надійшла до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області 19 грудня 2018 року, та протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справа була передана на розгляд судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гусєвій Н.Д. згідно реєстру судових справ і матеріалів, переданих на розгляд головуючому судді – 20 грудня 2018 року та призначена до розгляду на 02 січня 2019 року, але розгляд справи відкладений на 29 січня 2019 року у зв’язку з перебуванням судді у відпустці. 29 січня 2019 року розгляд справи відкладений на 06 лютого 2019 року у зв’язку з перебуванням судді у відпустці. Однак на день розгляду справи пройшло три місяці після вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, тобто сплив строк, в межах якого, відповідно до діючого законодавства, до правопорушника може бути застосовано адміністративне стягнення.

Згідно п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП провадження по справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочате, а розпочате підлягає закриттю в разі закінчення на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 цього Кодексу. Відповідно ч. 2 ст. 38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення.

Вказана правова норма не передбачає необхідності або можливості проведення судового розгляду в повному обсязі з вирішенням питання щодо наявності чи відсутності вини особи у вчиненні правопорушення.

Таким чином, враховуючи, що адміністративне правопорушення було вчинено 03 листопада 2018 року, а на день розгляду справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 спливли три місяці, протягом яких можна було притягнути його до адміністративної відповідальності та накласти адміністративне стягнення, що є підставою для закриття провадження, вважаю за необхідне провадження по даній справі закрити.

Керуючись ст. ст. 38, 91, 283-285, п. 7 ч. 1 ст. 247 Кодексу України про адміністративне правопорушення, суддя, -

постановив:

Провадження у справі про адміністративне правопорушення № 495/11384/18 відносно ОСОБА_1 - закрити у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Постанова може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду через Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя

Білгород -Дністровського

міськрайонного суду ОСОБА_2

Джерело: ЄДРСР 79636130
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку