open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 491/80/19

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 січня 2019 року м. Ананьїв

Суддя Ананьївського районного суду Одеської області Желясков Олег Олександрович, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, яка надійшла з Ананьївського ВП Подільського ВП ГУНП в Одеській області, про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення громадянки ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки АДРЕСА_1, громадянки України, паспорт серії НОМЕР_2, виданий Ананьївським РВ УМВС України в Одеській області 7 липня 2006 року, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1, тимчасово не працюючої, зареєстрованої та проживаючої в АДРЕСА_1, протягом року до адміністративної відповідальності не притягувалася, -

В С Т А Н О В И В :

З протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що 5 січня 2019 року близько 21 години 00 хвилин громадянка ОСОБА_1, знаходячись за місце свого мешкання - в будинку, розташованому в АДРЕСА_1, вчинила сварку зі своїм співмешканцем - громадянином ОСОБА_2, в ході якої висловлювалася на його адресу грубою нецензурною лайкою, чим вчинила домашнє насильство.

За вказаним фактом співробітником Ананьївського ВП Подільського ВП ГУНП в Одеській області було складено протокол про адміністративне правопорушення серії ГР №020615 від 6 січня 2019 року за ч.1 ст.173-2 КУпАП.

Громадянка ОСОБА_1 з'явилася до Ананьївського районного суду та у судовому засіданні пояснила, що 5 січня 2019 року близько 21 години 00 хвилин, вона разом зі своїм співмешканцем ОСОБА_2 знаходилась в себе в дому в будинку, розташованому в АДРЕСА_1. В цей час, між ними виникла сварка, в ході якої вони висловлювалися на адресу один одного грубою нецензурною лайко. При цьому, ОСОБА_1 зазначила, що свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення вона визнає частково, оскільки ініціатором сварки був її співмешканець, який був напідпитку та поводив себе не належним чином. Також, ОСОБА_1 зазначила, що в скоєному вона розкаюється та в подальшому обіцяє подібних дій не вчиняти.

Суд оцінюючи докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю вважає, що окрім власних пояснень ОСОБА_1, наданих нею в судовому засіданні, її вина у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 КУпАП, підтверджується іншими зібраними у справі доказами, а саме:

Протоколом про адміністративне правопорушення серії ГР №020615 від 6 січня 2019 року, з якого вбачається, що 5 січня 2019 року близько 21 години 00 хвилин громадянка ОСОБА_1, знаходячись за місце свого мешкання - в будинку, розташованому в АДРЕСА_1, вчинила сварку зі своїм співмешканцем - громадянином ОСОБА_2., в ході якої висловлювалася на його адресу грубою нецензурною лайкою.

Копіями письмових пояснень ОСОБА_2, ОСОБА_1 та ОСОБА_4, відібраних в них співробітниками поліції 5 січня 2019 року, з яких вбачається, що 5 січня 2019 року близько 21 години 00 хвилин в будинку ОСОБА_1, розташованому в АДРЕСА_1, між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 виникла сварка, в ході якої вони висловлювалися на адресу один одного грубою нецензурною лайкою.

Суд вважає, що дії ОСОБА_1 вірно кваліфіковані за ч.1 ст.173-2 КУпАП, оскільки з витягу форми виводу ІІПС МВС України «Армор» вбачається, що протягом року ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, передбачених ст.173-2 КУпАП не притягувалася.

Статтею 33 КУпАП передбачено, що стягнення за адміністративне правопорушення накладається у межах, установлених цим Кодексом та іншими законами України. При накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, крім випадків накладення стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксованому в автоматичному режимі.

Відповідно до ст.40-1 КпАП України, судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення. Розмір і порядок сплати судового збору встановлюється законом.

Згідно п.5 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір», у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення підлягає сплаті судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При цьому, частиною 1 статті 4 Закону України «Про судовий збір» визначено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» установлено у 2019 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для працездатних осіб з 1 січня 2019 року у розмірі 1921 гривня.

З наведеного вбачається, що у 2019 році у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення з особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, має бути стягнено судовий збір у розмірі 384 гривні 20 копійок (1921 гривні * 0,2 = 384,2 гривні).

Встановлено, що відповідно до положень ст.34 КУпАП обставиною, що пом'якшує відповідальність ОСОБА_1 є щире розкаяння.

Крім того, відповідно до ч.2 ст.34 КУпАП суд вважає, що до обставин, що пом'якшують відповідальність ОСОБА_1 можливо віднести часткове визнання вини та вчинення адміністративного правопорушення вперше.

Обставин, які б обтяжували вину ОСОБА_1, відповідно до положень ст.35 КУпАП, при розгляді справи не встановлено.

Враховуючи вищевикладене, особу гр-ки ОСОБА_1 та обставини скоєного нею правопорушення, обставини, що пом'якшують та обтяжують її відповідальність, ступінь вини та майновий стан, є всі підстави для притягнення її до адміністративної відповідальності та можливість накладення на неї стягнення в межах санкції ч.1 ст.173-2 КУпАП у вигляді штрафу.

Керуючись ст.ст. 33, 34, 35, 40-1, 173-2, 221, 283, 284 КпАП України,-

П О С Т А Н О В И В :

Визнати громадянку ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженку АДРЕСА_1, громадянки України, паспорт серії НОМЕР_2, виданий Ананьївським РВ УМВС України в Одеській області 7 липня 2006 року, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1, тимчасово не працюючу, зареєстровану та проживаючу в АДРЕСА_1, винною у вчинені адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 170 гривень.

Реквізити для сплати штрафу: Розрахунковий рахунок: 31113106015022; Код класифікації доходів бюджету: 21081100; Найменування коду класифікації доходів бюджету: Адміністративні штрафи та інші санкції; Банк отримувача: Казначейство України (ЕАП); Код банку (МФО): 899998; Отримувач: УК в Анан.р-ні/Анан.р-н/21081100; Код отримувача (ЄДРПОУ): 37880348.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 384 гривні 20 копійок.

Реквізити для сплати судового збору: Отримувач коштів: УК у Ананьївському районі; Код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37880348; Банк отримувача: ГУДКСУ в Одеській області; Код банку отримувача (МФО): 899998; Рахунок отримувача: 31217206015022; Код класифікації доходів бюджету: 22030101; Призначення платежу: *;101;__________(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, ___________ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Ананьївський районний суд Одеської області.

Роз'яснити, що відповідно до положень ст.ст. 307, 308 КУпАП, штраф має бути сплачений не пізніше як через 15 днів з дня отримання копії постанови, а у разі її оскарження не пізніше як через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення. У разі несплати штрафу у строк, зазначений вище, у порядку примусового виконання постанови стягується подвійний розмір призначеного штрафу.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником, а також прокурором у випадках, передбачених частиною п'ятою статті 7 та частиною першою статті 287 цього Кодексу.

Апеляційна скарга подається до відповідного апеляційного суду через місцевий суд, який виніс постанову.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя:

О.О.Желясков

Постанова вступає в законну силу „___" _______ 20__ року та може бути пред'явлена до виконання протягом 3-х місяців „___" _________ 20__ року.

Джерело: ЄДРСР 79413647
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку