open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення

справи до судового розгляду по суті

21 січня 2019 року м. Київ № 826/8022/16

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Донця В.А., секретар судового засідання Сом П.А., здійснюючи підготовче провадження в справі за позовом Публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк" до Кабінету Міністрів України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Міністерство фінансів України; Міністерство економічного розвитку і торгівлі України; Міністерство соціальної політики; Державна казначейська служба України; Національний банк України; Постійно-діюча конкурсна комісія з визначення уповноважених осіб банків України, про визнання незаконною та скасування постанови,

за участю представників: позивача - Молдавська О.В.; відповідача - Харчук Р.І.; третьої особи, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, - Остафійчук А.М.

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство "Укрсоцбанк" звернулось до суду з позовом про визнання незаконною та скасування постанови Кабінету Міністрів України від 20.01.2016 №37 "Деякі питання виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та державної соціальної допомоги".

У підготовче судове засідання, 21.01.2019, прибули представники позивача, відповідача та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, інші учасники справи участь повноважених представників в підготовчому провадження не забезпечили, про дату час та місце судового розгляду повідомлялись належним чином. Судом не встановлено підстав відповідно до статті 205 КАС України для відкладення підготовчого засідання.

Представник позивача позовні вимоги підтримав, наголосив, що банки, які отримали банківську ліцензію відповідно до Закону України "Про банки та банківську діяльність", в тому числі позивача, є рівними при наданні банківських послуг своїм клієнтам, відповідно незаконним є штучне виділення з-поміж всіх банків, які отримали банківську ліцензію, окремої категорії банків, які можуть допускатися до участі у конкурсі на визначення уповноваженого банку.

Представник відповідача проти позову заперечив з підстав, викладених у запереченнях, зазначив, що з урахуванням погіршення стану діяльності ряду окремих банків та установ банківського сектору, з метою недопущення витрат бюджетних коштів які можуть бути перераховані до банків з ненадійною господарською діяльністю за ініціативою Міністерства фінансів України прийнято оскаржувану постанову, якою внесено зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2005 №318.

З огляду на те, що під час підготовчого засідання з'ясовано зміст позовних вимог, обставини, що заперечуються сторонами, докази, якими сторони обґрунтовують свої доводи та заперечення, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись статтею 183 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити адміністративну справу до судового розгляду колегією суддів по суті в судовому засіданні, яке відбудеться 27 лютого 2019 року о 10:00 год. у приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1, зала судового засідання №7.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено оскарження ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Повний текст ухвали складено 30 січня 2019 року.

Суддя В.А. Донець

Джерело: ЄДРСР 79526471
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку