open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Провадження № 3/235/50/19

Справа № 235/8019/18

П О С Т А Н О В А

про залучення захисника

31 січня 2019 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Карабан І.І., за участю особи, що притягується до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, розглянувши матеріали, які надійшли з Покровського відділу поліції ГУНП в Донецькій області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, 02 березня 1964 народження, громадянина України, одруженого, інваліда третьої групи, який зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_1

- за ч.1 ст. 130 КУпАП, -

В С Т А Н О В И ЛА:

В провадженні Красноармійського міськрайонного суду Донецької області перебуває адміністративний матеріал відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст. 130 КУпАП.

В судовому засіданні ОСОБА_1 надав заяву про призначення захисника через центр безоплатної допомоги у зв’язку із скрутним фінансовим становищем, оскільки є інвалідом третьої групи, учасником бойових дій та отримує пенсію в розмірі 2200 гривень.

Відповідно до ст.268 КУпАП особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, зокрема, має право при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи.

Згідно з ч.3 ст. 271 КУпАП, якщо особа є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, у розгляді справи про адміністративне правопорушення може брати участь адвокат, який призначений Центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зазначений адвокат має права, передбачені частиною першою цієї статті та іншими законами.

Відповідно до ч.1 п. 1 ст. 14 ст.17 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» від 02.06.2011 року № 3460-VI (далі Закон) право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають такі категорії осіб, втому числі і особи з інвалідністю, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб - на всі види правових послуг, передбачених частиною другою статті 13 цього Закон.

Положеннями ч.4 ст. 17 Закону передбачено, що центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечує участь захисника у розгляді справи про адміністративне правопорушення.

Отже, ОСОБА_1 є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, у зв’язку із тим, що є особою з інвалідністю, який отримує пенсію у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб (1921 гривень *2= 3842 гривень), а саме 2200 гривень.

Враховуючи викладене, вважаю за необхідне доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях призначити адвоката для участі у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 268, 271 КУпАП, ст.ст. 3, 14, 17 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суддя, -

ПОСТАНОВИЛА:

Заяву ОСОБА_1 про призначення захисника - задовольнити.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях призначити захисника для участі в судових засіданнях по розгляду адміністративного матеріалу відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст. 130 КУпАП, для здійснення захисту особи, що притягується до адміністративної відповідальності.

Забезпечити участь захисника в судове засідання, яке відбудеться 20 лютого 2019 року 16 годину 30 хвилин в приміщенні Красноармійського міськрайонного суду Донецької області, за адресою: Донецька область, м.Покровськ, вулиця Європейська, 20.

Копію постанови направити директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях - для виконання.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя І.І. Карабан

Джерело: ЄДРСР 79534581
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку