open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №201/801/19

Провадження № 3/201/416/2019

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2019р. суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська - Ткаченко Н.В., розглянувши адміністративний матеріал, що надійшов з Соборного ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області стосовно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2 громадянина України, який працює приватним підприємцем, зареєстрований і проживає за адресою: АДРЕСА_1 притягнутого за ч. 2 ст. 173-2 КУпАП,

ВСТАНОВИЛА:

До Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська з Соборного ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області 22.01.2019р. надійшли матеріали справи про вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення за ч. 2 ст. 173-2 КУпАП.

ОСОБА_1 в суді 22.01.2019р. обставини інкримінованого йому правопорушення і вину свою не визнав, зазначивши, що мешкає із колишньою цивільною дружиною в одному під'їзді та вона не дає можливості спілкуватись з їх дітьми, в цей день зустрів її біля ліфту, не погрожував та нецензурною лайкою в її бік не висловлювався. Вважає, що заява ОСОБА_2 від 16.01.2019р. на ім'я начальника Соборного ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області, є по суті помстою йому з боку цивільної дружини у зв'язку з отриманням нею 02.01.2019р. негативного для неї рішення Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська у справі № 201/14160/18 про видачу обмежувального припису на підставі Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» (додав вищезазначене рішення суду).

Ознайомившись з матеріалами справи про адміністративне правопорушення, вважаю, що дана справа підлягає поверненню до Соборного ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області для оформлення належним чином в зв'язку з неможливістю її розгляду по суті.

Згідно вимог ч. 1 ст. 256 КУпАП, у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

Посадовою особою поліції дії ОСОБА_1 кваліфікуються за ч. 2 ст. 173-2 КУпАП, тобто як вчинення особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за дії, передбачені частиною першою цієї статті, домашнього насильства, насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров'ю потерпілого.

Однак, при дослідженні матеріалів адміністративної справи, судом встановлено, що в порушення вимог ст. 256 КУпАП, посадовою особою органу поліції не було долучено доказів на підтвердження притягнення до відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП.

Крім того, жодних інших доказів, зокрема пояснень свідків, окрім заяви самої ОСОБА_2, як вбачається з матеріалу про притягнення до адміністративної відповідальності, також не надано.

У абз. 5 п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 14 від 23.12.2005р. «Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті», визнано правильною практику тих суддів, які вмотивованими постановами повертають протоколи про адміністративні правопорушення, складені не уповноваженою на те посадовою особою або без додержання вимог ст. 256 КУпАП, відповідному правоохоронному органу для належного оформлення.

З огляду на те, що складення та оформлення даної справи про адміністративне правопорушення виконано неналежним чином, а зазначені вище недоліки та неповнота не можуть бути усунені в суді, вважаю за необхідне повернути дану справу до Соборного ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області для оформлення належним чином.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 278, 283 КУпАП, суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Справу про адміністративне правопорушення стосовно ОСОБА_1 за ч. 2 ст. 173-2 КУпАП направити до Соборного ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області для оформлення належним чином.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Ткаченко Н.В.

Джерело: ЄДРСР 79400471
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку