open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

23 листопада 2018 року

справа №826/16109/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Кузьменка В.А., розглянувши у спрощеному провадженні заяву Громадської організації "Фундація.101" та Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про укладення угоди про примирення адміністративній справі

за позовом

Громадської організації "Фундація.101"

до третя особа

Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Уповноважений Верховної Ради України з прав людини ОСОБА_1

про

визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити дії

В С Т А Н О В И В:

Громадська організація "Фундація.101" (далі по тексту - позивач) звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (далі по тексту - відповідач), в якому просить: 1) визнати неправомірною відмову у розгляді трьох звернень позивача від 27 серпня 2018 року №20180827/02, від 28 серпня 2018 року №20180828/01 та №20180828/02; 2) зобов'язати відповідача розглянути та надати відповідь на звернення позивача від 27 серпня 2018 року №20180827/02, від 28 серпня 2018 року №20180828/01 та №20180828/02.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 жовтня 2018 року відкрито провадження в адміністративній справі №826/16109/18 в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання.

До суду надійшли заява сторін про закриття провадження у справі у зв'язку із досягнення мирової угоди, за якою: 1) Громадська організація "Фундація.101" відмовляється від своїх позовних вимог по адміністративному позову у справі №826/16109/18; 2) Громадська організація "Фундація.101" відмовляється від своїх вимог, опублікованих у відкритому зверненні, опублікованому на сайті організації за адресою: http://101.ua/news/201810083; 3) секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини розглядає та надає відповіді на звернення ГО "Фундація.101" від 27 серпня 2018 року №20180827/02, від 28 серпня 2018 року №20180828/01 та №20180828/02 відповідно до законів України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", "Про звернення громадян" та з урахуванням Закону України "Про громадські об'єднання", а також за результатами їх розгляду вживає заходів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності, у випадку встановлення для цього законних підстав; 4) секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини вживає заходів для удосконалення процедури розгляду звернень юридичних осіб, які надходять на адресу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Розглянувши подану сторонами заяву, Окружний адміністративний суд міста Києва звертає увагу на наступне.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Частина перша статті 190 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Відповідно до частини п'ятої статті 190 Кодексу адміністративного судочинства України умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

В частині умов примирення між Громадської організації "Фундація.101" та Секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини суд звертає увагу, що відповідач зобов'язується виконати вимоги погоджені сторонами, а позивач відмовляється від своїх позовних вимог.

Частиною першою статті 142 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п'ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

З урахуванням викладеного, оскільки сторони досягли примирення на зафіксованих умовах мирової угоди, суд дійшов висновку про обґрунтованість заяви сторін про закриття провадження та вирішив закрити провадження у справі на підставі пункту 3 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України та повернути Громадській організації "Фундація.101" п'ятдесят відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову в розмірі 881,00 грн. (вісімсот вісімдесят одна гривня нуль копійок).

На підставі вищенаведеного, пункту 3 частини першої статті 238, статті 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Громадської організації "Фундація.101" та Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про закриття провадження у справі задовольнити.

2. Затвердити умови примирення сторін та закрити провадження в адміністративній справі №826/16109/18 за адміністративним позовом Громадської організації "Фундація.101" до Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити дії.

3. Повернути Громадській організації "Фундація.101" п'ятдесят відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову в розмірі 881,00 грн. (вісімсот вісімдесят одна гривня нуль копійок).

Згідно з частиною другою статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Частина перша статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України встановлює, що апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п'ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суддя В.А. Кузьменко

Джерело: ЄДРСР 78190156
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку