open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 234/19177/18

Провадження № 2/234/783/19

УХВАЛА

про повернення заяви, у зв’язку з невиконанням ухвали про усунення недоліків

28 січня 2019 року м. Краматорськ

Суддя Краматорського міського суду Донецької області Костюков Д.Г., розглянувши матеріали позовної заяви № 234/19177/18, поданих ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ОСОБА_3 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на дитину,

ВСТАНОВИВ:

ДоКраматорського міського суду Донецької області звернулася ОСОБА_1 з позовом до ОСОБА_2 ОСОБА_3 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на дитину.

У зв’язку з невідповідністю позовної заяви вимогам ст.ст.175,177, 498 ЦПК України, положень Закону України «Про міжнародне право», ухвалою Краматорського міського суду від 10 грудня 2018 року, остання була залишена без руху для усунення її недоліків та було запропоновано позивачу усунути їх протягом десяти днів з дня отримання копії відповідної ухвали.

10 грудня 2018 року копія вказаної ухвали була направлена для виконання на адресу позивача. Відповідно до рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення, ОСОБА_1 отримала копію вказаної ухвали 29.12.2018 року.

Однак на протязі місяця, тобто часу достатнього для усунення недоліків та часу з урахуванням можливого направлення документів поштою, позивач недоліки не усунула, адже до суду відповідних документів від ОСОБА_1 не надходило.

Відповідно до ч.3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Згідно ч. 5 ст.185 ЦПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніш п’яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Отже, враховуючи викладене, позовну заяву, подану ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ОСОБА_3 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на дитину, необхідно повернути позивачці разом з доданими до неї документами.

Роз’яснити позивачеві, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст.185, 260, 261 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву № 234/19177/18, подану ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ОСОБА_3 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на дитину, з доданими до неї документами, повернути позивачеві.

Роз’яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана учасниками справи, а також особами, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов’язки, протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до п.15.5 Перехідних положень ЦПК України апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного суду через Краматорський міський суд Донецької області.

Суддя Д.Г.Костюков

Джерело: ЄДРСР 79535172
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку