open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про призначення розгляду справи у загальному позовному провадженні

03 вересня 2018 р. м. Чернівці Справа № 824/786/18-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Брезіної Т.М., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до прокуратури Чернівецької області про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити дії,-

ВСТАНОВИВ:

В поданому до суду адміністративному позові, з урахуванням уточнених позовних вимог, позивач просить суд винести рішення, яким: визнати протиправною бездіяльність прокуратури Чернівецької області щодо неповного надання інформації на адвокатський запит від 21.07.2018 р.; зобов'язати прокуратуру Чернівецької області надати повну відповідь на адвокатський запит від 21.07.2018 року.

Ухвалою суду від 27.08.2018 р. відкрито провадження у справі та вирішено розглядати її за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику учасників адміністративної справи.

Вивчивши позовну заяву та дослідивши матеріали справи судом встановлено, що до суду звернулася не та особа, якій належить право вимоги. А саме, ОСОБА_1 оскаржує бездіяльність прокуратури Чернівецької області щодо неповного надання інформації на адвокатський запит ОСОБА_2 від 16.07.2018 року. Обґрунтування позовних вимог базуються на порушеннях відповідачем вимог Закону України «Про адвокатуру». Таким чином, у суду є підстави вважати, що належним позивачем по справі має бути адвокат ОСОБА_2, який є одночасно представником ОСОБА_1 у даній справі.

Відповідно до ч. 1 та ч. 7 ст. 48 КАС України суд першої інстанції, встановивши, що з позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, може за згодою позивача та особи, якій належить право вимоги, допустити заміну первинного позивача належним позивачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Заміна позивача допускається до початку судового розгляду справи по суті.

Згідно з ч. 1 ст. 49 КАС України треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, пред'явивши позов до однієї або декількох сторін.

На підставі зазначеного, суд дійшов висновку, оскільки виникла необхідність вирішення питання щодо заміни неналежного позивача в даній адміністративній справі, слід розглянути справу за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче засідання в адміністративній справі, що відповідає вимогам ст.ст. 180, 257-262 КАС України.

На підставі наведеного та керуючись статтями 48, 49, 180, 241-243, 248, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

2. Призначити підготовче засідання по справі на 30 жовтня 2018 р. о 10:00 год. Підготовче засідання відбудеться у приміщенні Чернівецького окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернівці, вул. Садова, 1 "І".

3. Справу буде розглядати суддя Т.М. Брезіна одноособово.

4. Копію ухвали з інформацією про процесуальні права та обов'язки направити учасникам справи, в тому числі позивачу та представнику позивача - ОСОБА_2.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Брезіна

Джерело: ЄДРСР 76877081
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку