open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
826/19839/15

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА

01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1


У Х В А Л А


11 жовтня 2018 року м. Київ № 826/19839/15


Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Чудак О.М., розглянувши у письмовому провадженні заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві про заміну стягувача у виконавчому листі,


встановив:


31 серпня 2015 року Київське міське відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Надія" про стягнення заборгованості.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 20 листопада 2015 року адміністративний позов Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності задоволено повністю. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Надія" на користь Голосіївської міжрайонної виконавчої дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності у розмірі 616,19 грн.

16 лютого 2016 року в адміністративній справі видано виконавчий лист.

19 вересня 2018 року представником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві на підставі статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) подано заяву про заміну стягувача у виконавчому листі по примусовому виконанню виконавчого листа, виданого Окружним адміністративним судом міста Києва у даній справі.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 вересня 2018 року заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві про заміну стягувача у виконавчому листі призначено до розгляду у судовому засіданні.

Представники сторін у засідання не прибули.

Відповідно до частини другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду, а згідно з частиною дев’ятою статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з’явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Отже, перевіривши матеріали справи, розглянувши наведені у заяві доводи, проаналізувавши чинне законодавство, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до частин першої, четвертої статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

З відомостей Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень вбачається, що на даний час виконавче провадження №51943740 по примусовому виконанню постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 20 листопада 2015 року завершено.

Разом з тим, відповідно до пункту 5 розділу VII Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" від 23 вересня 1999 року №1105-XIV (із змінами та доповненнями) Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, йог виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань міститься інформація, що Київське міське відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності припинено 19 січня 2018 року, а його правонаступником є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві.

Таким чином, враховуючи доводи заявника, встановлені судом обставини, з урахуванням положень чинного законодавства, яким регулюються спірні правовідносини, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві про заміну стягувача у виконавчому листі.

На підставі викладеного, керуючись статтями 248, 256, 379 КАС України,


ухвалив:


Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві задовольнити.

Замінити стягувача - Київське міське відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (04070, м. Київ, вул. Боричів Тік, 30, код ЄДРПОУ 22867691) у виконавчому листі, виданому Окружним адміністративним судом міста Києва 16 лютого 2016 року у справі №826/19839/15, його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві (03062, м. Київ, пр. Перемоги, 92/2, код ЄДРПОУ 41312290).

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 КАС України та може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 295-297 цього Кодексу.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.



Суддя Чудак О.М.

Джерело: ЄДРСР 77083682
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку