open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 583/108/17

6/583/145/18

У Х В А Л А

08 листопада 2018 року м. Охтирка

Охтирський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого – судді Ільченко В.М.

за участю секретаря Верби Н.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду №1 подання старшого державного виконавця Охтирського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області ОСОБА_1 про оголошення у розшук боржника, -

ВСТАНОВИВ:

Старший державний виконавець Охтирського міськрайонного ВДВС Головного територіального управління юстиції у Сумській області звернулася з поданням про оголошення у розшук боржника ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1. Своє подання мотивує тим, що на виконанні у Охтирському міськрайонному відділі ДВС Головного територіального управління юстиції у Сумській області знаходиться зведене виконавче провадження №57426251, до складу якого входять №АСВП 53845486, 55830535, 57129098 про стягнення з ОСОБА_2 на користь стягувачів боргу на загальну суму 10337,91 грн. В рамках вказаного виконавчого провадження старшим державним виконавцем направлено ряд запитів з метою встановлення майна боржника чи відкритих рахунків в установах банку, обліку боржника в органах Пенсійного фонду України. Встановлено, що відомості щодо ОСОБА_2 у Пенсійному фонді України та у Державній фіскальній службі відсутні, нерухомого та рухомого майна за боржником не зареєстровано, за місцем реєстрації, вказаним у виконавчому документі, боржник близько 16 років не проживає, фактичне місце його проживання не відомо. На даний час ОСОБА_2 боргові зобов’язання не виконує, на виклики державного виконавця не з’являється. В зв’язку з цим просить оголосити боржника в розшук.

Державний виконавець в судове засідання не з’явилася, про час та місце розгляду подання повідомлена.

В зв’язку з неявкою в судове засідання учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Суд проаналізував матеріали справи, дійшов висновку про задоволення подання, виходячи з наступного.

Встановлено, що Охтирським міськрайонним судом Сумської області видано виконавчий лист №583/108/17 від 20.02.2017 про стягнення із ОСОБА_2 на користь Товариства з додатковою відповідальністю Страхової компанії «Альфа-Гарант» 6232,65 грн виплаченого страхового відшкодування в порядку регресу та 1600 грн в рахунок відшкодування судових витрат. На підставі зазначеного виконавчого листа 28.04.2017 старшим державним виконавцем Охтирського МВ ДВС Головного територіального управління юстиції у Сумській області відкрито виконавче провадження №53845486.

Крім того, на підставі постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі, серії БР №083154 від 12.01.2018, якою на ОСОБА_2 накладено штраф в розмірі 340 грн, та постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі, серії НК №762907 від 23.06.2018, якою на ОСОБА_2 накладено штраф в розмірі 170 грн, старшим державним виконавцем відкриті виконавчі провадження №55830535 та №57129098 відповідно.

Вказані виконавчі провадження були зведені в одне за №57426251.

Боржник добровільно вказані рішення не виконує, на виклики державного виконавця не з’являється.

На виконання рішеннь по даному виконавчому провадженню старшим державним виконавцем Охтирського міськрайонного ВДВС Головного територіального управління юстиції у Сумській області 18.10.2018 був здійснений вихід за місцем виконання судового рішення та було встановлено зі слів матері, що ОСОБА_2 за адресою: м. Охтирка, пров. Крамського, 5 зареєстрований, але більше 16 років не проживає, а проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, однак точну адресу зазначити не може.

Згідно з ч. 1 ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження» у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Відповідно до ч. 1 ст. 438 ЦПК України розшук боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

За змістом п. 27 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію» поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), а також вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров’ю державних виконавців, приватних виконавців та інших осіб, які беруть участь у вчиненні виконавчих дій, здійснює привід у виконавчому провадженні, здійснює розшук боржника чи дитини у виконавчому провадженні у випадках, передбачених законом або рішенням суду.

Оскільки встановити місце знаходження ОСОБА_2 неможливо, а місце перебування його невідоме, суд вважає за необхідне подання виконавця задовольнити та оголосити у розшук боржника.

На підставі викладеного, керуючись ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження», ст. 23 Закону України «Про національну поліцію», ст. 438 ЦПК України, суд –

УХВАЛИВ:

Оголосити розшук боржника ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4.

Виконання ухвали суду доручити Охтирському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області, зобов’язавши повідомляти Охтирський міськрайонний суд Сумської області про результати проведення розшуку до 20 числа останнього місяця кожного кварталу.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Сумської області через Охтирський міськрайонний суд Сумської області протягом 15 днів з дня її складення.

Суддя Охтирського міськрайонного суду

Сумської області ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 77705332
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку