open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Дата документу Справа №

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний № 321/780/18 Доповідач в 2 інст. - Рассуждай В.Я.

Провадження № 33/778/457/18

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

4 липня 2018 року м. Запоріжжя

Суддя апеляційного суду Запорізької області Рассуждай В.Я., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Запоріжжі подання голови Михайлівського районного суду Запорізької області Олійника М.Ю. від 23 червня 2018 року про вирішення питання щодо направлення справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_3 за ч. 1 ст. 163-2 КУпАП на розгляд до іншого суду,-

В С Т А Н О В И В:

Згідно з поданням, до Михайлівського районного суду Запорізької області надійшла справа про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_3 за ч. 1 ст. 163-2 КУпАП.

Голова районного суду ставить питання про направлення вищезазначеної справи про адміністративне правопорушення на розгляд до іншого суду, вказуючи про неможливість автоматичного розподілу даної судової справи через відсутність суддів, з огляду на наступне.

Так, станом на 23 червня 2018 року, в Михайлівському районному суді Запорізької області працює чотири судді: Олійник М.Ю., Машкіна Н.В., Кравченко Н.О. та Березніков О.В.

Відповідно до п. 2.3.3 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, не розподіляються щодо конкретного судді судові справи, що надійшли за два місяці до закінчення повноважень судді.

Відповідно до системи автоматизованого документообігу КП Д-3, у судді Олійника М.Ю. 26 червня 2018 року закінчується п'ятирічний строк повноважень на посаді судді, внаслідок чого до його провадження справи не надходять за два місяці, тобто з 27 квітня 2018 року.

6 серпня 2018 року у суддів Машкіної Н.В., Кравченко Н.О. та Березнікова О.В., які були тимчасово переведені шляхом відрядження до Михайлівського районного суду Запорізької області, закінчується строк повноважень на посаді суддів Михайлівського районного суду Запорізької області, внаслідок чого до їх провадження справи не надходять за два місяці, тобто з 7 червня 2018 року.

Дослідивши матеріали справи, вважаю необхідним подання задовольнити з наступних підстав.

Відповідно до ст. 1 КУпАП, завданням Кодексу України про адміністративні правопорушення є охорона прав і свобод громадян, власності, конституційного ладу України, прав і законних інтересів підприємств, установ і організацій, встановленого правопорядку, зміцнення законності, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі точного і неухильного додержання Конституції і законів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, до правил співжиття, сумлінного виконання своїх обов'язків, відповідальності перед суспільством.

Однак, нормами КУпАП не врегульовано питання щодо передачі справи про адміністративне правопорушення до іншого суду за підсудністю.

Разом з тим, відповідно до положень ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожному гарантується право на справедливий та публічний розгляд його справи впродовж розумного строку незалежним та безстороннім судом, встановленим законом.

Частина 3 статті 7 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачає, що судова система перш за все забезпечує доступність правосуддя для кожної особи відповідно до Конституції України та в порядку, встановленому законами України.

З метою недопущення порушення строків розгляду справи, забезпечення прав та інтересів особи, що притягається до адміністративної відповідальності, виходячи з пріоритету права особи на справедливий суд і своєчасний розгляд справи компетентним судом, вважаю доцільним направити справу про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_3 за ч. 1 ст. 163-2 КУпАП до Василівського районного суду Запорізької області, який є територіально наближеним до його місця проживання.

На підставі зазначеного, керуючись ст.ст. 1, 276 КУпАП, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Подання голови Михайлівського районного суду Запорізької області про направлення справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_3 за ч. 1 ст. 163-2 КУпАП на розгляд іншого суду задовольнити.

Справу про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_3 за ч. 1 ст. 163-2 КУпАП направити до Василівського районного суду Запорізької області.

Постанова апеляційного суду Запорізької області оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя апеляційного суду

Запорізької області В.Я. Рассуждай

Джерело: ЄДРСР 75119133
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку