open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Провадження № 2/742/305/19

Єдиний унікальний № 742/59/19

УХВАЛА

21 січня 2019 року м.Прилуки

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

у складі: головуючого-судді - Павлова В.Г.,

при секретарі - Тищенко О.М.,

розглянувши зустрічний позов ОСОБА_1 (АДРЕСА_1,17500) до ОСОБА_2 (АДРЕСА_1,17500, РНОКПП НОМЕР_1) про виділ частки з житлового будинку,-

ВСТАНОВИВ:

08.01.2019 року представник позивача ОСОБА_2 – ОСОБА_3 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 (АДРЕСА_1,17500) про поділ житлового будинку.

В своїй позовній заяві просить провести поділ будинку та виділити позивачу ОСОБА_2 в рахунок 11/20 частин житлового будинку з належною частиною господарсько-побутових будівель та споруд у власність, як окремий та цілий об’єкт нерухомого майна – житловий будинок, який підлягає державній реєстрації, що знаходиться за адресою : вул. Київська,115 м Прилуки.

Також в позовній заяві заявлено вимогу щодо виділу відповідачу – ОСОБА_1 в рахунок 9/20 частин житлового будинку з належною частиною господарсько-побутових будівель та споруд у власність, як окремий та цілий об’єкт нерухомого майна – житловий будинок, який підлягає державній реєстрації, що знаходиться за адресою : вул. Київська,115 м Прилуки.

Ухвалою Прилуцького міськрайонного суду від 11.01.2019 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, відмовлено у відкритті провадження в частині вимоги щодо виділу відповідачу ОСОБА_1 в рахунок 9/20 частин житлового будинку та призначено підготовче судове засідання на 28.01.2019 року /а.с.22/.

21.01.2019 року відповідачем у справі ОСОБА_1 через канцелярію суду подано зустрічний позов.

Суд,перевіривши матеріали справи та матеріали зустрічного позову, приходить до висновку, що зустрічний позов відповідає вимогам ст.ст.193,194,175,177 ЦПК України, оплачений судовим збором.

Згідно положень ч. ч. 2-3 ст. 193 ЦПК зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов’язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об’єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним та зустрічним позовами взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов та об'єднати його в одне провадження з первісним.

Керуючись ст.ст.193 ЦПК Укрїни, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 (АДРЕСА_1,17500) до ОСОБА_2 (АДРЕСА_1,17500, РНОКПП НОМЕР_1) про виділ частки з житлового будинку та об’єднати її з первісним позовом.

Копію зустрічної позовної заяви надіслати відповідачу за зустрічним позовом, роз’яснивши йому право надати відзив на зустрічний позов відповідно до ст.178 ЦПК України, та додати до відзиву докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача.

Відзив на зустрічний позов подається у строк не менше 15 днів з дня вручення ухвали про прийняття зустрічного позову.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://pr.cn.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя Прилуцького

міськрайонного суду ОСОБА_4

Джерело: ЄДРСР 79323776
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку