open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про виправлення описок у судовому рiшеннi

21 вересня 2018 року

м. Ужгород

№ 807/1437/17

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Іванчулинця Д.В.

при секретарі судового засідання Костелей І.Ф.

за участі сторін та осіб, які беруть участь у розгляді справи:

сторони в судове засідання не з'явилися,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду заяву Головного управління ДФС у Закарпатській області про виправлення описок і очевидних арифметичних помилок у судовому рішенні - в постанові Закарпатського окружного адміністративного суду від 14 грудня 2017 року по адміністративній справі за № 807/143717 за позовною заявою Головного управління ДФС у Закарпатській області до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

14 листопада 2017 року Головне управління ДФС у Закарпатській області (далі - позивач) звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (далі - відповідач), яким просить суд: 1) прийняти позовну заяву до провадження суду; 2) розглянути справу без участі представника позивача; 3) винести судове рішення, яким стягнути з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 податковий борг у розмірі 29237,83 грн. по платежу 18010900 "Орендна плата з фізичних осіб".

Постановою Закарпатського окружного адміністративного суду від 14 грудня 2017 року адміністративний позов Головного управління ДФС у Закарпатській області до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення податкового боргу - задоволено повністю.

Стягнуто з Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_2 РНОКПП - НОМЕР_1) податковий борг у розмірі 26237,83 грн. (двадцять шість тисяч двісті тридцять сім гривень 83 коп.) по платежу 18010900 "Орендна плата з фізичних осіб".

23 серпня 2018 року до Закарпатського окружного адміністративного суду за вх. № 8184 від Головного управління ДФС у Закарпатській області надійшла заява про виправлення описок і очевидних арифметичних помилок у судовому рішенні - в постанові Закарпатського окружного адміністративного суду від 14 грудня 2017 року по адміністративній справі за № 807/143717 за позовною заявою Головного управління ДФС у Закарпатській області до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення податкового боргу.

Позивач та відповідач у судове засідання не з'явилися, хоча судом вжито всіх заходів для належного повідомлення останніх про дату, час та місце розгляду заяви про виправлення описки у постанові суду.

У відповідності до вимог частини 4 статті 229 КАС України фіксування судового засідання не здійснювалося у зв'язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи.

У зв'язку з перебуванням головуючого судді Іванчулинця Д.В. у щорічній відпустці в період з 13 серпня 2018 року по 07 вересня 2018 року включно, дану заяву розглянуто 21 вересня 2018 року.

Розглянувши подану позивачем заяву про виправлення описок і очевидних арифметичних помилок у судовому рішенні, дослідивши з цього приводу необхідні докази та матеріали даної адміністративної справи, суд приходить наступних висновків.

У відповідності до вимог частини 1 статті 253 КАС України встановлено, що суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Згідно вимог частини 2 статті 253 КАС України передбачено, що у разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Як вбачається із матеріалів даної адміністративної справи, в постанові суду допущено описку, а саме: в абзаці другому резолютивної частини постанови вказано, «стягнути з Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_2 РНОКПП - НОМЕР_1) податковий борг у розмірі 26237,83 грн. (двадцять шість тисяч двісті тридцять сім гривень 83 коп.) по платежу 18010900 "Орендна плата з фізичних осіб"», замість: «стягнути з Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_2 РНОКПП - НОМЕР_1) податковий борг у розмірі 26237,83 грн. (двадцять шість тисяч двісті тридцять сім гривень 83 коп.) по платежу 18010900 "Орендна плата з фізичних осіб"».

Отже, в резолютивній частині постанови Закарпатського окружного адміністративного суду від 14 грудня 2017 року по справі № 807/1437/17 потрібно виправити допущену описку та вірно зазначити прізвище, ім'я та по батькові відповідача - ОСОБА_1, замість помилково зазначеного «ОСОБА_1».

Зазначена описка є технічною помилкою, яка не впливає на зміст встановлених обставин та висновків суду, а тому підлягає виправленню.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 234, 248, 253 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Виправити описку в абзаці другому резолютивної частини постанови Закарпатського окружного адміністративного суду від 14 грудня 2017 року по справі № 807/1437/17, зазначивши «стягнути з Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1» замість помилково вказаного: «стягнути з Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1».

В решті постанову залишити без змін.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на її апеляційне оскарження всіма учасниками судового процесу.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки, встановлені статтею 295 КАС України з врахуванням положень п. 15.5 Розділу VII «Перехідних положень» КАС України.

Суддя

Д.В. Іванчулинець

Джерело: ЄДРСР 76626420
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку