open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2-2242/10 року

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

27 січня 2010 року селище Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді О.М. Пілюгіної

за участю секретаря Ємець О.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з позовом та просить розірвати з відповідачем шлюб зареєстрований 26 вересня 1992 року у Палаці одруження «Центральний» міста Харкова, запис № 2014, при цьому обґрунтовує свої вимоги тим, що стосунки з відповідачем не склалися, між ними виникали конфлікти, що призвело до розриву відношень тому з лютого 2009 року вони однією сім’єю не проживають, спільного господарства не ведуть. Від шлюбу сторони мають неповнолітнього сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, який проживає з позивачем та залишиться проживати з нею після розірвання шлюбу.

Позивач в судове засідання не з’явилася, подала суду клопотання в якому заявлені вимоги підтримала, просила справу розглядати за її відсутності, не заперечувала проти заочного розгляду справи.

Відповідач в судове засідання не з’явився, причини своєї неявки суду не повідомив, про день та час розгляду справи сповіщений належним чином.

Суд вважає що в матеріалах справи є достатньо даних про права та взаємовідносини сторін, тому за згодою позивача ухвалив розглядали справу за відсутності відповідача та постановити заочне рішення.

Суд, дослідивши докази по справі, встановив наступні обставини та відповідні їм правовідносини.

Судом встановлено, що сторони перебувають у шлюбі, зареєстрованому 26 вересня 1992 року у Палаці одруження «Центральний» міста Харкова, запис № 2014, що підтверджено свідоцтвом про укладення шлюбу IV -ВЛ № 288420, виданим 26 вересня 1992 року Палацем одруження «Центральний» міста Харкова.

Відповідно до от. 51 Конституції України, шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка.

Відповідно ч. 1 от. 24 Сімейного Кодексу України, шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка та примушування жінки чи чоловіка до шлюбу не допускається.

Таким чином, враховуючи що позивач не бажає спільного проживання з відповідачем, тому суд вважає що шлюб підлягає розірванню на підставі ст. 112 Сімейного Кодексу України, оскільки збереження шлюбу суперечило б інтересам позивача.

Витрати, пов'язані в видачею свідоцтва про розірвання шлюбу у розмірі 17 гривень, за покласти на відповідача.

Керуючись ст. ст. 10; 11; 60; 212-215, 222-224 ЦПК України, ст. 51 Конституції України, ст. ст. 24 ч.1; 112 Сімейного Кодексу України, суд,

ВИРІШИВ:

позовні вимоги ОСОБА_1 повністю задовольнити.

Шлюб між ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, зареєстрований 26 вересня 1992 року у Палаці одруження «Центральний» міста Харкова, запис № 2014 - розірвати

Витрати, пов'язані в видачею свідоцтва про розірвання шлюбу у розмірі 17 гривень покласти на відповідача ОСОБА_2 звільнивши позивача ОСОБА_1 від наведених витрат.

На рішення суду позивачем може бути подано заяву про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня проголошення рішення суду а також, апеляційну скаргу на протязі двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження в апеляційний суд Харківської області через Харківський районний суд Харківської області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заява про апеляційне оскарження не буде подано.

Якщо було подано таку заяву, але апеляційна скарга не була надана в строк, встановлений ст. 294 ЦПК України, рішення суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Відповідач має право звернутися до Харківського районного суду Харківської області із заявою про перегляд заочного рішення протягом 10 днів з дня отримання копії заочного рішення

СУДДЯ О.М.Пілюгіна

Джерело: ЄДРСР 78170772
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку