open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.07.2018

м. Дніпро

Справа № 904/2282/18

Господарський суд Дніпропетровської області у складі судді Петренко Н.Е. за участю секретаря судового засідання Сироти М.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження

справу

за позовом ОСОБА_1, м. Дніпро

ОСОБА_2, м. Дніпро

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮНІОН-ГРУП", м. Дніпро

про зобов'язання проведення аудиторської перевірки фінансово-господарської діяльності

Представники :

від позивача-1: ОСОБА_3, довіреність № 370 від 17.05.2018;

від позивача-2: ОСОБА_3, довіреність № 371 від 17.05.2018;

від відповідача: не з'явився.

СУТЬ СПОРУ:

ОСОБА_1 (далі - позивач-1) та ОСОБА_2 (далі - позивач-2) звернулися до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮНІОН-ГРУП" (далі - відповідач) про зобов'язання проведення аудиторської перевірки фінансово-господарської діяльності.

Ухвалою суду від 12.06.2018 відкрито провадження у справі, розгляд справи ухвалено здійснювати за правилами загального позовного провадження. Підготовче судове засідання призначено на 10.07.2018.

21.06.2018 від відповідача надійшло клопотання про зобов'язання позивачів надати відповідачу завірений належним чином примірник позовної заяви з додатками для складання відзиву на позов та підготовки своєї правової позиції, а також продовжити строк для подання відзиву на позов з дня фактичного отримання позовної заяви. Клопотання мотивоване тим, що відповідачем не було отримано від позивача позовної заяви з додатками, а лише отримано ухвалу суду..

03.07.2018 від відповідача надійшло чергове клопотання про зобов'язання позивачів надати завірений належним чином примірник позовної заяви з додатками для складення відзиву на позов та підготовки своєї правової позиції та про продовження строку для подання відзиву на позов з дня фактичного отримання позовної заяви. Також просив відкласти підготовче судове засідання у зв'язку з відпусткою адвоката.

Ухвалою суду від 10.07.2018 у задоволенні клопотання позивача відмовлено у зв'язку з тим, що позивачем було надано суду докази направлення позовної заяви на адресу відповідача (а.с. 9), та згідно витягу із сайту "Укрпошти" вказане відправлення знаходиться у поштовому відділенні № 107 з 26.05.2018 (а.с.75). Цією ж ухвалою підготовче провадження у справі закрито, розгляд справи по суті призначено на 24.07.2018.

24.07.2018 у судовому засіданні повноважний представник позивача-1 та позивача-2 підтримав повністю позовні вимоги та просив суд їх задовольнити у повному обсязі.

Відповідач явку свого представника у судове засідання не забезпечив вдруге, про дату, час та місце розгляду справи судом повідомлявся за адресою, вказаному в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Таким чином, судом вчинено всі необхідні дії щодо повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду справи, направлено ухвали суду за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, однак відповідач повторно свого представника у судове засідання не направив, жодних клопотань не надав.

У зв'язку з викладеним та згідно п. 2 ч. 3 ст. 202 ГПК України суд вважає за можливе провести розгляд справи за відсутності повноважного представника відповідача.

У судовому засіданні 24.07.2018 проголошено вступну та резолютивну частини рішення згідно ч. 1 ст. 240 ГПК України.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи повноважного представника позивача, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

В обґрунтування позовних вимог позивачі вказують, що ОСОБА_1 та ОСОБА_2 відповідно до п.п. 1.2., 3.3 Статуту Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП», даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, є учасниками ТОВ «ЮНІОН-ГРУП», яким належать частки у статутному капіталі цього Товариства у розмірі по 20% кожному, у сукупності - 40%.

Відповідно до ст. 116 ЦК України, ст. 88 ГК України та п. «г» ч. 1 ст. 10 Закону України «Про господарські товариства», позивачам, як учасникам господарського товариства, надано право у порядку, встановленому установчим документом товариства та законом:

1) брати участь в управлінні товариством у порядку, визначеному в установчому документі, крім випадків, встановлених законом;

2) брати участь у розподілі прибутку товариства і одержувати його частину (дивіденди);

3) вийти у встановленому порядку з товариства;

4) здійснити відчуження часток у статутному (складеному) капіталі товариства, цінних паперів, що засвідчують участь у товаристві, у порядку, встановленому законом;

5) одержувати інформацію про діяльність товариства у порядку, встановленому установчим документом тощо.

Для реалізації зазначених прав, зокрема щодо участі в управлінні товариством, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 116 ЦК України, ст. 88 ГК України та п. «г» ч. 1 ст. 10 Закону України «Про господарські товариства», позивачі неодноразово у період 2017-2018 років зверталися до Товариства з пропозиціями про проведення загальних зборів учасників та із запитами про надання для ознайомлення наступної інформації:

- річних балансів ТОВ «ЮНІОН-ГРУП» за період з 2015 року по вересень 2017 року;

- документів річної звітності ТОВ «ЮНІОН-ГРУП» за період з 2015 року по вересень 2017 року;

- протоколів загальних зборів за період з 2015 року по вересень 2017 року;

- книги протоколів засідань правління за період з 2015 року по вересень 2017 року.

Факти звернень підтверджуються поштовими квитанціями та описами вкладень до поштових відправлень від 13.09.2017, від 26.01.2018, від 22.03.2018.

Крім того, листом від 21.12.2017 позивач-1 просила повідомити про дату, час та порядок денний річних загальних зборів ТОВ «ЮНІОН-ГРУП», зокрема якими повинні затверджуватися результати господарської діяльності Товариства за 2017 рік та річний баланс.

Такий запит обумовлений приписами статті 61 Закону України «Про господарські товариства», згідно з якою, загальні збори учасників товариства з обмеженою відповідальністю скликаються не рідше двох разів на рік, якщо інше не передбачено установчими документами.

Позачергові загальні збори учасників скликаються головою товариства при наявності обставин, зазначених в установчих документах, у разі неплатоспроможності товариства, а також у будь-якому іншому випадку, якщо цього потребують інтереси товариства в цілому, зокрема, якщо виникає загроза значного скорочення статутного капіталу.

Загальні збори учасників товариства повинні скликатися також на вимогу виконавчого органу.

Однак, відповідачем запити позивачів залишено без відповіді, витребувана інформація, їм, як учасникам Товариства, не надавалася.

Позивачі вважають, що вказані обставини свідчать про те, що незаконними діями (бездіяльністю) відповідача чиняться перешкоди в реалізації їх прав як учасників Товариства і ставиться під загрозу їх майновий стан, пов'язаний з отриманням прибутків та їх належним розподілом.

Відповідно до ст. 146 ГК України контроль за діяльністю виконавчого органу товариства з обмеженою відповідальністю здійснюється у порядку, встановленому статутом та законом.

Загальні збори товариства з обмеженою відповідальністю можуть формувати органи, що здійснюють постійний контроль за фінансово-господарською діяльністю виконавчого органу.

Порядок створення та повноваження контрольного органу встановлюються загальними зборами учасників товариства.

Відповідно до ч. 1 ст. 63 Закону України «Про господарські товариства» контроль за діяльністю дирекції (директора) товариства з обмеженою відповідальністю здійснюється ревізійною комісією, що утворюється загальними зборами учасників товариства з їх числа, в кількості, передбаченій установчими документами, але не менше 3 осіб. Члени дирекції (директор) не можуть бути членами ревізійної комісії.

Можливість створення ревізійної комісії передбачена і в п. 6.9. Статуту ТОВ «ЮНІОН-ГРУП», згідно з яким Товариство для здійснення постійного контролю за діяльністю директора може створити ревізійну комісію, що утворюється Учасником Товариства. Директор не може бути членом ревізійної комісії. Перевірка діяльності директора Товариства проводиться ревізійною комісією за дорученням Учасника Товариства або власної ініціативи. Ревізійна комісія вправі вимагати від посадових осіб Товариства подання їй усіх необхідних матеріалів, бухгалтерських чи інших документів та особистих пояснень.

Проте ревізійна комісія для здійснення постійного контролю за фінансово-господарською діяльністю виконавчого органу у ТОВ «ЮНІОН-ГРУП» не створена, не дивлячись на неодноразові вимоги з боку позивача-1, як учасника товариства.

Оскільки позивачам як учасникам ТОВ «ЮНІОН-ГРУП» не надається можливості отримати всю необхідну, повну та об'єктивну інформацію про фінансовий та майновий стан Товариства, джерела, умови та підстави формування його прибутку, що унеможливлює реалізацію Позивачами прав, наданих їм відповідно до ст.116 ЦК України, ст. 88 ГК України та ст.10 Закону України «Про господарські товариства», ревізійна комісія в Товаристві відсутня, річний господарський оборот ТОВ «ЮНІОН-ГРУП» є більшим ніж двісті п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів, з моменту створення Товариства жодної аудиторської перевірки річної його фінансової звітності не проводилося, достовірність та повнота річної фінансової звітності Товариства за 2015-2017 роки не підтверджувалася, позивачі вважають, що існують підстави для призначення та проведення аудиторської перевірки діяльності Товариства.

22.03.2018 позивачі звернулися до відповідача з вимогою від 19.03.2018 про призначення та проведення аудиту фінансово-господарської діяльності Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП» за 2015-2017 роки.

Проте ця вимога залишена без задоволення, що підтверджується листом-відповіддю від 31.03.2018 №310318, яку відповідач надіслав на адресу позивача-1.

Таким чином, позивачі вважають, що існують всі підстави для призначення та проведення аудиту фінансово-господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП» за 2015-2017 роки професійним аудитором, не пов'язаним майновими інтересами з Товариством або з його учасником, яким є Товариство з обмеженою відповідальністю аудиторська фірма «Фінансист» (код ЄДРПОУ 21860250, свідоцтво про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів №0402, видане на підставі рішення Аудиторської палати України від 26.01.2001 № 98), з яким учасником Товариства ОСОБА_1 укладено договір від 05.03.2018 №03/18.

Відповідач наданим йому правом на судовий захист не скористався, відзиву на позов не надав, позовні вимоги не спростував.

Дослідивши наявні матеріали справи, заслухавши пояснення повноважного представника позивача-1 та позивача-2, оцінивши надані докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з таких підстав.

Частиною першою статті 167 Господарського кодексу України визначено, що корпоративні права - це права особи, частка якої визначається у статутному капіталі (майні) господарської організації, що включають правомочності на участь цієї особи в управлінні господарською організацією, отримання певної частини прибутку (дивідендів) даної організації та активів у разі ліквідації останньої відповідно до закону, а також інші правомочності, передбачені законом та статутними документами.

Відповідно до ч. 1 ст. 116 Цивільного кодексу України учасники господарського товариства мають право у порядку, встановленому установчим документом товариства та законом, брати участь в управлінні товариством у порядку, визначеному в установчому документі, крім випадків, встановлених законом, одержувати інформацію про діяльність товариства у порядку, встановленому установчим документом.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 146 Цивільного кодексу України контроль за діяльністю виконавчого органу товариства з обмеженою відповідальністю здійснюється у порядку, встановленому статутом та законом.

Загальні збори товариства з обмеженою відповідальністю можуть формувати органи, що здійснюють постійний контроль за фінансово-господарською діяльністю виконавчого органу.

Порядок створення та повноваження контрольного органу встановлюються загальними зборами учасників товариства.

Відповідно до ч. 1 ст. 63 Закону України «Про господарські товариства» контроль за діяльністю дирекції (директора) товариства з обмеженою відповідальністю здійснюється ревізійною комісією, що утворюється загальними зборами учасників товариства з їх числа, в кількості, передбаченій установчими документами, але не менше 3 осіб. Члени дирекції (директор) не можуть бути членами ревізійної комісії.

Можливість створення ревізійної комісії передбачена також і п. 6.9. Статуту ТОВ «ЮНІОН-ГРУП», згідно з яким Товариство для здійснення постійного контролю за діяльністю директора може створити ревізійну комісію, що утворюється Учасником Товариства. Директор не може бути членом ревізійної комісії. Перевірка діяльності директора Товариства проводиться ревізійною комісією за дорученням Учасника Товариства або власної ініціативи. Ревізійна комісія вправі вимагати від посадових осіб Товариства подання й усіх необхідних матеріалів, бухгалтерських чи інших документів та особистих пояснень.

Відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 146 Цивільного кодексу України для здійснення контролю за фінансовою діяльністю товариства з обмеженою відповідальністю згідно з рішенням його загальних зборів, а також в інших випадках, встановлених статутом і законом товариства, може призначатися аудиторська перевірка.

Порядок проведення аудиторських перевірок діяльності та звітності товариства з обмеженою відповідальністю встановлюється статутом товариства і законом.

На вимогу будь-кого з учасників товариства може бути проведено аудиторську перевірку річної фінансової звітності товариства із залученням професійного аудитора, не пов'язаного майновими інтересами з товариством чи з його учасниками.

Витрати, пов'язані з проведенням такої перевірки, покладаються на учасника, на вимогу якого проводиться аудиторська перевірка, якщо інше не встановлено статутом товариства.

У вирішенні спорів за позовами учасників товариств з обмеженою чи додатковою відповідальністю або акціонерів, що у сукупності володіють більше ніж 10 відсотками акцій, про спонукання товариства провести аудиторську перевірку діяльності та звітності товариства згідно з статтями 146, 162 Цивільного кодексу України господарським судам належить враховувати, що передбачене зазначеними статтями право учасників (акціонерів) спрямоване на контроль діяльності виконавчого органу, а тому є складовою права на управління товариством у передбаченому законом і установчими документами порядку. Права брати участь в управлінні товариством особа набуває з моменту набуття нею корпоративних прав, тобто з моменту, коли вона стала учасником товариства або акціонером.

Відповідно до ст. 17 Закону України «Про господарські товариства» перевірки фінансової діяльності товариства здійснюються державними податковими інспекціями, іншими державними органами у межах їх компетенції, ревізійними органами товариства та аудиторськими організаціями.

Крім того, згідно з ч. 2 ст. 18 цього ж закону, достовірність та повнота річної фінансової звітності товариства повинні бути підтверджені аудитором (аудиторською фірмою). Обов'язкова аудиторська перевірка річної фінансової звітності товариств з річним господарським оборотом менш як двісті п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів проводиться один раз на три роки.

Зазначені вимоги закону кореспондуються з п. 11.4. Статуту ТОВ «ЮНІОН-ГРУП», яким передбачено, що достовірність та повнота річної фінансової звітності Товариства повинні бути підтверджені аудитором (аудиторською фірмою). Обов'язкова аудиторська перевірка річної фінансової, звітності Товариств з річним господарським оборотом менш як двісті п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів проводиться один раз на три роки. Витрати, пов'язані з проведенням такої перевірки, покладаються на Товариство.

На вимогу учасника Товариства може бути проведена додаткова аудиторська перевірка річної фінансової звітності Товариства з залученням професійного аудитора, не пов'язаного майновими інтересами з Товариством або з його учасником. Витрати, пов'язані з проведенням такої перевірки, покладаються на Учасника.

У розумінні ч. 2-5 статті 3 Закону України «Про аудиторську діяльність» аудит - перевірка даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності суб'єкта господарювання з метою висловлення незалежної думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам законів України, положень (стандартів) бухгалтерського обліку або інших правил (внутрішніх положень суб'єктів господарювання) згідно із вимогами користувачів.

Суттєвою є інформація, якщо її пропуск або неправильне відображення може вплинути на економічні рішення користувачів, прийняті на основі фінансових звітів. Аудит здійснюється незалежними особами (аудиторами), аудиторськими фірмами, які уповноважені суб'єктами господарювання на його проведення. Аудит може проводитися з ініціативи суб'єктів господарювання, а також у випадках, передбачених законом (обов'язковий аудит).

У відповідності до статті 8 Закону України «Про аудиторську діяльність» проведення аудиту є обов'язковим для:

1) підтвердження достовірності та повноти річної фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності відкритих акціонерних товариств, підприємств - емітентів облігацій, професійних учасників ринку цінних паперів, фінансових установ та інших суб'єктів господарювання, звітність яких відповідно до законодавства України підлягає офіційному оприлюдненню, за винятком установ і організацій, що повністю утримуються за рахунок державного бюджету;

2) перевірки фінансового стану засновників банків, підприємств з іноземними інвестиціями, відкритих акціонерних товариств (крім фізичних осіб), страхових і холдингових компаній, інститутів спільного інвестування, довірчих товариств та інших фінансових посередників;

3) емітентів цінних паперів при отриманні ліцензії на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів.

Проведення аудиту є обов'язковим також в інших випадках, передбачених законами України.

Як встановлено судом та підтверджено матеріалами справи, позивачі відповідно до п.п. 1.2., 3.3 Статуту Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП», даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, є учасниками ТОВ «ЮНІОН-ГРУП», яким належать частки у статутному капіталі цього Товариства у розмірі по 20% кожному, у сукупності - 40%.

Відповідно до ст. 116 ЦК України, ст. 88 ГК України та п. «г» ч. 1 ст. 10 Закону України «Про господарські товариства», позивачам, як учасникам господарського товариства, надано право у порядку, встановленому установчим документом товариства та законом:

1) брати участь в управлінні товариством у порядку, визначеному в установчому документі, крім випадків, встановлених законом;

2) брати участь у розподілі прибутку товариства і одержувати його частину (дивіденди);

3) вийти у встановленому порядку з товариства;

4) здійснити відчуження часток у статутному (складеному) капіталі товариства, цінних паперів, що засвідчують участь у товаристві, у порядку, встановленому законом;

5) одержувати інформацію про діяльність товариства у порядку, встановленому установчим документом тощо.

Для реалізації зазначених прав, зокрема щодо участі в управлінні товариством, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 116 ЦК України, ст. 88 ГК України та п. «г» ч. 1 ст. 10 Закону України «Про господарські товариства», позивачі неодноразово у період 2017-2018 років зверталися до Товариства з пропозиціями про проведення загальних зборів учасників та із запитами про надання для ознайомлення наступної інформації:

- річних балансів ТОВ «ЮНІОН-ГРУП» за період з 2015 року по вересень 2017 року;

- документів річної звітності ТОВ «ЮНІОН-ГРУП» за період з 2015 року по вересень 2017 року;

- протоколів загальних зборів за період з 2015 року по вересень 2017 року;

- книги протоколів засідань правління за період з 2015 року по вересень 2017 року.

Факти звернень підтверджуються поштовими квитанціями та описами вкладень до поштових відправлень від 13.09.2017 (а.с.42), від 26.01.2018 (а.с.38), від 22.03.2018 (а.с.36).

Також листом від 21.12.2017 позивач-1 просила повідомити про дату, час та порядок денний річних загальних зборів ТОВ «ЮНІОН-ГРУП», зокрема якими повинні затверджуватися результати господарської діяльності Товариства за 2017 рік та річний баланс.

Згідно статті 61 Закону України «Про господарські товариства», згідно з якою, загальні збори учасників товариства з обмеженою відповідальністю скликаються не рідше двох разів на рік, якщо інше не передбачено установчими документами.

Позачергові загальні збори учасників скликаються головою товариства при наявності обставин, зазначених в установчих документах, у разі неплатоспроможності товариства, а також у будь-якому іншому випадку, якщо цього потребують інтереси товариства в цілому, зокрема, якщо виникає загроза значного скорочення статутного капіталу.

Загальні збори учасників товариства повинні скликатися також на вимогу виконавчого органу.

Однак, відповідачем запити позивачів залишено без відповіді, витребувана інформація, їм, як учасникам Товариства, не надавалася.

Таким чином, внаслідок незаконних дій (бездіяльності) відповідача позивачам вчиняються перешкоди в реалізації їх прав як учасників Товариства.

Позивачам, як учасникам ТОВ «ЮНІОН-ГРУП», не надається можливості отримати необхідну, повну та об'єктивну інформацію про фінансовий та майновий стан Товариства, джерела, умови та підстави формування його прибутку, що унеможливлює реалізацію позивачами прав, наданих їм відповідно до ст.116 ЦК України, ст. 88 ГК України та ст.10 Закону України «Про господарські товариства», ревізійна комісія в Товаристві відсутня, річний господарський оборот ТОВ «ЮНІОН-ГРУП» є більшим ніж двісті п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів, з моменту створення Товариства жодної аудиторської перевірки річної його фінансової звітності не проводилося, достовірність та повнота річної фінансової звітності Товариства за 2015-2017 роки не підтверджувалася, існують всі підстави для призначення та проведення аудиторської перевірки діяльності Товариства.

22.03.2018 позивачі звернулися до відповідача з вимогою від 19.03.2018 про призначення та проведення аудиту фінансово-господарської діяльності Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП» за 2015-2017 роки (а.с.32-35). Проте вказана вимога залишена без задоволення.

Таким чином, суд приходить до висновку про достатність підстав для задоволення позову та призначення і проведення аудиту фінансово-господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП» за 2015-2017 роки професійним аудитором, не пов'язаним майновими інтересами з Товариством або з його учасником.

Як вказали позивачі, таким аудитором є Товариство з обмеженою відповідальністю аудиторська фірма «Фінансист» (код ЄДРПОУ 21860250, свідоцтво про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів №0402, видане на підставі рішення Аудиторської палати України від 26.01.2001 № 98), з яким ОСОБА_1 укладено Договір №03/18 від 05.03.2018 на проведення незалежної аудиторської перевірки (а.с. 45-47).

Отже , на підставі викладеного позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Відповідно до статті 129 Господарського процесуального кодексу України судові витрати покладаються на відповідача.

Керуючись п.17.5 Розділу ХІ Перехідних положень, статтями 2, 73, 74, 76-79, 86, 91, 124, 129, 233, 236-238, 240-241 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 (49005, АДРЕСА_1, РНОКПП НОМЕР_1) та ОСОБА_2 (49005, АДРЕСА_2, РНОКПП НОМЕР_2) до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮНІОН-ГРУП" (49050, м. Дніпро, вул. Казакова, 2Д, оф.505, код ЄДРПОУ 39966311) про зобов'язання виконати вимогу учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮНІОН-ГРУП" ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про проведення аудиторської перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП» за 2015-2017 роки суб'єктом аудиторської діяльності Товариством з обмеженою відповідальністю аудиторською фірмою «Фінансист» (код ЄДРПОУ 21860250, свідоцтво про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів №0402, видане на підставі рішення Аудиторської палати України від 26.01.2001 №98); про зобов'язання надати суб'єкту аудиторської діяльності Товариству з обмеженою відповідальністю аудиторській фірмі «Фінансист» (код ЄДРПОУ 21860250, свідоцтво про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів №0402, видане на підставі рішення Аудиторської палати України від 26.01.2001 № 98) всіх документів бухгалтерського обліку та фінансової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП», для проведення аудиторської перевірки фінансово-господарської діяльності Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП» за 2015-2017 роки - задовольнити в повному обсязі.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "ЮНІОН-ГРУП" (49050, м. Дніпро, вул. Казакова, 2Д, оф.505, код ЄДРПОУ 39966311) виконати вимогу учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮНІОН-ГРУП" ОСОБА_1 (49005, АДРЕСА_1, РНОКПП НОМЕР_1) та ОСОБА_2 (49005, АДРЕСА_2, РНОКПП НОМЕР_2) про проведення аудиторської перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮНІОН-ГРУП" за 2015-2017 роки суб'єктом аудиторської діяльності Товариством з обмеженою відповідальністю аудиторською фірмою "Фінансист" (код ЄДРПОУ 21860250, свідоцтво про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів №0402, видане на підставі рішення Аудиторської палати України від 26.01.2001 №98).

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "ЮНІОН-ГРУП" (49050, м. Дніпро, вул. Казакова, 2Д, оф.505, код ЄДРПОУ 39966311) надати суб'єкту аудиторської діяльності Товариству з обмеженою відповідальністю аудиторській фірмі «Фінансист» (код ЄДРПОУ 21860250, свідоцтво про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів №0402, видане на підставі рішення Аудиторської палати України від 26.01.2001 № 98) всіх документів бухгалтерського обліку та фінансової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП», для проведення аудиторської перевірки фінансово-господарської діяльності Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮНІОН-ГРУП» за 2015-2017 роки.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮНІОН-ГРУП" (49050, м. Дніпро, вул. Казакова, 2Д, оф.505, код ЄДРПОУ 39966311) на користь ОСОБА_1 (49005, АДРЕСА_1, РНОКПП НОМЕР_1) судові витрати по сплаті судового збору у розмірі 3 524,00 (три тисячі п'ятсот двадцять чотири гривні 00 копійок) грн., про що видати наказ.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення подається протягом двадцяти днів з дня складення повного тексту рішення. Апеляційна скарга подається до Дніпропетровського апеляційного господарського суду через Господарський суд Дніпропетровської області.

Відповідно до п.17.5 Розділу ХІ Перехідних положень ГПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Реквізити сторін:

Стягувач: ОСОБА_1 (49005, АДРЕСА_1, РНОКПП НОМЕР_1).

Боржник: Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮНІОН-ГРУП" (49050, м. Дніпро, вул. Казакова, 2Д, оф.505, код ЄДРПОУ 39966311).

Повне рішення складено 26.07.2018

Суддя

Н.Е. Петренко

Джерело: ЄДРСР 75525809
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку