open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
14.01.2019

Строка обліку _____

Справа № 431/6601/18 р.

Провадження №2/431/166/19

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

14 січня 2019 р. Суддя Старобільського районного суду Пелих О.О., розглянувши матеріали позовної заяви Державної екологічної інспекції у Луганській області до ОСОБА_1 про стягнення збитків заподіяних державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства,-

В С Т А Н О В И В:

Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі інспекція) звернулася до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення збитків заподіяних державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

В обґрунтування своїх вимог позивач вказує, на те, що інспекцією було встановлено факт незаконного пошкодження дерева ОСОБА_1 до ступеня припинення росту біля вул. Піонерська в м. Старобільську Луганської області, що є порушеннями природоохоронного законодавства. Внаслідок чого, останнього було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.153 КУпАП, накладено стягнення у виді штрафу. Разом з цим, обчислений розмір збитків, заподіяний внаслідок пошкодження дерева, яку позивач просить стягнути з відповідача. У зв’язку з чим звернувся до суду з позовом.

Дана позовна заява подана та оформлена у відповідності з вимогами статей 175, 177 ЦПК України, й підсудна Старобільському районному суду Луганської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження згідно ст. ст. 185, 186 ЦПК України - відсутні.

Визнавши подані матеріали достатніми для їх прийняття до розгляду й відкриття провадження по справі, керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовом Державної екологічної інспекції у Луганській області до ОСОБА_1 про стягнення збитків заподіяних державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

Розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 12 лютого 2019 року о 09 год. 00 хв. в залі судових засідань Старобільського районного суду Луганської області, що розташований за адресою: Луганська область, м. Старобільськ, вул. Миру, 38, перший поверх.

У підготовче засідання викликати сторони.

Встановити відповідачу строк п’ятнадцять днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов’язаний надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів. Роз’яснити відповідачу, що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк три дні з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені ч.ч. 3, 5 ст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов'язаний надіслати (вручити) її копію та копії доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк три дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені ч.ч.3,5 ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду відповідач зобов’язаний надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію заперечень та доданих до нього документів.

Роз’яснити учасникам справи про наявність у них прав та обов’язків, передбачених статтями 43, 44, 49 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Копію цієї ухвали надіслати позивачу.

Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Із урахуванням пункту 15.5 Перехідних положень ЦПК України (в редакції, яка набрала чинності 15.12.2017 року) ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише з мотивів порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Луганського апеляційного суду через Старобільський районний суд протягом 15 днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Пелих

Джерело: ЄДРСР 79206104
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку