open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 349/8/19

Провадження № 6/349/2/19

У Х В А Л А

10 січня 2019 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючого судді Могили Р.Г.,

за участі секретаря судового засідання Матасової Н.М.

розглянув у відкритому судовому засіданні подання державного виконавця про примусовий привід боржника,

ВСТАНОВИВ:

Головний державний виконавець Рогатинського районного відділу ДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області ОСОБА_1 звернулася до суду із поданням про примусовий привід боржника ОСОБА_2 до Рогатинського РВ ДВС на 08 год. 00 хв. 15 січня 2019 року.

Подання мотивоване тим, що на виконанні у державного виконавця перебуває виконавче провадження №43787791 з примусового виконання виконавчого листа №2-139/07, виданого Рогатинським районним судом Івано-Франківської області 04 квітня 2007 року про щомісячне стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 аліментів на утримання неповнолітньої дочки ОСОБА_4,ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі ? частини всіх видів його заробітку, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

На підставі даного виконавчого документу 23 червня 2014 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження про що повідомлено сторін провадження. Боржника ОСОБА_2 було зобов’язано з’явитись до Рогатинського РВ ДВС. Боржник на виклики державного виконавця не з’являється, не надає відомості та документи, які витребовувались державним виконавцем в процесі примусового виконання судового рішення. Станом на 01 листопада 2018 року заборгованість боржника зі сплати аліментів складає 29 027 грн. 78 коп. та в добровільному порядку боржником не погашається. Вважає, що примусовий привід боржника до Рогатинського РВ ДВС вплине на виконання судового рішення.

Головний державний виконавець Сташків О.Б. в судове засідання не з'явився, подала заяву про розгляд подання за її відсутності, просила задовольнити.

Дослідивши матеріали, які додані до подання, суд прийшов висновку про задоволення подання з огляду на таке.

Встановлено, що на виконанні у державного виконавця Рогатинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області перебуває на виконанні виконавчий лист №2-139/07, виданий 04 квітня 2007 року Рогатинським районним судом Івано-Франківської області про щомісячне стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 аліментів на утримання неповнолітньої дочки ОСОБА_4,ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі ? частини всіх видів його заробітку, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Боржнику ОСОБА_2 надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження.

Встановлено, що Боржник ОСОБА_2 на виклики державного виконавця не з'являється та про причини неявки не повідомив.

Згідно довідки виконавчого комітету Черченської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області ОСОБА_2 проживає без реєстрації в с.Черче.

Згідно з ч. 1 ст. 28 Закону України «Про виконавче провадження» боржник вважається повідомленим про початок примусового виконання рішень, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі. Документи виконавчого провадження надсилаються стягувачу та боржнику за їхніми адресами, зазначеними у виконавчому документі. У разі зміни стороною місця проживання чи перебування або місцезнаходження документи виконавчого провадження надсилаються за адресою, зазначеною у відповідній заяві сторони виконавчого провадження.

Згідно з п.14 ч.3 ст.18 Закону України «Про виконавче провадження» виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні.У разі якщо боржник без поважних причин не з'явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача ( ч.1 ст.438 ЦПК).

Відповідно до п.27 ч.1 ст.23 Закону України «Про Національну поліцію» поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), а також вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров'ю державних виконавців, приватних виконавців та інших осіб, які беруть участь у вчиненні виконавчих дій, здійснює привід у виконавчому провадженні, здійснює розшук боржника чи дитини у виконавчому провадженні у випадках, передбачених законом або рішенням суду.

У зв’язку з тим, що боржник не з’являється на виклики державного виконавця, не повідомляє про причини своєї неявки та не вживає дій спрямованих на виконання судового рішення, тому суд приходить до висновку, що необхіднодо нього застосувати привід.

Керуючись 438 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця про примусовий привід боржника, задовольнити.

Застосувати привід до боржника ОСОБА_2,ІНФОРМАЦІЯ_2, який проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, на 15 січня 2019 року о 08 год. 00 хв. до Рогатинського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області (місцезнаходження: вул. Галицька,40 м.Рогатин Рогатинський район Івано-Франківська область).

Виконання ухвали доручити Рогатинському відділенню поліції Тисменицького відділу поліції Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.Г. Могила

Джерело: ЄДРСР 79126358
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку