open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 534/782/18

Провадження № 3/534/213/18

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2018 року

місто Горішні Плавні

Суддя Комсомольського міського суду Полтавської області Крикливий Віталій Вікторович, розглянувши справу про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2,

- за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП,

в с т а н о в и в :

06 червня 2018 року на розгляд Комсомольського міського суду надійшов протокол про адміністративне правопорушення від 21 травня 2018 року складений відносно ОСОБА_1 за ст.124 КУпАП.

Виходячи із змісту вказаного протоколу, 20 травня 2018 року о 19 год. 30 хв. по вул.Набережній у м.Горішні Плавні ОСОБА_1, керуючи автомобілем марки «ВАЗ 2101», державний номер М8394КД, не стежив за технічним станом транспортного засобу, у зв’язку із чим під час руху відбувся відрив шарової опори правого колеса, внаслідок чого водій не справився з керуванням та здійснив наїзд на металеву огорожу, чим порушив п.2.3б ПДР України. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди автомобіль ОСОБА_1 зазнав незначних механічних пошкоджень.

Будучи належно повідомленим про час і місце розгляду справи, ОСОБА_1 до суду не зявився, звернувшись із відповідною заявою про розгляд справи за його відсутності. Обставин, за яких сталась дорожньо-транспортна пригода, не заперечував.

Заслухавши пояснення особи, яка притягується до відповідальності, оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, суд вважає, що в діях ОСОБА_1 відсутній склад правопорушення, передбачений ст.124 КУпАП, з огляду на наступне.

Диспозицією ст.124 КУпАП передбачена відповідальність за порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна.

Згідно із протоколом про адміністративне правопорушення, дорожньо-транспортна пригода сталась за участі одного автомобіля, за кермом якого знаходився водій ОСОБА_1 Під час пригоди виключно автомобіль «ВАЗ 2101», державний номер М8394КД, отримав механічні пошкодження.

Доказів на підтвердження факту пошкодження під час даного ДТП інших транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд або іншого майна, як це передбачено диспозицією ст.124 КУпАП, як і доказів порушення ОСОБА_1 вимог п.2.3б Правил дорожнього руху України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 року №1306, суду надано не було.

Виходячи із змісту Правил дорожнього руху України (п.1.10) та норм ЦК України (ст.22) дорожньо-транспортна пригода, це подія, що сталась під час руху транспортного засобу, внаслідок якої загинули або поранені люди чи завдані матеріальні збитки - тобто втрати особи, цивільні права якої були порушені внаслідок ДТП.

Враховуючи, що крім автомобіля, яким керував ОСОБА_1, інші транспортні засоби чи майно технічних пошкоджень не зазнали, а цивільні права останнього порушено не було, оскільки заподіяння шкоди відбулось з його вини, суд вважає, що в діях особи, що притягується до відповідальності, відсутній склад правопорушення, передбачений ст.124 КУпАП.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.247,283,294 КУпАП, суддя, -

п о с т а н о в и в :

Провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ст.124 КУпАП – закрити за відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Полтавської області через Комсомольський міський суд Полтавської області. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя підпис ОСОБА_2

Згідно з оригіналом.

Суддя В.В.Крикливий

Джерело: ЄДРСР 75124386
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку