open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 750/10619/18

Провадження № 1-кс/750/131/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 січня 2019 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова Самусь Л.В., за участю секретаря Панасюк Т.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Чернігові клопотання слідчого СВ Чернігівського районного відділення поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Ольховик В.Ю. про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12018270270001000 від 04.10.2018, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого відділу Чернігівського районного відділення поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Ольховик В.Ю. звернулась до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Чернігівської місцевої прокуратури Коваленко Л.М., в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та зобов'язати: ПрАТ «ВФ Україна», що розташоване за адресою: вул. Лейпцизька, 15, м. Київ, виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з абонентських номерів оператора мобільного зв'язку ПрАТ «ВФ Україна» НОМЕР_1, НОМЕР_2, в період часу з 00 год. 00 хв. 01.10.2018 року по 24 год. 00 хв. 08.11.2018 року, а також надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та зобов'язати: ПрАТ «Київстар», що розташоване за адресою: вул. Дегтярівська, 53, м. Київ, виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з абонентських номерів оператора мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар» - НОМЕР_3, яким користується ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 в період часу з 00 год. 00 хв. 01.10.2018 року по 00 год. 00 хв. 09.11.2018 року, та забезпечити тимчасовий доступ і можливість вилучення слідчим СВ Чернігівського РВП Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області лейтенантом поліції Ольховик Вікторією Юріївною наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв'язок; типи з'єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, в тому числі через Інтернет-трафік); дата та тривалість з'єднання, з'єднання нульової тривалості; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер сім-картки, ІМЕІ); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв'язку (абонент А); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв'язку (абонент Б).

Слідчий, в провадженні якої перебуває кримінальне провадження, в судове засідання не з'явилася, про час та місце розгляду клопотання повідомлялася належним чином, в клопотанні просила розгляд проводити без її участі в зв'язку зі службовою зайнятістю, підтримала заявлене клопотання, просила його задовольнити, з наведених у ньому підстав.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України представники ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна» в судове засідання не викликалися.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, з огляду на таке.

Слідчим відділом Чернігівського районного відділення поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018270270001000, розпочатому 04.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 249 КК України, за фактом незаконного зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, вчинене із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею.

В ході досудового розслідування було встановлено, що 04.10.2018 року до чергової частини Чернігівського РВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що в цей день о 4:58, поблизу с. Шестовиця, Чернігівського району та області, працівником річкової поліції було затримано 2 осіб на автомобілі "Ніссан" р.н. НОМЕР_4 сріблястого кольору, на котрому знаходяться плав засіб лодка з підвісним двигуном, електропристрій для незаконного лову риби та свіжо виловлена риба.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_4 показав, що 03.10.2018 року він спільно зі своїми колегами відпрацьовували р. Десна в Чернігівському районі на предмет виявлення осіб які займаються незаконним виловом риби. Поблизу с. Шестовиця, Чернігівського району близько 20:00 годин було помічено 3-х невідомих осіб та автомобіль марки «Нісан» д.н.з. НОМЕР_4. Вказані особи спускали човен на воду. В них виникла підозра щодо вказаних осіб. Після спуску човна на воду всі троє сіли в човен з підвісним мотором «Ямаха» і запустивши мотор поплили вниз по течії. Він з іншими працівниками почали спостерігати за вказаними особами. Невідомі особи на човні почали по річці переміщатись с берега до берега та світили фарою або ліхтарем. Далі близько 05:00 годин 04.10.2018 року човен почав припливати до берега. Троє чоловіків вийшли з нього та почали затягувати човен на лафет та чіпляти до автомобіля. В подальшому він з іншими працівниками підбігли до невідомих осіб вони в цей час втрьох перебували біля лафету з човном та автомобілем. Підсвітивши ліхтарями в човен вони помітили свіжо виловлену рибу яка була в бочках та в мішку, а також в човні лежало заборонене знаряддя лову - електролов-підсака з дротами. В подальшому на місце події було викликано СОГ ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області. Виїздом СОГ на місце події було встановлено на місці події наступних громадян, які можуть бути причетні до вищевказаного правопорушення: ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, та ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3 Третя особа з місця події зникла.

В подальшому, під час досудового розслідування даного кримінального провадження було встановлено, що до вчинення вказаного злочину може бути причетний ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_1 мешканець АДРЕСА_1, який користується номером мобільного телефону НОМЕР_3 оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ «Київстар».

Крім того, було встановлено, що ОСОБА_6, користується номером мобільного телефону НОМЕР_1 оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ «ВФ Україна», та ОСОБА_5, користується номером мобільного телефону НОМЕР_2 оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ «ВФ Україна».

З метою встановлення важливих обставин кримінального провадження, підтвердження чи спростування отриманої інформації про причетність ОСОБА_6, ОСОБА_5, ОСОБА_3, до скоєння даного злочину, встановлення їх зав'язків, місцезнаходження та руху в період вчинення злочину, слідчий звернулася до суду з даним клопотанням.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч.5 ст. 163 КПК України).

За змістом положень ст.ст. 9, 34 Закону України «Про телекомунікації», ст. 14 Закону України «Про захист персональних даних», ч.2 ст. 159, п.7 ч.1 ст. 162 КПК України, документи, які цікавлять слідство, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст. 163, ч.6 ст. 163 КПК України.

В ході розгляду даного клопотання, зазначені у ньому данні дають достатні підстави вважати, що документи з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, знаходяться у операторів телекомунікаційних послуг ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна», необхідні органу досудового розслідування підтвердження чи спростування отриманої інформації про причетність ОСОБА_6, ОСОБА_5, ОСОБА_3, до скоєння даного злочину, встановлення їх зав'язків, місцезнаходження та руху в період вчинення злочину, зазначені документи можуть бути використані як доказ та матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, і іншим способом довести зазначені обставини неможливо, а вилучення їх копій необхідне для досягнення вказаної мети, тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 163, 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Зобов 'язати оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ «Київстар» (головний офіс розташований за адресою: вул. Дегтярівська, 53, м. Київ) виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з абонентських номерів оператора мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар» - НОМЕР_3 в період часу з 00 год. 00 хв. 01.10.2018 року по 00 год. 00 хв. 09.11.2018 року, та забезпечити слідчому СВ Чернігівського РВП Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області Ольховик Вікторії Юріївні тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю вилучення копій таких, що містять наступну інформацію: адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв'язок; типи з'єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, в тому числі через Інтернет-трафік); дата та тривалість з'єднання, з'єднання нульової тривалості; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер сім-картки, ІМЕІ); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв'язку (абонент А); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв'язку (абонент Б).

Зобов'язати оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ «ВФ Україна» (головний офіс розташований за адресою: вул. Лейпцизька, 15, м. Київ) виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з абонентських номерів оператора мобільного зв'язку ПрАТ «ВФ Україна» НОМЕР_1, НОМЕР_2 в період часу з 00 год. 00 хв. 01.10.2018 року по 24 год. 00 хв. 08.11.2018 року, та забезпечити слідчому СВ Чернігівського РВП Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області Ольховик Вікторії Юріївні тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю вилучення копій таких, що містять наступну інформацію: адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв'язок; типи з'єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, в тому числі через Інтернет-трафік); дата та тривалість з'єднання, з'єднання нульової тривалості; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер сім-картки, ІМЕІ); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв'язку (абонент А); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв'язку (абонент Б).

Строк дії ухвали встановити до 22 лютого 2019 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз'яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Л.В. Самусь

Джерело: ЄДРСР 79421760
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку