open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/1834/18

2/382/837/18

РІШЕННЯ

Іменем України

17 грудня 2018 року Яготинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Кисіль О.А.

при секретарі Твердохліб Г.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Яготин Київської області справу за позовом ОСОБА_1, в особі представника ОСОБА_2 до Черняхівської сільської ради Яготинського району Київської області про визнання недійсним державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, скасування його реєстрації та визнання за ним право власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Яготинського районного суду з позовною заявою до Черняхівської сільської ради Яготинського району Київської області про визнання недійсним державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, скасування його реєстрації та визнання за ним право власності на земельну ділянку, в котрій зазначено, що ОСОБА_1 є єдиним власником житлового будинку з надвірними будівлями та спорудами, що знаходиться за адресою: вул. Крамаренка, 7 в с. Черняхівка Яготинського району Київської області, на підставі мирової угоди, затвердженої ухвалою Деснянського районного суду м. Києва від 05 грудня 2012 року, справа № 2603/11340/12 та зареєстрованого 15.08.2018 року державним реєстратором Яготинської районної державної адміністрації ОСОБА_3, номер запису про власність: 27580062. Вказаний житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами знаходиться на земельній ділянці площею 0,1921 га, яка згідно державного акта на прво приватної власності на землю серії ІІ-КВ № 068040, виданого 13 березня 2002 року Черняхівською сільською радою Яготинського району Київської області та зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землою за № 339, перебуває у власності ОСОБА_4 (колишнього власника будинку). ОСОБА_4 померла 25 жовтя 1999 року. Земельна ділянка, на якій розташовано належний позивачу будинок з надвірними будівлями та спорудами, відповідно до рішення 23 сесії 23 скликання Черняхівської сільської ради Яготинського району Київської області від 27.09.2001 року, передана безоплатно у приватну власність вже після смерті ОСОБА_4 для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Спадкоємців передбачених чинним законодавством України, у ОСОБА_4 немає. Тому і претензії від спадкоємців до позивача не поступали. В зв’язку з тим, що рішення сільської ради та Державний акт на право приватної власності на землю видані на ім’я ОСОБА_4, вже після смерті ОСОБА_4, тому позивач позбавлений можливості в повній мірі користуватися та розпоряджатися належним йому на праві власності майном. Враховуючи викладене, позивач просив визнати державний акт на право приватної власності на землю серії ІІ–КВ № 068040, виданий 13 березня 2002 року Черняхівською сільською радою Яготинського району Київської області на ім’я ОСОБА_4, недійсним, скасувавши його реєстрацію в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 339 та визнати за ним право власності на земельну ділянку площею 0,1921 га, що призначена для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель в споруд, що розташовані в с. Черняхівка вул. Крамаренка -7 Яготинського району Київської області.

В судове засідання позивач та представник позивача не з’явилися, представник позивача звернувся до суду з заявою про розгляд справи у їх відсутність, позовні вимоги підтримав.

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з’явився, звернувся до суду з заявою про розгляд справи у його відсутність, позовні вимоги визнав.

Перевіривши матеріали справи, роз'яснивши сторонам наслідки визнання позову, враховуючи, що представник відповідача позов визнав, та визнання представником відповідача позову не суперечить закону та не порушує права, свободи, інтереси інших осіб, суд вважає, що визнання представником відповідача позову може бути прийнято судом, а позов підлягає до задоволення.

Враховуючи, що ОСОБА_1 має статус учасника бойових дій, що підтверджується посвідченням серія АБ № 536275, виданим 27 травня 2015 року, то в силу п. 13 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» він звільняється від сплати судового збору.

Керуючись ст.ст. 258-259, 265, 268, 206, 200, 354, 141 ЦПК України, ст. ст. 316, 319, 321, 328, 346, 348, 377 ЦК України, ст.ст.116, 120, 152, 155 ЗК України, суд

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1, в особі представника ОСОБА_2 до Черняхівської сільської ради Яготинського району Київської області про визнання недійсним державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, скасування його реєстрації та визнання за ним право власності на земельну ділянку, задовольнити.

Визнати державний акт на право приватної власності на землю серії ІІ – КВ № 068040, виданий 13 березня 2002 року Черняхівською сільською радою Яготинського району Київської області на ім’я ОСОБА_4, недійсним, скасувавши його реєстрацію в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 339.

Визнати за ОСОБА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, право власності на земельну ділянку площею 0,1921 га, що призначена для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель в споруд, що розташовані в с. Черняхівка по вул. Крамаренка -7 Яготинського району Київської області.

Стягнути з Черняхівської сільської ради Яготинського району Київської області на користь держави 704 (сімсот чотири) гривні 80 (вісімдесят) копійок судового збору.

Рішення може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подачі через Яготинський районний суд апеляційної скарги протягом 30 днів з дня проголошення повного рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги усіма учасниками справи, після проголошення повного рішення 28 грудня 2018 року, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті провадження чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Кисіль О.А.

Джерело: ЄДРСР 78968253
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку