open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 761/13830/18

Провадження № 2/761/5226/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2018 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Юзькової О.Л.

при секретарі Горюк В.А.

розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін в приміщенні суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (адреса: 03055, АДРЕСА_1) до ОСОБА_2 (01014, АДРЕСА_2) про стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Києва перебуває дана цивільна справа.

Ухвалою Шевченківського районного суд м. Києва від 23 травня 2018 у справі відкрито провадження для розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін.

У встановлений судом строк представник позивача та представник відповідача подали спільну заяву про укладання мирової угоди та просили її визнати в порядку ст. 207 ЦПК України.

Як свідчить наданий текст мирової угоди сторони домовились, а саме:

«Сторони по справі № 761/13830/18-ц, що розглядається Шевченковським районним судом м. Києва у складі судді Юзькової О.Л., за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на дитину ОСОБА_3,

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_3, номер засобу зв'язку: НОМЕР_4, номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, паспорт: НОМЕР_6 виданий Шевченківським РУ ГУ МВС України в м. Києві «19» листопада 2010 року, (в подальшому іменована також як Позивач), та ОСОБА_2, (зареєстрований за адресою: 01014, АДРЕСА_2., реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2, номер засобу зв'язку НОМЕР_3, паспорт: НОМЕР_5 виданий Печерським РУ ГУ МВС України в м. Києві «09» липня 1996року, (в подальшому іменований як Відповідач), що також в подальшому можуть іменуватись разом як Сторони, керуючись Цивільним процесуальним кодексом, зокрема ст. 207 ЦПК України,уклали цю Мирову угоду про наступне:

1. Визначення термінів:

1.1.Провадження - по справі № 761/13830/18-ц, що розглядається Шевченковським районним судом м. Києва у складі судді Юзькової О.Л., за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на дитину ОСОБА_3.

1.2 Позивач - ОСОБА_1.

1.3.Відповідач - ОСОБА_2.

1.4.Сторони - Позивач та Відповідач.

1.5.Дитина - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, син Позивача та Відповідача.

1.6.Мирова угода - ця мирова угода, що укладена між Позивачем та Відповідачем в рамках Провадження відповідно до вимог цивільного процесуального закону України.

2.Предмет мирової угоди.

2.1. За Мировою угодою Сторони домовились встановити порядок участі Відповідача в утриманні Дитини.

3.Обов'язки Відповідача по утриманню Дитини.

3.1. Відповідно до Мирової угоди Відповідач зобов'язується приймати участь в утриманні Дитини в наступному обсязі: 3.1.1. В межах та в порядку, встановлених Мировою угодою, до дня настання повноліття Дитини, сплачувати аліменти, призначенням яких зокрема, але не виключно є: витрати щодо дошкільної, шкільної (середньої загальної), середньої спеціальної освіти; витрати що виникають чи виникнуть у зв'язку із перебуванням чи участю Дитини у оздоровчих, освітніх, творчих, виховних, спортивних закладах, гуртках, групах, секціях.

3.1.2. Додатково до аліментів, до дня настання повноліття Дитини, один раз на рік оплачувати відпочинок дитини у розмірі 50% витрат із придбання туристичних путівок, укладення договору із туристичними агенціями та туристичними операторами, проїзду до місця відпочинку і назад, оформлення необхідних віз, але не більше ніж десять мінімальних заробітних плат встановлених Законом України про державний бюджет на відповідний рік, станом на 1 січня року в якому відбувається відпочинок. Також додатково оплачувати 50% непередбачуваних додаткових витрат, таких як: перебування дитини у оздоровчих або спортивних таборах, витрати на придбання спеціального одягу або взуття, (спотривна форма, обладнання), витрати, які пов'язані з хронічними або разовими проблемами зі здоров'ям.

4. Розмір аліментів.

4.1.Сторони погодились, що на момент укладення Мирової угоди потреби дитини в матеріальному утриманні, які мають задовольнятися за рахунок Відповідача складають 5 000,00 грн. (п'ять тисяч гривень 00 коп.) на місяць та, зокрема, включають в себе вартість навчання та виховання Дитини в закладах дошкільної освіти та вартість гуртків, секцій та груп, які додатково відвідує Дитина.

4.2.Такою ж як вказано у п. 4.1. буде і потреба в утриманні Дитини в подальшому, до дня настання повноліття дитини.

4.3.Відтак, Сторони визначають на момент укладення цієї Мирової угоди та в подальшому, до дня настання повноліття Дитини аліменти у розмірі 5000,00 грн. (п'ять тисяч гривень 00 коп.) на місяць.

4.4.Сторони визначають своєю спільною волею, що розмір аліментів підлягає щорічній індексації відповідно до зростання встановленого Законом України про державний бюджет на відповідний рік показника - «прожитковий мінімум для дитини віком від 6 до 18 років».

4.5.Індексація відбувається за формулою:

АН = АП*(МН/МП), де: АН - місячний розмір аліментів наступного року, що підлягає сплаті починаючи з платежу за січень року в якому здійснюється індексація;

АП - місячний розмір аліментів попереднього року, який сплачувався протягом року, що передував індексації;

МН - розмір показника «прожитковий мінімум для дитини віком від 6 до 18 років» наступного року, який визначається Законом України про державний бюджет на рік, в якому здійснюється індексація, станом на 1 січня такого року;

МП - розмір показника «прожитковий мінімум для дитини віком від 6 до 18 років» попереднього року, який визначений Законом України про державний бюджет на рік, що передував індексації, станом на 1 січня такого року.

4.6.Відповідач зобов'язаний здійснювати оплату аліментів на утримання Дитини, передбачених цією Мировою Угодою щомісячно, до 20 числа поточного місяця.

4.7.Обов'язок зберігання документів, які підтверджують оплату аліментів на утримання Відповідачем Дитини, лежить на Відповідачеві.

4.8.Сторони домовились, що у випадку належного виконання Відповідачем умов цієї мирової Угоди Відповідач вважатиметься таким, що належно виконує свої зобов'язання щодо утримання Дитини.

4.9.4.9. Якщо після набрання законної сили ухвалою суду про визнання даної Мирової

Угоди виникне потреба у додаткових витратах на дитину, Сторони визначатимуть свою участь у таких додаткових витратах додатково, шляхом досягнення взаємної згоди та укладення додаткових договорів з метою фіксування додаткових витрат.

4.10.Передбачені цією мировою Угодою заходи з утримання Дитини здійснюватимуться Відповідачем регулярно, постійно та безперервно до дня настання повноліття Дитини.

4.11.Дана Мирова Угода набуває чинності з моменту набрання законної сили ухвалою суду про її визнання.

5. Реквізити та підписи сторін: ».

Також, позивач та відповідач зазначили, що їм відомо наслідки укладання мирової угоди та просили закрити провадження у даній справі, про що свідчить заява про визнання мирової угоди, подана учасниками процесу.

Відповідно до ч. 7 ст. 49 ЦПК України, сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно до ст. 207 ЦПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов'язків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межи предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторона мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією є ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно до вимог ч. 1 п. 5ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справ , якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи, що умови мирової угоди не суперечать вимогам закону, не порушують нічиїх прав, свобод чи інтересів, суд вважає за можливе закрити провадження у справі та затвердити дану мирову угоду.

Відповідно до вимог ст. 208 ЦПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу , встановленим Законом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

На підставі викладеного та керуючись статтями 49,142,207,208,255,256 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Визнати мирову угоду укладену в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (адреса: 03055, АДРЕСА_1) до ОСОБА_2 (01014, АДРЕСА_2) про стягнення аліментів, наступного змісту:

«Сторони по справі № 761/13830/18-ц, що розглядається Шевченковським районним судом м. Києва у складі судді Юзькової О.Л., за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на дитину ОСОБА_3,

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_3, номер засобу зв'язку: НОМЕР_4, номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, паспорт: НОМЕР_6 виданий Шевченківським РУ ГУ МВС України в м. Києві «19» листопада 2010 року, (в подальшому іменована також як Позивач), та ОСОБА_2, (зареєстрований за адресою: 01014, АДРЕСА_2., реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2, номер засобу зв'язку НОМЕР_3, паспорт: НОМЕР_5 виданий Печерським РУ ГУ МВС України в м. Києві «09» липня 1996року, (в подальшому іменований як Відповідач), що також в подальшому можуть іменуватись разом як Сторони, керуючись Цивільним процесуальним кодексом, зокрема ст. 207 ЦПК України,уклали цю Мирову угоду про наступне:

1. Визначення термінів:

1.1.Провадження - по справі № 761/13830/18-ц, що розглядається Шевченковським районним судом м. Києва у складі судді Юзькової О.Л., за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на дитину ОСОБА_3.

1.2.Позивач - ОСОБА_1.

1.3.Відповідач - ОСОБА_2.

1.4.Сторони - Позивач та Відповідач.

1.5.Дитина - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, син Позивача та Відповідача.

1.6.Мирова угода - ця мирова угода, що укладена між Позивачем та Відповідачем в рамках Провадження відповідно до вимог цивільного процесуального закону України.

2.Предмет мирової угоди.

2.1. За Мировою угодою Сторони домовились встановити порядок участі Відповідача в утриманні Дитини.

3. Обов'язки Відповідача по утриманню Дитини.

3.1. Відповідно до Мирової угоди Відповідач зобов'язується приймати участь в утриманні Дитини в наступному обсязі:

3.1.1. В межах та в порядку, встановлених Мировою угодою, до дня настання повноліття Дитини, сплачувати аліменти, призначенням яких зокрема, але не виключно є: витрати щодо дошкільної, шкільної (середньої загальної), середньої спеціальної освіти; витрати що виникають чи виникнуть у зв'язку із перебуванням чи участю Дитини у оздоровчих, освітніх, творчих, виховних, спортивних закладах, гуртках, групах, секціях.

3.1.2. Додатково до аліментів, до дня настання повноліття Дитини, один раз на рік оплачувати відпочинок дитини у розмірі 50% витрат із придбання туристичних путівок, укладення договору із туристичними агенціями та туристичними операторами, проїзду до місця відпочинку і назад, оформлення необхідних віз, але не більше ніж десять мінімальних заробітних плат встановлених Законом України про державний бюджет на відповідний рік, станом на 1 січня року в якому відбувається відпочинок. Також додатково оплачувати 50% непередбачуваних додаткових витрат, таких як: перебування дитини у оздоровчих або спортивних таборах, витрати на придбання спеціального одягу або взуття, (спотривна форма, обладнання), витрати, які пов'язані з хронічними або разовими проблемами зі здоров'ям.

4. Розмір аліментів.

4.1.Сторони погодились, що на момент укладення Мирової угоди потреби дитини в матеріальному утриманні, які мають задовольнятися за рахунок Відповідача складають 5 000,00 грн. (п'ять тисяч гривень 00 коп.) на місяць та, зокрема, включають в себе вартість навчання та виховання Дитини в закладах дошкільної освіти та вартість гуртків, секцій та груп, які додатково відвідує Дитина.

4.2.Такою ж як вказано у п. 4.1. буде і потреба в утриманні Дитини в подальшому, до дня настання повноліття дитини.

4.3.Відтак, Сторони визначають на момент укладення цієї Мирової угоди та в подальшому, до дня настання повноліття Дитини аліменти у розмірі 5000,00 грн. (п'ять тисяч гривень 00 коп.) на місяць.

4.4.Сторони визначають своєю спільною волею, що розмір аліментів підлягає щорічній індексації відповідно до зростання встановленого Законом України про державний бюджет на відповідний рік показника - «прожитковий мінімум для дитини віком від 6 до 18 років».

4.5.Індексація відбувається за формулою:

АН = АП*(МН/МП), де: АН - місячний розмір аліментів наступного року, що підлягає сплаті починаючи з платежу за січень року в якому здійснюється індексація;

АП - місячний розмір аліментів попереднього року, який сплачувався протягом року, що передував індексації;

МН - розмір показника «прожитковий мінімум для дитини віком від 6 до 18 років» наступного року, який визначається Законом України про державний бюджет на рік, в якому здійснюється індексація, станом на 1 січня такого року;

МП - розмір показника «прожитковий мінімум для дитини віком від 6 до 18 років» попереднього року, який визначений Законом України про державний бюджет на рік, що передував індексації, станом на 1 січня такого року.

4.6.Відповідач зобов'язаний здійснювати оплату аліментів на утримання Дитини, передбачених цією Мировою Угодою щомісячно, до 20 числа поточного місяця.

4.7.Обов'язок зберігання документів, які підтверджують оплату аліментів на утримання Відповідачем Дитини, лежить на Відповідачеві.

4.8.Сторони домовились, що у випадку належного виконання Відповідачем умов

цієї мирової Угоди Відповідач вважатиметься таким, що належно виконує свої зобов'язання щодо утримання Дитини.

4.9. Якщо після набрання законної сили ухвалою суду про визнання даної Мирової

Угоди виникне потреба у додаткових витратах на дитину, Сторони визначатимуть свою участь у таких додаткових витратах додатково, шляхом досягнення взаємної згоди та укладення додаткових договорів з метою фіксування додаткових витрат.

4.10.Передбачені цією мировою Угодою заходи з утримання Дитини здійснюватимуться Відповідачем регулярно, постійно та безперервно до дня настання повноліття Дитини.

4.11.Дана Мирова Угода набуває чинності з моменту набрання законної сили ухвалою суду про її визнання.

5. Реквізити та підписи сторін:

ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_3, номер засобу зв'язку: НОМЕР_4, номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, паспорт: НОМЕР_6 виданий Шевченківським РУ ГУ МВС України «19» листопада 2010 року.

ОСОБА_2, (зареєстрований за адресою: 01014, АДРЕСА_2, реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2, номер засобу зв'язку НОМЕР_3, паспорт: НОМЕР_5 виданий Печерським РУ ГУ МВС України в м. Києві "09" липня 1996 року».

Провадження по цивільній справі за ОСОБА_1 (адреса: 03055, АДРЕСА_1) до ОСОБА_2 (01014, АДРЕСА_2) про стягнення аліментів - закрити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду, в порядку ст.ст. 353-357 ЦПК України з урахуванням п. 15.5. Перехідних положень ЦПК України протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення через Шевченківський районний суд м. Києва.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складено 14 грудня 2018 року.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 78975283
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку