open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

23 січня 2019 року

м. Полтава

Справа № 440/4654/18

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Сич С.С., розглянувши в письмовому провадженні питання про заміну сторони виконавчого провадження за заявою Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником, -

В С Т А Н О В И В:

26 грудня 2018 року до Полтавського окружного адміністративного суду надійшла заява Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником, а саме: заміну стягувача, як сторону виконавчого провадження з Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області його правонаступником Гадяцьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області у виконавчому документі - вимозі № 142 від 22.05.2012 про стягнення заборгованості в сумі 2697,59 грн. з ОСОБА_1.

В обґрунтування заяви зазначено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" у зв'язку із реорганізацією шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду України в Гадяцькому та Зіньківському районах створено Гадяцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області, яке є правонаступником усіх прав та обов'язків управлінь, що припиняються.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 28 грудня 2018 року призначено питання про заміну сторони виконавчого провадження до розгляду у судовому засіданні, що відбудеться 04 січня 2019 року о 09 год. 30 хв.

Протокольною ухвалою суду від 04 січня 2019 року судове засідання відкладено до 12:30 23 січня 2019 року.

У судове засідання 23 січня 2019 року заінтересована особа, яка звернулася із заявою, та учасники справи не з'явилися, про дату, час і місце судового засідання повідомлені належним чином, заявником надіслано до суду клопотання про проведення судового засідання за відсутності його представника.

Відповідно до частини 4 статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З огляду на вищевикладене, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Згідно з приписами частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на вищевикладене, суд вирішив розглядати питання про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності заінтересованої особи та учасників справи у письмовому провадженні.

Суд, дослідивши матеріали заяви про заміну сторони виконавчого провадження, дійшов наступних висновків.

Судом встановлено, що Управлінням Пенсійного фонду України у Зіньківському районі винесено вимогу про сплату боргу №Ф-142 від 22 травня 2012 року про сплату суми недоїмки зі сплати єдиного внеску в сумі 2697,59 грн. /а.с. 6/.

15 серпня 2017 року начальником Зіньківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Очкуренком В.М. винесено постанову ВП №54489786, якою відкрито виконавче провадження з виконання вимоги №Ф-142 від 22 травня 2012 року, виданої Управлінням Пенсійного фонду України у Зіньківському районі, про стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску в сумі 2697,59 грн. з ОСОБА_1 /а.с. 7/.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" у зв'язку із реорганізацією шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду України в Гадяцькому та Зіньківському районах створено Гадяцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області.

Статтею 104 Цивільного кодексу України визначено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення. Порядок припинення юридичної особи в процесі відновлення її платоспроможності або банкрутства встановлюється законом. Особливості припинення банку як юридичної особи встановлюються законом.

Судом встановлено, що 30.03.2017 проведено державну реєстрацію припинення юридичної особи Управління Пенсійного фонду України у Зіньківському районі (ідентифікаційний код 22534570) в результаті реорганізації, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань /а.с. 34-37/.

У свою чергу, 30.03.2017 проведено державну реєстрацію юридичної особи Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області (ідентифікаційний код 41247075, місцезнаходження: площа Миру, 12, м. Гадяч, Полтавська область, 37300) шляхом злиття, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань /а.с. 25-28/.

Частиною 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з частиною 4 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до приписів частини 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За таких обставин суд вважає за можливе задовольнити заяву Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження та замінити сторону виконавчого провадження ВП №54489786 - стягувача Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі його правонаступником - Гадяцьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області (ідентифікаційний код 41247075, місцезнаходження: площа Миру, 12, м. Гадяч, Полтавська область, 37300).

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Заяву Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження ВП №54489786 - стягувача Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі його правонаступником - Гадяцьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області (ідентифікаційний код 41247075, місцезнаходження: площа Миру, 12, м. Гадяч, Полтавська область, 37300).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення до апеляційного адміністративного суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться Полтавський окружний адміністративний суд.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII.

Суддя С.С. Сич

Джерело: ЄДРСР 79341645
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку