open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

проспект Незалежності, 13, місто Харків, 61058

УХВАЛА

"05" липня 2018 р. Справа № 922/271/18

Колегія суддів у складі: головуючий суддя Пушай В.І., суддя Істоміна О.А., суддя Пелипенко Н.М.

розглянувши апеляційну скаргу відповідача вх. № 1228 Х/3 на рішення господарського суду Харківської області від 22.05.18 у справі № 922/271/18

за позовом Приватного підприємства "Торгово-комерційна фірма "Дана" м. Харків

до Фізичної особи - підприємця Пузирькова Євгенія Юрійовича, м. Харків

про усунення перешкод щодо користування та розпорядження майном

ВСТАНОВИЛА:

Приватне підприємство "Торгово-комерційна фірма "Дана" звернулося до господарського суду Харківської області з позовом, в якому просило виселити відповідача - Фізичну особу підприємця Пузирькова Євгенія Юрійовича та всіх інших осіб з належного ПП "Торгово-комерційна фірма "Дана" нежитлового приміщення площею 10 кв.м., розташованого за адресою: м. Харків, проспект Гагаріна, б. 179.

В обґрунтування своїх вимог зазначає, що відповідач користується належним позивачу нежитловим приміщенням без достатніх правових підстав, у зв'язку із чим, у відповідності до ст. 785 ЦК України відповідач підлягає виселенню з займаного нежитлового приміщення площею 10 кв.м., розташованого за адресою: м. Харків, проспект Гагаріна, б. 179.

Рішенням господарського суду Харківської області від 22.05.2018 у справі № 922/271/18 (суддя Жельне С.Ч., повне рішення складено 29.05.2018) позов задоволено частково. Виселено фізичну особу-підприємця Пузирькова Євгена Юрійовича з належного Приватному підприємству "Торгово-комерційна фірма "Дана" нежитлового приміщення площею 10 кв. м., розташованого за адресою: м. Харків проспект Гагаріна, 179. Стягнуто з Фізичної особи - підприємця Пузирькова Євгенія Юрійовича на користь Приватного підприємства "Торгово-комерційна фірма "Дана" витрати по сплаті судового збору у розмірі 1762 грн. 00 коп.

Відповідач подав на зазначене рішення до Харківського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу, в якій, посилаючись на неповне з'ясування обставин справи, що мають значення для справи, а також порушення місцевим господарським судом норм матеріального права при недотриманні норм процесуального права, просить рішення скасувати та прийняти нове рішення, яким у задоволенні позову відмовити повністю.

Ухвалою Харківського апеляційного господарського суду від 21.06.2018 р. у справі № 922/271/18, зокрема, відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою відповідача ФОП Пузирькова Євгенія Юрійовича на рішення господарського суду Харківської області від 22.05.2018 у справі № 922/271/18 та призначено справу до розгляду на "09" липня 2018 р. о 11:30 год.

Водночас, 09.07.2018 р. суддя-доповідач Пушай В.І., судді Істоміна О.А., Пелипенко Н.М. перебуватимуть у відрядженні, що підтверджується наказом Голови Харківського апеляційного господарського суду від 04.07.2018 № 17-а.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в статтях 2, 4 Господарського процесуального кодексу України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Відповідно до ч. 9 ст. 32 Господарського процесуального кодексу України, невирішені судові справи за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду, що додається до матеріалів справи, передаються для повторного автоматизованого розподілу справ виключно у разі, коли суддя (якщо справа розглядається одноособово) або суддя-доповідач зі складу колегії суддів (якщо справа розглядається колегіально) у передбачених законом випадках не може продовжувати розгляд справи більше чотирнадцяти днів, що може перешкодити розгляду справи у строки, встановлені цим Кодексом.

За таких обставин, у зв'язку з неможливістю проведення судового засідання 09 липня 2018 року з огляду на відрядження судді-доповідача Пушай В.І., суддів Істоміної О.А., Пелипенко Н.М. та відсутністю підстав для здійснення повторного автоматизованого розподілу даної справи, судова колегія вважає за необхідне призначити іншу дату судового засідання у даній справі.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 120 ГПК України, суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов'язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

На підставі викладеного та керуючись статтями 2, 4, ч. 9 ст. 32, ст. 120, 216, 234, 235, 270, 273 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИЛА:

1. Судове засідання призначити на "18" липня 2018 року о 14:40 год. у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: 61058, м. Харків, пр. Незалежності, 13, 1-й поверх, кабінет №110.

Сторонам виконати вимоги зазначені в ухвалі Харківського апеляційного господарського суду від 21.06.2018 р. у цій справі.

2. Неявка сторін, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Пушай В.І.

Суддя Істоміна О.А.

Суддя Пелипенко Н.М.

Джерело: ЄДРСР 75135159
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку