open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 206/323/19

1-в/206/36/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 січня 2019 року Самарський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді: ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпро клопотання про умовно-дострокове звільнення засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпропетровська, громадянина України, із середньо-спеціальною освітою, не одруженого, до засудження не працюючого, мешкаючого за адресою АДРЕСА_1 , раніше судимого:

- 13.09.2016 року Бабушкінським районним судом м. Дніпропетровська за ч.1 ст. 122, ч.1 ст. 125, ст.ст. 70,75 КК України до 2 років обмеження волі з іспитовим строком 1 рік 6 місяців.

- 09.06.2017 року Бабушкінським районним судом м. Дніпропетровська за ч.1 ст. 125, ст.ст.72, 71 КК України до 2 років 25 днів обмеження волі,

за участю сторін розглянутого клопотання:

прокурора ОСОБА_4

представника ДУ ІВЦ № 133 ОСОБА_5

засудженого ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В:

17.01.2019 року засуджений ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 звернувся до суду з клопотанням про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Засуджений ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити посилаючись на те, що він за час відбування покарання довів своє виправлення.

Прокурор проти задоволення клопотання засудженого ОСОБА_3 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання заперечував.

Представник ДУ ІВЦ № 133 ОСОБА_6 не заперечував проти задоволення клопотання.

Розглянувши матеріали клопотання, заслухавши думку прокурора, представника виправної установи та засудженого, суд вважає, що подання підлягає задоволенню за наступними підставами.

В силуст. 81 КК України, до осіб, що відбувають покарання у виді виправних робіт, службових обмежень для військовослужбовців, обмеження волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Особу може бути умовно-достроково звільнено повністю або частково і від відбування додаткового покарання. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття засудженим:1) не менше половини строку покарання, призначеного судом за злочин невеликої або середньої тяжкості, а також за необережний тяжкий злочин; 2) не менше двох третин строку покарання, призначеного судом за умисний тяжкий злочин чи необережний особливо тяжкий злочин, а також у разі, якщо особа раніше відбувала покарання у виді позбавлення волі за умисний злочин і до погашення або зняття судимості знову вчинила умисний злочин, за який вона засуджена до позбавлення волі; 3) не менше трьох чвертей строку покарання, призначеного судом за умисний особливо тяжкий злочин, а також покарання, призначеного особі, яка раніше звільнялася умовно-достроково і знову вчинила умисний злочин протягом невідбутої частини покарання.

Засуджений ОСОБА_3 з 25.07.2017 відбуває покарання в Ігренському виправному центрі (№133). Характеризується позитивно. Вимоги відбування покарання та правила внутрішнього розпорядку виконує. Має 2 (два) заохочення та 1 (одне) стягнення. Залучається до робіт з благоустрою з установи. Дбайливо ставиться до майна і предметів установи та відділення СПС, якими користується при виконанні дорученої роботи. Підтримує рівні взаємовідносини з іншими засудженими. Дотримується правомірних відносин з представниками адміністрації, ввічливий, тактовий. Утримує у чистоті та порядку спальне місце та приліжкову тумбочку, має охайний зовнішній вигляд. Виконує роботи із самообслуговування. До виконання робіт із благоустрою установи ставиться відповідально та з розумною ініціативою. Дотримується вимог пожежної безпеки. Приймає участь у виховних заходах, які проводяться в установі. Приймає участь в програмі диференційованого виховного впливу «Фізкультура та спорт. Підтримує зв`язки з рідними шляхом телефонних розмов.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає, що ОСОБА_3 сумлінною працею довів своє виправлення та відбув більш 1/2 призначеного строку покарання, а тому може бути звільнений умовно-достроково.

Виходячи із цього суд вважає, що клопотання засудженого підлягає задоволенню.

Керуючисьст. 81 КК України,ст. 154 КВК України, ст.372, ст.537, ст.539 КПК Українисуд,

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про умовно-дострокове звільнення - задовольнити. Засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 звільнити від подальшого відбування покарання у виді обмеження волі умовно-достроково на 6 місяців 30 днів. Ухвала може бути оскаржена протягом 7 днів до Дніпровського апеляційного суду.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79327612
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку