open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

18 грудня 2018 року

м. Київ

Справа № 9901/657/18 (П/9901/657/18)

Провадження № 11-819заі18

ВеликаПалата Верховного Суду у складі:

судді-доповідача СаприкіноїІ.В.,

суддів: Антонюк Н. О., Бакуліної С. В., Британчука В. В., Гудими Д. А., Данішевської В. І., Золотнікова О. С., Кібенко О. Р., Князєва В. С., Лобойка Л. М., Лященко Н. П., Прокопенка О. Б., Рогач Л. І., Ситнік О. М., Уркевича В. Ю., Яновської О. Г.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву про самовідвід судді Великої Палати Верховного Суду Яновської Олександри Григорівни від участі в розгляді справи за апеляційною скаргою Громадської організації «Центр протидії корупції», Громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Автомайдан» та Громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна» на ухвалу Верховного Суду у складі судді Касаційного адміністративного суду від 02 липня 2018 року у адміністративній справі № 9901/657/18 (П/9901/657/18) за їх позовом до Президента України Порошенка Петра Олексійовича, треті особи: Національне антикорупційне бюро України, ОСОБА_5 про визнання протиправним та скасування Указу Президента України,

ВСТАНОВИЛА:

До ВеликоїПалати Верховного Суду надійшла апеляційна скарга Громадської організації «Центр протидії корупції», Громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Автомайдан» та Громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна» на ухвалу Верховного Суду у складі судді Касаційного адміністративного суду від 02 липня 2018 року у адміністративній справі № 9901/657/18 (П/9901/657/18) за їх позовом до Президента України Порошенка ПетраОлексійовича, треті особи: Національне антикорупційне бюро України, ОСОБА_5 про визнання протиправним та скасування Указу Президента України.

Цим Указом, Президент України відповідно до ч. 6 ст. 26 Закону України від 14 жовтня 2014 року № 1698-VII «Про Національне антикорупційне бюро України» постановив визначити до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України ОСОБА_5.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями вказану апеляційну скаргу призначено судді-доповідачеві СаприкінійІ.В.

За приписами ч. 1 ст. 40 Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» (далі - КАС України) питання про самовідвід судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі.

До початку розгляду цієї справи суддя Великої Палати Верховного Суду ЯновськаО.Г. подала заяву про самовідвід від участі в розгляді справи, який мотивований тим, що вона брала участь у конкурсі з обрання члена комісії з незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності Національного антикорупційного бюро України як кандидат у члени зазначеної комісії.

Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 36 КАС України суддя не може брати участь в розгляді адміністративної справи і підлягає відводу (самовідводу) за наявності обставин, які викликають сумнів у неупередженості або об'єктивності судді.

Отже, з метою недопущення виникнення обставин, які можуть викликати в учасників справи сумнів щодо неупередженості судді, Велика Палата Верховного Суду дійшла висновку про наявність обґрунтованих підстав для задоволення заяви про самовідвід судді Яновської О. Г.

Ураховуючи викладене та керуючись ст. 36, 39 - 41 КАС України, Велика Палата Верховного Суду

УХВАЛИЛА:

Заяву про самовідвід судді Великої Палати Верховного Суду Яновської Олександри Григорівни задовольнити.

Відвести суддю Яновську Олександру Григорівну від участі в розгляді справи за апеляційною скаргою Громадської організації «Центр протидії корупції», Громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Автомайдан» та Громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна» на ухвалу Верховного Суду у складі судді Касаційного адміністративного суду від 02 липня 2018 року у адміністративній справі № 9901/657/18 (П/9901/657/18) за їх позовом до Президента України Порошенка ПетраОлексійовича, треті особи: Національне антикорупційне бюро України, ОСОБА_5 про визнання протиправним та скасування Указу Президента України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач І.В. Саприкіна

Судді: Н. О. Антонюк Л.М. Лобойко

С. В. Бакуліна Н.П. Лященко

В. В. Британчук О.Б. Прокопенко

Д. А. Гудима Л.І. Рогач

В. І. Данішевська О.М. Ситнік

О. С. Золотніков В.Ю. Уркевич

О. Р. Кібенко О.Г. Яновська

В.С.Князєв

Джерело: ЄДРСР 78680677
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку