open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа 688/144/19

№ 1-кс/688/91/19

Ухвала

16 січня 2019 року м. Шепетівка

Слідчий суддя Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю,

встановив:

Слідчий СВ Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_4 , за погодженням з прокурором Шепетівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться в оператора телекомунікації (мобільного зв`язку) ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по матеріалах, заслухавши думку прокурора, який підтримав заявлене клопотання, суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до витягу з кримінального провадження №12016240270001379 від 09.12.2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, кваліфіковане за ч.1 ст.286 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 09 грудня 2016 року близько 05-ої години на автодорозі Р-32 сполученням Кременець-Біла Церква, поблизу с.Коськів Шепетівського району Хмельницької області, водій невстановленого автомобіля, який рухався в напрямку с.Ленківці Шепетівського району не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого, здійснив наїзд на пішохода ОСОБА_5 , 1971 року народження, жительку м.Хмельницький, яка, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, рухалася по прозджій частині автодороги в зустрічному напрямку по лівій стороні автодороги в напрямку смт.Гриців Шепетівського району. В результаті дорожньо-транспортної пригоди, ОСОБА_5 отримала тілесні ушкодження та була доставлена в приймальне відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В даний час, в сторони обвинувачення наявні підстави вважати, що в момент вчинення даного злочину, особи, причетні до його вчинення, могли користуватись радіоелектронними засобами зв`язку операторів телекомунікаційних послуг. Отримання тимчасового доступу до документів (в тому числі електронних), які перебувають у володінні оператора телекомунікацій (мобільного зв`язку) ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надасть можливість встановити осіб, які можуть бути причетні до вчинення даного кримінальго правопорушення.

З метою всебічного, повного та неупередженого розслідування зазначеного кримінального правопорушення, встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, виникла необхідність в отриманні інформації про зв`язок, абонентів, надання телекомунікаційних послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання та місцезнаходження від оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яка може бути доказом у даному кримінальному провадженні.

Інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікації про зв`язок абонента, відповідно до п.7 ч.1 ст.162 КПК України належить до охоронюваної законом таємниці.

Відповідно до ст.39 Закону України «Про телекомунікації» оператори телекомунікації зберігають та надають інформацію про з`єднання свого абонента у порядку, встановленому законом.

Інформація про з`єднання перебуває в оператора телекомунікації (мобільного зв`язку) ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і може бути надана лише за рішенням суду.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Оскільки вказана інформація має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, і може бути використана як доказ, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи та дають підстави надати тимчасовий доступ до інформації.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159 - 166 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області лейтинанту поліції ОСОБА_4 , о/у СКП Шепетівського ВП Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області лейтинанту поліції ОСОБА_6 , о/у СКП Шепетівського ВП Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області лейтинанту поліції ОСОБА_7 , о/у СКП Шепетівського ВП Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_8 тимчасовий доступ до документів (в тому числі електронних), з можливістю їх вилучення з ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), які містять інформацію про з`єднання абонентських номерів, які відбувалися в межах дії базових станцій: LAC: 58181; CID: 14242, 14241, 14243, 30743,10532, 30941 в період часу з 04 год.00 хв. по 05 год.30 хв. 09 грудня 2016 року тривалістю від 0 секунд.

.Копію зазначеної інформації надати в електронному вигляді, яку направити в СВ Шепетівського ВП Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області (м.Шепетівка, вул.В.Котика,3).

Ухвала є чинною протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала складена у двох примірниках, один для вручення стороні кримінального провадження, якій надано право на доступ до майна, другий залишається в судовій справі.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79214422
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку