open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Апеляційний суд міста Севастополя

Справа № 22ц-60/2010р. Головуючий у першій

інстанції Пузіна В.І.

Категорія Доповідач у апеляційній

інстанції Єфімова В.О.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 січня 2010 року колегія судової палати з цивільних справ Апеляційного суду міста Севастополя в складі:

головуючого: Єфімової В.О.,

суддів: Алєєвої Н.Г., Сундукова В.М.,

при секретарі: Петренко Г.Г.,

за участю: відповідача ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Севастополі клопотання ОСОБА_3 про поновлення строку на апеляційне оскарження заочного рішення Ленінського районного суду м.Севастополя від 15 квітня 2009 року по цивільній справі за позовом Міністерства оборони Російської Федерації до ОСОБА_3 про відшкодування збитків,

ВСТАНОВИЛА:

Заочним рішенням Ленінського районного суду м.Севастополя від 15 квітня 2009 року позов Міністерства оборони Російської Федерації задоволений.

Додатковим рішенням Ленінського районного суду м.Севастополя від 03 грудня 2009 року з відповідачки на користь Ленінського районного суду м.Севастополя стягнути витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляд справи в розмірі 22,50 грн.

Не погодившись з рішенням суду, 30 липня 2009 року ОСОБА_3 подала заяву про апеляційне оскарження та 20 серпня 2009 року - апеляційну скаргу, з пропуском строку, передбаченим ч.1 ст.294 ЦПК України, зазначивши у апеляційній скарзі клопотання про поновлення процесуального строку.

Колегія суддів, заслухавши доповідь судді доповідача, пояснення відповідача, дослідивши матеріали справи, вважає, що строк на апеляційне оскарження підлягає поновленню з таких підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 294 ЦПК України заяву про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Згідно з ч.3 ст.294, ч.1 ст.73 ЦПК України, заява про апеляційне оскарження чи апеляційна скарга, подані після закінчення строків, встановлених цією статтею, залишаються без розгляду, якщо апеляційний суд за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку. Суд поновлює або продовжує строк, встановлений відповідно законом або судом, у разі його пропущення з поважних причин.

З матеріалів справи видно, що ухвала Ленінського районного суду м.Севастополя від 20 липня 2009 року, якою заява відповідача ОСОБА_3 про перегляд заочного рішення Ленінського районного суду м.Севастополя від 15 квітня 2009 року залишена без задоволення, постановлена та оголошена у відкритому судовому засіданні 20 липня 2009 року у присутності відповідача по справі(а.с.107-109).

У десятиденний строк після оголошення ухвали від 20 липня 2009 року, ОСОБА_3 30 липня 2009 року подала заяву про апеляційне оскарження заочного рішення від 15 квітня 2009 року, проте апеляційну скаргу зазначена особа подала тільки 20 серпня 2009 року, тобто з пропуском строку передбаченим ч.1 ст.294 ЦПК України(а.с.122,129-137,143).

У засіданні колегії суддів із пояснень відповідача встановлено, що строк, передбачений ч.1 ст.294 ЦПК України, зазначеною особою, яка являється багатодітною матірю, був пропущений через здійснення нею догляду за її дітьми, які на той час знаходилися у хворому стані.

На підставі викладеного колегія суддів вважає, що строк підлягає поновленню, оскільки причини з яких він був пропущений є поважними.

Керуючись ч.1,3 ст.294, ч.1,3 ст.73 ЦПК України, колегія суддів,

УХВАЛИЛА:

Клопотання ОСОБА_3 задовольнити.

Поновити ОСОБА_3 строк на апеляційне оскарження заочного рішення Ленінського районного суду м.Севастополя від 15 квітня 2009 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: В.О.Єфімова

Судді: Н.Г.Алєєва

В.М.Сундуков

Джерело: ЄДРСР 7546934
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку