open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 569/12034/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 липня 2018 року м. Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Харечко С.П.. розглянувши позовну заяву, яка надійшла від ОСОБА_1 до ОСОБА_2 інспектора взводу №1 роти №2 батальйону №4 Управління патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції про скасування постанови, -

В С Т А Н О В И В :

27 червня 2018 року ОСОБА_1 звернувся до Рівненського міського суду з адміністративним позовом до ОСОБА_2 інспектора взводу №1 роти №2 батальйону №4 Управління патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції про скасування постанови.

Згідно ч.2ст. 26 КАС України, позови до юридичних осіб предявляються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідач - ОСОБА_2 інспектора взводу №1 роти №2 батальйону №4 Управління патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції знаходиться за адресою: 79053, м.Львів, вул. Перфецького,19

Однак, згідно до ч. 1 ст. 25 КАС України, адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об’єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Із позовної заяви вбачається, що позивач вказує, що він проживає за адресою: 33004, Рівненська область, Рівненський район, с.Вересневе, вул. Тиха, 1.

Позивачем не надано жодних доказів його перебування чи проживання в м.Рівному.

У відповідності до вимог статті 171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з’ясовує, зокрема, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Відповідно до вимог пункту 2 частини першої статті 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Разом з тим, частиною першою статті 318 КАС України передбачено, що у разі прийняття рішення судом першої інстанції з порушенням правил юрисдикції (підсудності), визначених статтями 20,22,25-28 цього Кодексу, таке рішення суду підлягає скасуванню судом апеляційної інстанції з направленням справи на розгляд за встановленою законом підсудністю.

Враховуючи викладене, суд прийшов до висновку, що підставою для передачі адміністративної справи на розгляд іншого адміністративного суду є порушення територіальної юрисдикції.

Отже, відповідно до вимог пункту 2 частини першої статті 29 КАС України, адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 інспектора взводу №1 роти №2 батальйону №4 Управління патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції про скасування постанови підлягає передачі на розгляд Рівненському районному суду Рівненської області, як адміністративному суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.20, п.2 ч.1 ст.29, ст.243, ст.248, ст.256, ст.294, ст.295 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 інспектора взводу №1 роти №2 батальйону №4 Управління патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції про скасування постанови передати на розгляд Рівненському районному суду Рівненської області.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’ятнадцяти днів з дня її складення до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рiвненський мiський суд.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 75128311
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку