open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
06.12.18

Справа №431/6790/18

Провадження № 1-кс/431/1416/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2018 року Слідчий суддя Старобільського районного суду Луганської області Колядов В.Ю., за участю секретаря судового засідання Хорольської І.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду м. Старобільськ клопотання слідчого СВ Старобільського ВП ГУНП в Луганській області лейтенанта поліції ОСОБА_1 у кримінальному провадженні № 12018130580000920 від 05.12.2018 року за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України про проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин , їх аналогів та прекурсорів,-

ВСТАНОВИВ:

06.12.2018 року до слідчого судді Старобільського районного суду надійшло клопотання слідчого СВ Старобільського ВП ГУНП в Луганській області ОСОБА_1 про проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин , їх аналогів та прекурсорів.

В судовому засіданні встановлено, що 05.12.2018 до Старобільського ВП ГУНП в Луганській області надійшло повідомлення ДОП Старобільського ВП ГУНП в Луганській області про те, що під час особистого огляду речей при складанні постанови про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 178 КУпАП, стосовно гр. ОСОБА_2, 13.06.1973 р. н., мешкає за адресою: Старобільський район, с. Калмиківка, вул. Трудова, 27 було виявлено речовину рослинного походження.

05.12.2018 під час огляду місця події за адресою Луганська область, Старобільський район, с. Калмиківка, вул. Трудова, біля будинку № 28, працівниками поліції Старобільського ВП ГУНП в Луганській області у гр. ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 під час особистого огляду речей було виявлено та вилучено скляну банку з речовиною рослинного походження зеленого кольору в подрібненому стані, яку поміщено до сейф-пакету.

05.12.2018 за фактом зберігання наркотичних засобів СВ Старобільського ВП ГУ НП в Луганській області було розпочато досудове розслідування у кримінальному проваджені, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018130580000920, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

З огляду на зазначене під час досудового розслідування необхідне проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, що має істотне значення для подальшого досудового розслідування, не встановлена, оскільки для цього необхідні спеціальні знання та залучення експерта.

Під час проведення якої необхідно вирішити наступні питання:

1.Чи є речовина вилучена 05.12.2018 року, працівниками поліції, в ході огляду місця події під час особистого огляду ОСОБА_2 за адресою: Луганська область, Старобільський район, с. Калмиківка, вул. Трудова, біля будинку № 28, наркотичним засобом, психотропною речовиною або прекурсором?

2.Якщо так, то до якого класу (виду) відноситься даний наркотичний засіб, психотропна речовина або прекурсор, чи є він особливо небезпечний ?

3.Яка загальна вага вилученої речовини?

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутністю осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Суд, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч.1 ст. 242 ПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суді, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з’ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

У зв’язку з тим, що проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів і прекурсорів здійснюється фахівцями державних установ НДЕКЦ МВС України, тому вищезазначену експертизу для виконання доцільно призначити в Луганський НДЕКЦ МВС України судової експертизи з переліком запитань, які необхідно поставити перед експертом та які мають істотне значення для кримінального провадження.

Згідно з п.3 ч.5 ст.69 Кримінального процесуального кодексу України в ході дослідження представлених на експертизу об’єктів при необхідності дозволяється застосування, у разі необхідності, методів, передбачених діючими методичними рекомендаціями, які можуть призвести до видозміни їх властивостей, частковому чи повному руйнуванню досліджуваних об’єктів.

Беручи до уваги вищевикладене, та, враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів і прекурсорів має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні,

Враховуючи, що для з'ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, а саме для визначення чи є речовина, вилучена працівниками поліції, наркотичним засобом, психотропною речовиною або прекурсором, необхідні спеціальні знання, та проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, необхідні спеціальні знання. Керуючись ст. ст. 242,243,244 КПК України, -

УХВАЛИВ :

Задовольнити клопотання слідчого СВ Старобільського ВП ГУНП в Луганській області лейтенанта поліції ОСОБА_1 про проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин , їх аналогів та прекурсорів.

Провести експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, до проведення якої залучити експертів Луганського НДЕКЦ МВС України, попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385, 387 КК України за відмову від дачі висновку, за дачу завідома неправдивого висновку, за розголошення даних досудового слідства.

На вирішення якої поставити наступні питання: Чи є речовина вилучена 05.12.2018 року, працівниками поліції, в ході огляду місця події під час особистого огляду ОСОБА_2 за адресою: Луганська область, Старобільський район, с. Калмиківка, вул. Трудова, біля будинку № 28, наркотичним засобом, психотропною речовиною або прекурсором? Якщо так, то до якого класу (виду) відноситься даний наркотичний засіб, психотропна речовина або прекурсор, чи є він особливо небезпечний ? Яка загальна вага вилученої речовини?

Під час дослідження, у разі неможливості проведення експертизи іншими методиками, дозволити часткове або повне знищення або пошкодження об’єкту дослідження.

Для дослідження експерту надати: речові докази у одному спец-пакеті упакований належним чином.

Залучити для проведення експертизи експерта Луганського НДЕКЦ МВС України за адресою: 93003, Луганська область, м. Рубіжне, вул. Визволителів, буд. 22.

Відповідно до п. 3 ч. 5 ст. 69 Кримінального процесуального кодексу України, судовому експерту при проведенні судової експертизи надати дозвіл на повне або часткове знищення об’єкта дослідження або зміну його властивостей, які можуть наступити під час проведення досліджень при застосуванні діючих методик.

Надати дозвіл слідчому СВ ВП ГУНП в Луганській області, а також за його дорученням співробітникам ВП ГУНП доставити до Луганського НДЕКЦ МВС України доручення слідчого судді про проведення судової експертизи та об’єкти дослідження.

Зобов’язати Луганський НДЕКЦ МВС України надати слідчому СВ ВП ГУНП в Луганській області, який виніс клопотання про проведення судової експертизи, а також за його дорученням співробітникам ВП ГУНП, висновок експерта та об’єкти дослідження.

Відповідно до ч.3 ст. 69 КПК України, у разі необхідності, надати дозвіл Луганському НДЕКЦ МВС України заявляти клопотання про надання додаткових матеріалів і зразків та вчинення інших дій, пов’язаних з проведенням даної судової експертизи, безпосередньо слідчому СВ ВП ГУНП в Луганській області, який виніс клопотання про проведення судової експертизи.

Відповідно до ч. 3 ст. 69 КПК України, надати дозвіл слідчому СВ ВП ГУНП, який виніс клопотання про проведення судової експертизи, а також за його дорученням співробітникам ВП ГУНП, на виконання клопотання судового експерта Луганському НДЕКЦ МВС України про надання додаткових матеріалів і зразків та вчинення інших дій, пов’язаних з проведенням даної судової експертизи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Старобільського районного суду: ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 79095279
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку