open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 481/1207/18

Провадж.№ 1-кс/481/30/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.01.2019 року слідчий суддя Новобузького районного суду Миколаївської області ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

за участю сторони кримінального провадження:

старшого слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Новий Буг клопотання заступника начальника СВ Новобузького ВП ГУНП у Миколаївській області капітана поліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, на підставі матеріалів кримінального провадження внесеного до ЄРДР за №12018150270000529 від 02.09.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286КК України,

В С Т А Н О В И В:

24.01.2018 року до Новобузького районного суду звернувся з клопотанням заступник начальника СВ Новобузького ВП ГУНП у Миколаївській області капітан поліції ОСОБА_4 , на підставі матеріалів кримінального провадження внесеного до ЄРДР за №12018150270000529 від 02.09.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.286ККУкраїни про тимчасовий доступ до документів, мотивуючи його тим, що до Новобузького ВП ГУНП у Миколаївській області надійшло повідомлення про те, що 02.09.2018 року о 07:00 год. в м. Новий Буг Миколаївської області по вул. Гагаріна, біля магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 » АТБ-Маркет сталася дорожньо - транспортна пригода (наїзд на велосипедиста), за участю автомобіля «Man TGM 18-250» моделі вантажний фургон, р/н НОМЕР_1 , під керуванням водія ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . В результаті ДТП велосипедистка ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3 отримала тілесні ушкодження.

Посилаючись на те, що потерпіла ОСОБА_6 , внаслідок отриманих певних тілесних ушкоджень після вказаної ДТП, лікувалася у ІНФОРМАЦІЯ_4 , слідчий наголошував, що медичні документи, складені лікарями вході лікування ОСОБА_6 , мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, оскільки їх використання дозволить провести судово-медичну експертизу та встановити ступінь тяжкості, механізм утворення, локалізацію, характер всіх тілесних ушкоджень, що мались у потерпілого.

Вислухавши доводи слідчого, вивчивши надані слідчим копії документів з матеріалів кримінального провадження за №12018150270000529, прихожу такого висновку.

Згідно до вимог ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

В силу ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

За змістомположень ст.286ЦК України,ст.39Закону України«Про основизаконодавства України» стан здоров`я пацієнта, факт звернення його за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні відносяться до лікарської таємниці.

В силу вимог п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю, відноситься до охоронюваної законом таємниці і порядок доступу до неї регулюється положеннями ч. 5 та ч. 6 ст. 163 КПК України.

Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018150270000529, протокол допиту потерпілого ОСОБА_6 , довідка з ІНФОРМАЦІЯ_5 , вказують на встановлення слідчим події, що має ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України.

Матеріали кримінального провадження, на які посилається слідчий як на докази наявності підстав для отримання тимчасового доступу до медичних документів, зокрема історії хвороби та рентгенівські знімки ОСОБА_6 , які знаходяться у володінні медичного закладу ІНФОРМАЦІЯ_5 , де лікувався потерпілий, дають суду підстави вважати, що надання такого доступу слідчому дозволить останньому, при проведенні необхідних експертних досліджень, встановити ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, яка може вплинути на кваліфікацію злочину.

Таким чином, матеріали кримінального провадження містять достатні підстави вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, а документи, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Відомості, які містяться в цих документах, дійсно можуть служити доказами в справі і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, встановлення або доведення цих відомостей іншими способами не представляється можливим, тому у відповідності до приписів ч. 5 та ч. 6 ст. 163 КПК України, маються підстави для задоволення заявленого клопотання.

Керуючись ст.ст.159, 160, 163, 164 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання заступника начальника СВ Новобузького ВП ГУНП у Миколаївській області капітана поліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати заступнику начальника СВ Новобузького ВП ГУНП у Миколаївській області капітану поліції ОСОБА_4 тимчасовий доступдо медичнихдокументів зможливістю їхвилучення тазняття копії,а саме:історії хвороби ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та рентгенівські знімки останньої, які знаходиться у володінні медичного закладу - ІНФОРМАЦІЯ_6 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1

Строк дії ухвали до 25 лютого 2019 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя в силу ст.166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до апеляційного суду Миколаївської області протягом п`яти днів з дня її винесення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79413093
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку